به گزارش خبرنگار مهر، آلبوم حاضر دربرگیرنده سیزده قطعه با کلام وبی کلام در دستگاه های همایون ،ماهور ،شور و آوازهای افشاری، بیات کرد، اصفهان و بیات ترک است.
همچنین در این آلبوم پیش درآمد و رنگ اصفهان ساخته مرتضی نی داود، تصنیف"به گردش فروردین "ساخته امیر جاهد و سرود "وطن" با آواز عبدالله میرخان نیز تهیه و ضبط شده است .
موسی معروفی فرزند محمد اسماعیل امین الملک و برادرزاده میرزا علی اکبراتابک صدراعظم دوره قاجاربود که در سال 1276 شمسی در خانواده ای مرفه پا به عرصه وجود گذاشت؛ابتدا نوازندگی را با پیانویی که در منزل داشت آغاز کرد و سپس نزد میرزا حسینقلی به نوازندگی تارمشغول شد و پس از درگذشت استاد به شاگردان کلاس درویش خان پیوست که در این زمان حدود 30 سال داشت.
معروفی در سال 1302 شمسی زمانی که کلنل علی نقی وزیری مدرسه عالی موسیقی را تاسیس کرد به هنرستان وارد شد و در هیئت ارکستری که کلنل در مدرسه از نوازندگان تار (حسین گلاب،محمدحسین ادیب،حسنعلی صبا،اسماعیل مهرتاش،محمد صادق اربابی ) ترتیب داده بود تار می نواخت ؛ این نوازنده تار ردیف دستگاههای موسیقی ملی را چند سال قبل از فوتش به پایان رسانید که این کتاب درسال 1340 شمسی توسط وزارت فرهنگ و هنر تحت عنوان ردیف هفت دستگاه موسیقی ایرانی با مقدمه دکتر مهدی برکشلی منتشر شد.
یحیی زرپنجه فرزند ربیع در سال 1276 شمسی در تهران متولد شد . پدرش خواننده بود و دایره می نواخت ، پیشه این خانواده موسیقی بود و از این راه امرا معاش می کردند یحیی ابتدا نزد برادربزرگش موسی تار می نواخت و به نوازندگی این سازمشغول شذ و سپس برای تکمیل این هنر به کلاس درویش خان رفت و مدتی نزد آن استاد کار کرد و در نوازندگی مهارت یافت و رفته رفته از نوازندگان بنام کلیمی های تهران شد.
یحیی کلاس دائرو شاگردانی هم تربیت کرد و صفحاتی هم ازخود باقی گذاشت که از جمله صفحات او تصنیفی است که آهنگ آن را مرتضی نی داود ساخته و شعرش را احمدی بختیاری سروده است. از دیگر آثاراو تصنیف هایی با شعر ملک الشعرای بهار مانند تصنیف بیات ترک " به دل جزغم آن قمر ندارم" ساخته شکرالله قهرمانی و تصنیف سه گاه "وفا به یاران صنما چرا نداری"، هر دو با ویولن نوزاد و آواز نیک بخت و تصنیف معروف ماهور "مرغ سحر" با آواز جمال صفوی را می توان نام برد.
یحیی زرپنجه در سال 1311 بر اثر بیماری در گذشت.
نظر شما