به گزارش خبرگزاری ، دکتر لنکرانی در این جلسه ضمن تاکید بر نقش رسانه ها و تبلیغات به ویژه صدا و سیما در فرهنگ سازی و کاهش مصرف دخانیات در جامعه، از عملکرد برخی هتلها در تزئین و استعمال قلیان در لابی هتلها انتقاد کرد.
وی با بیان اینکه صرف تذکر دادن به مراکز متخلف کارساز نبوده است، اظهار داشت: باید با اماکنی که مجوز ندارند برخورد قانونی شود.
بر اساس این گزارش ، در این جلسه عنوان شد 84 درصد سیگاری ها در کشورهای در حال توسعه هستند و مصرف سیگار از سال 82 تا 86 از 1/3 به 6/4 درصد و مصرف قلیان از 1/14 به 1/36 درصد افزایش یافته است. همچنین سالانه 60 هزار نفر در ایران به دلیل مصرف دخانیات می میرند و 1740 میلیارد تومان بر اثر استعمال دخانیات دود می شود و هر فرد مصرف کننده قلیان در هر وعده معادل 100 نخ سیگار استعمال می کند.
سردار نجفی رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی در این نشست اظهار داشت: 95 درصد شبکه توزیع مواد دخانی غیر مجاز است و عمده فروش ها تابع هیچ قانون و مقرراتی نیستند.
وی مدیریت شبکه توزیع و قانونمند کردن آن را در کنترل بازار دخانیات بسیار موثر دانست.
فراهانی رئیس مجمع امور صنفی نیز از لغو مجوز عرضه قلیان 300 واحد صنفی که دارای سابقه قهوه خانهبودند خبر داد.
گفتنی است تاکنون 140 مرکز مشاوره در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور برای مبارزه با دخانیات راه اندازی شده است همچنین بر اساس نظر سنجی های صورت گرفته 48 درصد مردم موافق جمع آوری قلیان، 44 درصد موافق فرهنگ سازی و 8 درصد مخالف بودند.
شایان ذکر است در این نشست 2 ماده مهم شامل دستورالعمل تعیین عاملین مجاز توزیع و فروش فرآورده های دخانی و دستورالعمل اجرایی الصاق هشدارهای بهداشتی بر روی بسته های سیگار و مواد دخانی به تصویب رسید.
نظر شما