۱ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۶:۴۶

سیفی خبرداد:

تلاش شرکای ایران برای اجرایی شدن پارس ال.ان.جی

تلاش شرکای ایران برای اجرایی شدن پارس ال.ان.جی

مدیرعامل شرکت صادرات گاز ایران با بیان اینکه پروژه پارس ال. ان. جی در شرایط کنونی اقتصادی است، از اراده شرکای ایران برای اجرایی شدن این پروژه خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، نصرت الله سیفی در حاشیه نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به افزایش قیمتهای مربوط به عملیات پیمانکاری و نیز پس از تاخیر پیش آمده، تصمیم بر اجرایی شدن پروژه با ساختاری جدید اتخاذ شد.

مدیرعامل شرکت صادرات گاز ایران با تاکید بر اینکه شرکای خارجی ایران (توتال و پتروناس) خواهان اجرایی شدن این پروژه هستند، افزود: با توجه به افزایش قیمت LNG در بازارهای جهانی، این طرح اقتصادی به نظر می رسد.

به گفته وی، در سال 85 که پاکت مناقصات مربوط به این پروژه گشوده شد، قیمت LNG در سطح پایینی قرار داشت؛ اما هم اکنون شرایط گذشته حاکم نیست.

سیفی همچنین به پروژه پرشین ال. ان. جی اشاره و تصریح کرد: قطعا چنین مشکلاتی با شرکتهای شل و رپسول نیز بروز خواهد کرد؛اما این پروژه هنوز به مرحله پیمانکاری نرسیده است.

مدیرعامل شرکت صادرات گاز، استراتژی شرکت ملی نفت را اجرای پروژه های LNG خواند و خاطرنشان کرد: همانطور که وزیر نفت اعلام کرده برنامه تولید 70 میلیون تن LNG در دستور کار است و تغییر نخواهد کرد.

سیفی در بخش دیگری از سخنانش درباره مذاکرات خط لوله صلح توضیح داد: فردا جلسه ای در سطح وزرای انرژی هند و پاکستان برای تفاهم درباره مسائل مورد اختلاف بین دو طرف از جمله حق ترانزیت برگزار می شود؛ ضمن اینکه مسائل مبهم این قرارداد از جمله بحث قیمت در کمیته چند جانبه ای در دولت و وزارت نفت بررسی خواهد شد.

وی قیمت خط لوله صلح را فعلا نامشخص دانست و اظهار داشت: قیمت نفت در دو سال گذشته جهش قابل توجهی داشته که این مسئله در بحث قیمت لحاظ خواهد شد.

مدیر عامل شرکت صادرات گاز به برگزاری دو جلسه با حضور مسئولان شرکت کرسنت اشاره کرد و افزود: ایران برای این قرارداد محدوده زمانی مشخصی دارد؛ ضمن اینکه از مسئولان کرسنت درخواست شده نسبت به موارد مورد اختلاف از جمله بحث قیمت واکنش نشان دهند که این موضوع هنوز نهایی نشده است.

به گفته وی، ایران متقاضیان بسیاری برای خرید گاز و توسعه میادین دارد و بهتر است کرسنت هر چه سریعتر برای حل موارد مورد اختلاف اقدام کند.

سیفی از اجرای خط لوله سیری به عسلویه برای جبران کمبود گاز در فصل زمستان در آینده نزدیک خبر داد و تصریح کرد: انتظار ما برای نهایی کردن قراردادها زمانبر نخواهد بود و پروژه های ایران به زودی نهایی می شود.

مدیرعامل شرکت صادرات گاز، قرارداد صادرات گاز ایران به سوئیس را کاملا قانونی و معتبر خواند و افزود: طرف سوئیسی از ایران خواسته بود تا مفاد قرارداد محرمانه باقی بماند و ما نیز به خواسته شریک خود احترام گذاشتیم.

سیفی درباره صادرات گاز ایران به ارمنستان نیز یاد آور شد: تیم کارشناسی فردا عازم ارمنستان می شود تا خط لوله گاز را بازبینی کند؛ این درحالی است که با توجه به اینکه ایران از سال 2007 آمادگی خود را اعلام کرده، طرف ارمنی نیز باید هر چه سریعتر وضعیت خود را مشخص کند.

وی با اشاره به اینکه ارمنستان تاکنون 2 بار پروژه را با تاخیر مواجه کرده، اظهار داشت: گاز ایران برای مدت مشخصی ذخیره و با تاخیر به ارمنستان ارسال خواهد شد.

سیفی همچنین با بیان اینکه قرارداد صدور 5 میلیون تن ال ان جی ایران به هند با توجه به مشکلات با شرکت هندی از دیدگاه ایران وجود خارجی ندارد، ادامه داد: انگلیس اخیرا اعلام کرده که طرحهای ال ان جی ایران تعطیل خواهد شد که قطعا در آینده مشخص می شود که چنین ادعایی صحت ندارد و رخ نخواهد داد.

وی کشورهای اروپایی از جمله سوئیس، اتریش و آلمان کشورهای منطقه خلیج فارس به جز قطر و عربستان و کشورهای حاشیه دریای خزر را از جمله متقاضیان خرید گاز ایران بر شمرد و گفت: در برخی از بازارها برای قیمت و در تعدادی هم برای ظرفیت توسعه در حال هدفگذاری هستیم.

سیفی تاکید کرد: قراردادهای خارجی با توجه به تراز گاز کشور منعقد می شود و نحوه قراردادها به صورتی است که در تعدیل گاز به داخل مشکلی وجود نداشته باشد.

وی همچنین از حضور نمایندگان شرکت گاز پروم روسیه در آینده نزدیک به ایران خبر داد و عنوان کرد: توافقاتی در موارد گوناگون با این شرکت صورت گرفته؛ ضمن اینکه این شرکت روسی متقاضی توسعه میدان پارس شمالی است.

مدیرعامل شرکت صادرات گاز ایران، پروژه خط لوله انتقال گاز نوباکو را برای ایران جذاب ارزیابی کرد و افزود: با توجه به محدودیت کشورهایی مانند ترکمنستان برای فروش گاز به اروپا، به نظر می رسد اجرای این طرح بدون حضور ایران اجرایی و اقتصادی نباشد و نمی توان جایگزینی برای ذخایر عظیم گاز ایران پیدا کرد.

سیفی با اشاره به اینکه 60 درصد ذخایر گاز طبیعی در جهان در اختیار سه کشور روسیه، ایران و قطر قرار دارد ادامه داد: متاسفانه جایگاه ایران در صدور گاز طبیعی شایسته نیست و هنوز تا رسیدن به مقام تولید کننده فاصله زیادی داریم.

به گفته وی روسیه در حال حاضر 600 میلیارد متر مکعب گاز تولید می کند که 430 میلیارد متر مکعب آن را مصرف و مازاد آن صادر می شود.

مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز با بیان اینکه هم اکنون تمام ظرفیت تولید به مصرف اختصاص دارد، افزود: امیدواریم تا سال 2020 بتوانیم 96 میلیارد متر مکعب گاز صادر کنیم.

کد خبر 668905

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha