به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمود بختیاری شهری، بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با همکاری و هماهنگی شهرداری نوخندان در راستای احیای این بازار به عنوان هویت شهری آن، استحکام بخش دو باب مغازه و پیاده روی مقابل آنها به عنوان الگوی مرمت توسط این سازمان انجام و ادامه مرمت و ساماندهی تمام بازار نیز توسط شهرداری انجام پذیرفت.
حسن حیدری کارشناس ناظر این سازمان در ادامه این گفتگو با اشاره به اینکه بازار نوخندان از نوع بازارهای سنتی است که در مرکز شهر واقع شده، اظهار داشت: نمای این بازار آجری و به صورت خفته راسته و نقش های مهری تزئین شده و پوشش مغازه ها تیر چوبی و کاهگل است و درب مغازه ها به صورت آکاردئون باز و بسته می شود.
وی سابقه تاریخی بازار را به لحاظ معماری و نوع مصالح به اواخر قاجار و اوایل پهلوی نسبت داد و افزود: با توجه به قدمت این بازار معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی مستند سازی بازار نوخندان را در دستور کار خود قرار داده است که در سال جاری به پایان خواهد رسید.
حیدری عنوان کرد: طول بازار نوخندان حدود 160 متر است که از ابتدای پل به سمت شمال ادامه دارد و مشاغل سنتی از قبیل آهنگری، درودگری، خیاطی، آرایشگری و قهوه خانه در بازار دایر است و دیگر مغازه ها ارزاق و مایحتاج عمومی مردم را تامین می کنند.
ثبت راسته بازار نوخندان در فهرست آثار ملی تصویب و انجام مراحل آن در دست اقدام است.
نظر شما