به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد جهرمی امروز در حاشیه مراسم سومین جشنواره ملی کارآفرینان برتر کشور در جمع خبرنگاران گفت: موضوع کار آفرینی فقط مربوط به حوزه اشتغال و اقتصاد نیست و در بخشهای دیگری همچون فرهنگ، اجتماع، سیاست و امنیت نیز جاری است.
وزیر کار و امور اجتماعی از حضور گروه های مختلف کارآفرینی در این جشنواره یاد کرد و اظهار داشت: کارآفرینان در بخشهای اقتصادی، صنعت، خدمات، کشاورزی و انجمن های صنفی در این جشنواره حضور دارند.
وی از انتخاب 12 کارآفرین برتر کشوری در حوزه های صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات نام برد و تصریح کرد: 4 نفر در حوزه صنعت و معدن، 4 نفر در حوزه کشاورزی و 4 نفر دیگر نیز در بخش خدمات کارآفرین برتر شناخته شدند.
جهرمی رفع موانع تولید و سرمایه گذاری را موضوعی دانست که همیشه مد نظر بوده و افزود: پرداختن به مسئله تسهیلات بانکی در بنگاه های کوچک، متوسط و بزرگ اقتصادی موضوعی است که امروز نسبت به دو سال قبل دارای شرایط بهتری است، ولی باز هم برای رسیدن به نقطه ایده آل راه زیادی مانده است.
وزیر کار و امور اجتماعی در ادامه خاطر نشان کرد: ما هر چقدر بتوانیم نقدینگی کشور و منابع بانکی را در جهت توسعه اقتصاد و حمایت از بنگاه های مولد و پایدار هزینه نمائیم نتیجه بهتری خواهیم گرفت.
وی همچنین نظارت بانک مرکزی، بانکها و دستگاه های نظارتی را در پرداخت تسهیلات به بنگاه ها امری ضروری دانست و بیان کرد: در ارائه تسهیلات به بنگاه ها اگر منابع پرداخت شده در جهت درست و صحیح هزینه نشود، علاوه بر باز پس گیری تسهیلات پرداخت شده، جرایمی نیز شامل متخلفین خواهد شد.
جهرمی در خصوص بسته نظارتی بانک مرکزی به خبرنگاران گفت: من نیز مانند شما بسته بانک مرکزی را از جراید دیدم و با توجه به اینکه دارای نکات مثبت و خوبی بود همواره دارای برخی موارد و اشکالات حقوقی و ابهام برانگیز هم بود که من با نوشتن نامه ای از رئیس جمهور خواهان بررسی بیشتر آن شدم.
وزیر کار و امور اجتماعی از مطرح شدن بسته ارائه شده بانک مرکزی در جلسات فوق العاده کمیسیون اقتصادی دولت خبر داد و گفت: بند به بند بسته سیاستی بانک مرکزی در حال بررسی است و همزمان نسبت به رفع اشکالات محتوایی و حقوقی آن نیز پرداخته می شود.
وی در خصوص سوق یافتن منابع بانکی به سمت تولید مسکن نیز یاد آور شد: در نظرات به جای بردن منابع بانکی به سمت تولید مسکن و خرید و فروش بی رویه آن دو کمک را به بخش مصرف کننده مسکن و کاهش تورم مسکن داشته باشیم.
جهرمی گفت: باید سازندگان را تشویق و حمایت کنیم و منابع بیشتری را در اختیار آنها قرار دهیم تا از خرید بی رویه ای که بعضا به نام تسهیلات مسکن استفاده شده جلوگیری شود.
وزیر کار و امور اجتماعی بیان داشت: در این سیاست مانعی برای خرید مسکن فراهم نشده بلکه با توجه به سیاست جذب نقدینگی و پرداخت تسهیلات بر مبنای جذب نقدینگی در نظر است پرداخت تسهیلات مسکن فقط از طریق بانک مسکن انجام شود.
وی از کار آفرینی به عنوان میان بر توسعه بنگاه های اقتصادی نام برد و افزود: پرداختن به موضوع کار آفرینی دو هدف تولید ثروت در کشور و سرمایه گذاری های جدید را شکل می دهد و همچنین باعث ایجاد اشتغال در کشور می شود.
جهرمی در مورد برنامه های ایجاد اشتغال نیز اظهار داشت: هدف ما در ایجاد اشتغال همان هدف برنامه است که سرشماری سال 85 نشان می دهد 300 هزار نفر در سال انحراف آماری و برآوردی داریم.
وزیر کار و امور اجتماعی ادامه داد: سرشماری سال 85 نفوس و مسکن می گوید اگر در گذشته سالی 900 هزار شغل فراهم می شد بیکاری در پایان برنامه چهارم توسعه به 8.4 درصد تقلیل می یافت، ولی با توجه به تحصیل کرده ها و حضور آنها در بازار کار و همچنین تمایل بیشتر دختران و زنان در حضور در بازارهای کار، آمار جدید نشان می دهد که هم اکنون باید سالی یک میلیون و 200 هزار نفر را وارد بازار کار نمائیم.
وی از افزایش حدود 30 درصدی متقاضیان ورود به بازار کار خبر داد و تصریح کرد: در حال برنامه ریزی هستیم که با توجه به افزایش متقاضیان ورود به بازار کار اگر در پایان برنامه چهارم توسعه به نرخ بیکاری 8.4 درصد نرسیدیم حداقل نرخ را تک رقمی داشته باشیم.
نظر شما