به گزارش خبرنگار مهر در رشت، این طرح در یک مزرعه چهار هکتاری یکی از کشاورزان منطقه اجرا شد و طی آن نشاء با استفاده از ماشین آلات ویژه کاشته شد.
رئیس جهاد کشاورزی تالش در این ارتباط گفت: از مجموع 16 هزار هکتار مزارع شالیکاری در شهرستان تالش دو هزار و 400هکتار تجهیز و نوسازی شده است.
منوچهر غفاری با بیان اینکه در اراضی شالیزاری ماشینآلات نقش مناسبی را ایفا میکنند، افزود: استفاده از ماشینآلات هزینههای تولید را به شدت کاهش میدهد.
وی بیان داشت: نشاء دستی برنج هزینههای غیرمستقیم بسیار زیادی را بر کشاورزان تحمیل میکند.
این مقام مسئول در جهادکشاورزی تالش اضافه کرد: با مکانیزه کردن مراحل کاشت و برداشت میتوان حداقل 20 درصد
هزینههای تولید برنج را در حال حاضر کاهش داد.
غفاری اظهار داشت: هر هکتار برنجکاری بیش از یک میلیون تومان هزینه دارد که بالای60 درصد هزینههای تولید برنج مربوط به هزینههای نیروی انسانی است.
وی با اشاره به اینکه نیروی انسانی در بخش کشاورزی به شدت در حال پیر شدن است، افزود: با توجه به اینکه جوانان در این استان کمتر به کشت برنج روی میآورند در نتیجه ماشین به راحتی جای خود را در این استان باز میکند.
استاندار گیلان در مراسم افتتاح این طرح با اشاره به مشکل کم آبی در استان گیلان گفت: دولت در این مشکل خود را سهیم و هم درد کشاورزان میداند و تمام امکانات خود را برای پشت سرگذاشتناین مشکل طبیعی بکار خواهد گرفت.
روح الله قهرمانی با اشاره به کمآبی موجود و خشکسالی در کشور گفت: این شرایط غیر معمول و غیرمتعارف بیشتر استانهای کشور را فرا گرفته و در برخی مناطق حتی مشکل تامین آب شرب مردم نیز وجود دارد.
وی یادآورشد: مسائل ومشکلات همه مناطق را بررسی خواهیم کرد و از توانمندیها و امکانات استان در شرایط متعارف استفاده خواهیم نمود تا مشکلات را پشت سر بگذارم.
نظر شما