استاندار همدان در گفتگو با خبرنگار مهر در همدان با بیان اینکه تحلیل روند اجرایی این مصوبات حاکی از تلاش شبانه روزی مجموعه مدیران استان و همراهی مدیران ارشد وزارتخانه ها و دستگاهها است، گفت: از زمان سفر اول تاکنون ۱۱۲مصوبه در در قالب ۱۴۰پروژه و اعتبار دو هزار و ۴۹۰میلیارد ریال اجرایی شده و به بهرهبرداری رسیده است و مابقی نیز در دست اجرا است.
بهروز مرادی خاطرنشان کرد: از مجموع ۱۰هزار و ۸۴۰میلیارد ریال تسهیلات زودبازده ابلاغی به استان همدان در این سفر، ۳۳هزار و ۹۸۴طرح با اشتغالزایی ۴۵هزار نفر و اعتبارهشت میلیارد و ۱۳۰میلیون ریال پیش بینی و عقد قرارداد شده است.
استاندار همدان ادامه داد: اشتغالزایی در استان همدان بعد از سفر هیئت دولت به بیش از ۴۵هزار شغل افزایش یافته است و نرخ بیکاری از رقم 3/14 درصد به ۱۲درصد کاهش یافته است.
مرادی با بیان اینکه سالانه ۲۰هزار نفر به جمعیت دانش آموختگان دانشگاهی همدان اضافه میشود، اظهار داشت: در این مدت علاوه بر تثبیت شغلهای دیگر شش هزار و ۵۹۰میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در بخشهای خدمات، صنعت و کشاورزی به متقاضیان پرداخت شده است.
استاندار همدان عنوان کرد: در قالب مصوبههای سفر بسیاری از طرحهای توسعه در استان همدان اجرا شده و در حال راه اندازی است.
وی بهبود و تکمیل زیرساختهای ضروری توسعه و ارتقا شاخصهای مربوط به آب، بهداشت و درمان، آموزش و پژوهش، گاز، آب، برق و فاضلاب صنعت و معدن، بازرگانی، راه و ارتباطات و مخابرات، گردشگری، تربیت بدنی را از نتایج اجرای مصوبات سفر اول هیئت دولت عنوان کرد و اظهار داشت: در سفر دوم افزون بر تحلیل روند اجرای مصوبهها و ارزیابی دستاوردها طیف دیگری از طرحها توسط دکتر احمدی نژاد و هیئت دولت تصویب میشوند.
بهروز مرادی برخی از طرحهای مهم مصوب سفر اول ریاست جمهوری و روند اجرای آنها را چنین عنوان کرد:
دایر کردن یکصد هزار شماره تلفن ثابت در استان همدان تا پایان سال ۸۵که این طرح با ۱۰۰درصد پیشرفت فیزیکی انجام شده است.
برقراری ارتباط تلفن خانگی در ۲۰۰روستای استان تا پایان سال ۸۵که این طرح صددرصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای ۲۱۹روستا انجام شده است.
تکمیل، تجهیز و راهاندازی بیمارستانهای ۳۸۰ تختخوابی آموزشی و بیمارستان فرشچیان شهر همدان که این مصوبه هم اکنون صد درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
از محل مصوبات سفر دور اول در سالهای ۸۵و ۸۶پنج بیمارستان ۷۷۴تخت به بهرهبرداری رسیده است و پنج بیمارستان جدید در دست اجراست که از محل بودجه سال ۸۷تامین اعتبار شدهاند.
تکمیل و تجهیز بیمارستان ملایر که این بیمارستان هماینک با ۹۷درصد پیشرفت فیزیکی در آستانه بهرهبرداری است.
تکمیل بیمارستان ۶۴تختخوابی اسدآباد که این طرح بعد از ۱۸سال نیمه کاره ماندن هم اکنون تکمیل و در تحویل دانشگاه علوم پزشکی شده است.
مطالعه توسعه بیمارستان علیمرادیان نهاوند (افزایش تا ۲۲۰تختخواب) و بیمارستان جایگزین بیمارستان ۹۶تختخوابی تویسرکان از محل اعتبارات دانشگاه علوم پزشکی استان در سال جاری و پیش بینی اعتبار مورد نیاز برای توسعه یاد شده در لایحه بودجه سال ۸۶کل کشور که این مصوبه نیز با تامین اعتبار این بیمارستانها در بودجه سال ۸۷اجرایی شده اند.
اختصاص ۴/۱۲میلیارد ریال برای ایجاد مرکز دندانپزشکی جدید در همدان از محل اعتبارات مصوب که ۱۰۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
ایجاد حداقل ۴۶۶شرکت تعاونی تولیدی توزیعی و خدماتی برای اشتغال حداقل هشت هزار و ۱۱نفر با اولویت فارغ التحصیلان دانشگاه که این مصوبه این تعداد تعاونی با هفت هزار و ۸۵۲فرصت شغلی ایجاد شده است.
اختصاص ۲۰میلیارد ریال از محل اعتبار طرح ملی اجرای عملیات آب و خاک تعاونیهای تولیدی روستایی در استان همدان که این طرح کاملا اجرا شد.
انجام مطالعه امکان سنجی ایجاد شهرک صنعتی مرویل در شهرستان ملایر و ارائه نتیجه مطالعات به هیئت وزیران در سال ۸۵که این مصوبه هم اکنون با صد در صد پیشرفت فیزیکی در حال تملک اراضی است.
اختصاص هشت میلیارد ریال از محل اعتبارات دانشگاه پیام نور برای تکمیل پروژههای نیمه تمام دانشگاههای پیام نور در سطح استان و دو میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات نهاد اختصاص مییابد.
این مصوبه ۱۰۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته و هشت میلیارد ریال اعتبار مورد تعهد دانشگاه پیام نور تخصیص و مبلغ یک میلیارد ریال از اعتبارات نهاد ریاست جمهوری اختصاص یافته است.
انجام مطالعه و طراحی احداث آمفی تئاتر مرکزی، دانشکده شیمی، کتابخانه مرکزی و مرکز تحقیقات شیمی گیاهی دانشگاه بوعلی سینا و مسجد سالن آمفی تئاتر دانشگاه ملایر در سال ۸۵و پیش بینی اعتبار موردنیاز در لایحه بودجه سال ۸۶که این طرح اکنون ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در سال جاری مبلغ دو میلیارد و ۹۵۰میلیون ریال از محل پنج میلیارد سال ۸۵جهت مطالعه و طراحی آمفی تئاتر مرکزی و مبلغ چهار میلیارد ریال در دانشکده شیمی و ۴۵۰ میلیون ریال در سال ۸۵برای مسجد دانشگاه ملایر اختصاص یافته است.
اختصاص پنج میلیارد ریال برای تکمیل ۹باب مجتمعهای فرهنگی، هنری و سینمایی در سطح استان همدان و تجهیز مجتمعهای مذکور در سالهای ۸۵ و ۸۶به نحوی که تا خرداد ماه سال ۸۶به بهرهبرداری برسند.
این طرح صد در صد پیشرفت فیزیکی داشته و ۹مجتمع فرهنگی در شهرستانهای مختلف استان به بهره برداری رسیده است.
اختصاص ۸/۵ میلیارد ریال برای تسریع در تکمیل ساختمان و تجهیز کتابخانه مرکزی همدان به نحوی که تا پایان شهریور ماه سال ۸۶به بهرهبرداری برسد.
انجام مطالعات فاز دو سدهای سنگ سفید، آلان، خرم رود، فاز دو سد گرین در نهاوند مشروط به تایید مطالعات فاز ۱آن توسط وزارت نیرو و فاز یک سد فیروزان تا شهریورماه سال جاری و پیش بینی اعتبار مورد نیاز اعتبار سدهای مذکور در لایحه بودجه سال ۸۶پس از طی مراحل قانونی موضوع آیین نامه اجرایی ماده ۳۲قانون برنامه چهارم توسعه که صد درصد اجرایی شده است.
سد گرین و شنجور از منابع ملی تامین اعتبار شده و سد سنگ سفید از محل اعتبارات استانی تامین اعتبار شده است.
پیش بینی افزایش اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح آبرسانی به شهر همدان از سد تالوار که این این مصوبه ۴۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اعتبار مصوب سال ۸۵آن ۴۷/۵۹میلیارد ریال با تخصیص ۳۰/۹میلیارد ریال و اعتبار مصوب سال ۸۶برابر ۷۵میلیارد ریال بوده است.
پیشبینی اعتبار مورد نیاز اجرای تاسیسات فاضلاب شهرهای استان همدان در لایحه متمم بودجه سال ۸۵تا سقف پیشنهادی در لایحه بودجه سال ۸۵که تاکنون صد در صد پیشرفت فیزیکی داشته است.
اعتبار مصوب سال ۸۵برابر ۱۴۰/۳میلیارد ریال و اعتبار مصوب سال ۸۶ برابر ۲۰۰میلیارد ریال است.
انجام مطالعات ایجاد هشت مجتمع آبرسانی روستایی در سطح استان تا شهریور سال جاری و پیش بینی اعتبار مورد نیاز اجرای پروژهها در لایحه بودجه سال ۸۶پس از اخذ مجوز کارگروه مندرج در آیین نامه ماده ۳۲قانون برنامه چهارم توسعه که تاکنون ۲۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مطالعه هشت مجتمع انجام شده ولی تاکنون اعتبار ملی به این مجتمعها اختصاص نیافته است.
تکمیل و بهرهبرداری از پیست دو میدانی با پوشش تارتان در مجموعه ورزشی قدس همدان که این طرح به بهره برداری رسیدهاست.
مطالعه و احداث پروژههای سالن ژیمناستیک و صخره نوردی همدان، سه سالن ورزشی تخصصی در استان همدان ، خانه کشتی نهاوند، سالن یک هزار و ۵۰۰نفره رزن، سه استخر سرپوشیده در ملایر، کبودآهنگ و تویسرکان، هشت مجتمع ورزشی بانوان در هشت مرکز شهرستان، مجموعه ورزشی هزار و ۵۰۰نفره در بهار، استخر سرپوشیده مریانج، استخر سرپوشیده لالجین از محل اعتبارات سازمان تربیت بدنی و اعتباراتی استانی به صورت ۵۰درصد در سالهای ۸۵و ۸۶به بهره برداری رسیده است که ۳۸درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
در بخش ورزش ۷۱پروژه سرپوشیده ورزشی (استخر ، سالنو استادیوم) در دست اجرا است که بخش عمده آن مراحل پایانی خود را طی کرده، حدود ۲۰پروژه به بهره برداری رسیده و مابقی در سالهای ۸۷به بهرهداری خواهند رسید.
همچنین ۱۷۰طرح زمین ورزش روستایی نیز در دست اجرا یا به بهره برداری رسیده است.
اختصاص هشت میلیارد ریال برای اجرای طرحهای ذیل در سال ۸۵و :۸۶
ایجاد پوشش در ۲۰روستای فاقد پوشش برای دریافت چهار کانال تلویزیونی، توسعه پوشش در ۷۲ایستگاه ۱و ۲برنامهای استان به چهار برنامه در سال . ۸۵
این مصوبه ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای ایجاد پوشش در ۲۰ایستگاه به صورت صد در صد انجام شده و در صورت توسعه پوشش در ۷۲ایستگاه ۶۵درصد تجهیزات خریداری شده است.
برخی دیگر از مصوبات و روند اجرای آنها در بخشهای مختلف:
اختصاص تسهیلات با نرخ پنج درصد برای احداث هشت هزار واحد مسکونی در سال ۸۵که صد در صد عملیاتی شده است.
تامین اعتبار گازرسانی به ۳۴۲روستا از محل اعتباربند "ز" تبصره ((۱۱ قانون بودجه سال ۸۵کل کشور که صد در صد اجرایی شده است.
اختصاص ۲۴میلیارد ریال برای احداث هشت سالن ورزش در هشت شهرستان استان به انتخاب استانداری که صد در صد پیشرفت فیزیکی داشته است.
در سال ۲۰ ، ۸۵میلیارد ریال مصوب شد که ۱۳/۲۵میلیارد ریال تخصیصی و پروژهها فعال هستند.
تجهیز و راه اندازی چهار باب مرکز آموزش فنی و حرفهای در سالهای ۸۵ و ۸۶که ساختمان آن توسط استانداری همدان تامین می شود و تاکنون ۸۵درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
چهار میلیارد ریال اعتبار استانی و ۱۹/۹میلیارد ریال اعتبار ملی مصوب که از این رقم ۱۸میلیارد ریال تخصیص داده شده و سه مرکز به بهره برداری و یک مرکز در دست اجراست.
براساس مصوبههای سفر اول ، وزارت راه و ترابری نیز موظف شد با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و رعایت مقررات قانونی نسبت به موارد ذیل اقدام کند:
تکمیل و بهرهبرداری باند شمالی آزاد راه همدان - ساوه در محدوده استان همدان ( همدان- دخان ) به طول ۸۶کیلومتر در سال ۸۵که این طرح به بهره برداری رسید.
افزایش اعتبار مورد نیاز طرح راه آهن اراک - ملایر در لایحه متمم قانون بودجه، به گونهای که طرح مذکور در سال ۸۶به بهره برداری برسد، این طرح هم اکنون ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در سال ۱۴۵ ، ۸۵میلیارد ریال با تخصیص ۱۰۰درصد و در سال ۲۶۰ ، ۸۶میلیارد ریال اعتبار دریافت کرد.
تکمیل محور چهار خطه همدان - رزن و همدان - ملایر بااستفاده از جابجایی اعتبارات در سال ۸۵و پیش بینی اعتبار مورد نیاز در لایحه متمم بودجه سال ۸۵برای تسریع در اجرای طرح همدان - بیجار و کمربندی دو کیلومتری بهار که این مصوبه ۱۰۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
طرح همدان - رزن تکمیل و طرحهای همدان - ملایر و همدان - بیجار تا پایان سال به اتمام میرسد و مطالعه کمر بندی بهار در حال اجراست.
معاون عمرانی استاندار همدان نیز گفت: تحرک بخشی به مدیران و مسوولان استانها، وزرا و معاونان رئیس جمهوری در این سفرها و مشاهده فعالیت دستگاهها از نزدیک مهمترین مزیت سفرهای استانی هیئت دولت محسوب می شود.
وی با بیان اینکه وزارتخانههای نیرو ، صنایع و معادن، آموزش و پرورش و نفت را از وزارت خانههای موفق در روند اجرای مصوبات بوده اند،اظهار داشت: در صنعت گردشگری آن گونه که انتظار میرود با توجه به تعداد بیشتر آنها و نیز هزینه بر بودنشان سرعت عمل بیشتری به خرج داده شود که این گونه نیست.
موسوی با اشاره به عملکرد موفق در بخش فرهنگ و ارشاد و وزارت راه و ترابری، تصریح کرد: در بخش تربیت بدنی هم با تلاشهای به عمل آمده هم اکنون سرانه فضای ورزشی برای هر نفر از ۲۰سانتی متر مربع به ۴۰سانتی متر مربع رسیده است که با اتمام مصوبات این رقم با احتساب فضاهای باز و بسته بیش از یک متر مربع خواهد بود.
وی پیشرفتهای حاصل شده در بخش صنعت و معدن همدان را ارزشمند توصیف کرد و گفت: با تکمیل طرحهای مصوب هیئت دولت و پیشنهادهای خوبی که در این بخش در دور دوم سفر ارائه شده امید میرود که روند صنعتی شدن همدان به سرعت پیش رود.
معاون عمرانی استاندار همدان گفت: در این دور ۱۵پیشنهاد برای گرفتن مصوبه در بخش میراث فرهنگی و گردشگری ارائه میشود که ساماندهی تپه هگمتانه و احیای بیش از ۱۰منطقه گردشگری از مهمترین اینهاست.
وی افزود: ۱۰مورد از پیشنهادها هم مربوط به وزارت راه و ترابری است که مهمترین آنها تکمیل راه آهن همدان - تهران و باند جنوبی آزاد راه همدان - ساوه را میتوان مهمترین اینها برشمرد.
موسوی ادامه داد: وزارت نیرو نیز پذیرای ۱۵پیشنهاد سازمانهای تابعه خود در کارگروههای تخصصی خواهد بود که تسریع در اجرای هفت سد، طرحهای جامع آب و فاضلاب شهرهای استان و تبدیل سیستم نیروگاه شهید مفتح از تر به خشک اهم این پیشنهادها است.
معاون عمرانی استاندار همدان تاکید کرد: برای وزارت مسکن و شهرسازی نیز هشت پیشنهاد تهیه شده که اجرای مسکن مهر و توانمندسازی حاشیه شهرها از عمده این موارد است.
وی عنوان کرد: برای وزارت جهاد کشاورزی نیز ۱۰پیشنهاد آماده برای ارائه شده که کمک به تولید و ارتقای کشت گلخانهای و جنگل کاری در مناطق مختلف استان همدان از جمله این پیشنهادها محسوب میشود.
موسوی اشتغالزایی و تحقق اهداف پیش بینی شده در برنامه چهارم توسعه برای کاهش نرخ بیکاری در همدان را از جمله پیشنهادهای ارایه شده برای بررسی در کارگروه تخصصی توسط وزارت کار و امور اجتماعی برشمرد و گفت: برای این وزارتخانه هفت پیشنهاد ارائه شده است.
وی افزود: در حوزه تربیت بدنی نیز هشت پیشنهاد برای گرفتن مصوبه در سفر آتی ارائه خواهد شد که تکمیل و تامین اعتبار پیست دوچرخهسواری و دهکده المپیک از این موارد است.
این مقام مسئول گفت: شرکتها و دستگاههای متولی تابعه وزارت نفت نیز هفت پیشنهاد برای بررسی در کارگروه تخصصی هیئت وزیران ارائه میکند که مهمترین آن گازرسانی به نواحی روستایی است که همچنان از این نعمت برخوردار نیستند.
موسوی اظهار داشت: تکمیل زیرساختهای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی نیز به عنوان اهم هفت پیشنهاد تهیه شده برای وزارت آموزش عالی، تحقیقات و فناوری است.
وی گفت: وزارت کشور نیز در این سفر ۱۰پیشنهاد ارائه شده از سوی مجموعه تابعه خود را بررسی خواهد کرد که تامین ماشین آلات شهرداریهای استان و کمک اعتباری به جمعآوری آبهای اعتباری از عمده این موارد است.
نظر شما