محمد علی نیکسار در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تشریح دلایل مخالفت شرکتهای ارائه دهنده خدمات تلفن اینترنتی با برگزاری مزایده تلفن بین الملل گفت: یکی از مهمترین نگرانیهای صنف در زمینه مزایدهVOIP ، تداخل فعالیت ناشی از عملکرد پیمانکار برنده مزایده با شرکتهای ارائه دهنده خدمات تلفن اینترنتی به صورت Origination (اورجینیشن: تلفن اینترنتی از داخل به خارج از کشور) است.
وی اضافه کرد: با وجودی که در فراخوان اولیه موضوع مزایده ترافیک دو صفر کشور محدود بوده است اما در نسخه اخیر منتشر شده مزایده، شرکت زیرساخت ترافیک دو صفر را از موضوع مزایده خارج ساخته و در عوض حوزه فعالیت پیمانکار را به ترافیک غیر دو صفر معطوف کرده است.
نیکسار در ادامه به فعالیت بیش از یکصد شرکت مجاز ارائه دهنده خدمات Origination اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بیش از صد شرکت ارائه دهنده خدمات اورجینیشن در حال فعالیت هستند همچنین که ثمره تلاش این شرکتها تاکنون قریب نیم میلیارد دلار صرفه جویی ارزی بوده است ولی با اجرای این مزایده به شکل فعلی بازار کاملا رقابتی ارائه خدمات تلفن اینترنتی Origination کشور که توسط شرکتهای مجاز و با پرداخت حق لیسانس صورت می گیرد جای خود را به یک بازار تقریبا انحصاری خواهد داد و این امر یک گام به عقب در خلاف جهت گیریهای دولت و مجلس خواهد بود که در لایحه اصل 44 مورد تصریح قرار گرفته است.
وی در ادامه در پاسخ به این سئوال که آیا اجرای این مزایده به کاهش قاچاق مکالمات بین الملل کمک می کند یا خیر گفت: با توجه به اینکه دریافت عوارض قانونی از ترافیک ورودی کشور و کاهش قاچاق مکالمات به عنوان هدف اصلی برگزاری مزایده اعلام شده است، شرکت زیرساخت باید شرایط را برای اتصال متقابل جهت کلیه شرکتهای مخابراتی در دنیا که دارای شرایط فنی لازم هستند بدون هیچگونه محدودیت و انحصار فراهم کند.
عضو هیئت مدیره انجمن شرکتهای اینترنتی ایران اضافه کرد: بدون تردید یکی از دلایل حجم قابل توجه قاچاق ترافیک به کشور عدم توانمندی شرکت زیرساخت در فراهم ساختن شرایط تبادل ترافیکی با کلیه شرکتهای معتبر مخابراتی است که تمایل دارند ترافیک خود به مقصد ایران را به شرکت زیرساخت تحویل دهند.
وی ادامه داد: اهمیت این امر خصوصا زمانی است که شرکت زیرساخت به عنوان یک مجموعه حاکمیتی قصد دارد عوارض بالایی را از هر دقیقه مکالمات ورودی کشور دریافت کند.
نیکسار اظهار داشت: صحیح آن بود که شرکت زیرساخت در راستهای ایفای مسئولیتهای خود با فراهم سازی امکان اتصال متقابل جهت تمامی شرکتهای صاحب ترافیک بین الملل و تسهیل اخذ عوارض قانونی از شرکتهای فعال در حوزه مخابرات بین الملل صرفا به واگذاری مدیریت Gateway بسنده می کرد نه اینکه شرکتهای مخابراتی طرف قرارداد خود را منحصر و یا محدود کند.
وی خاطرنشان کرد: اقدام فعلی شرکت زیرساخت مانند آن است که متولیان گمرک کشور هم مدیریت مبادی ورود کالا و هم واردات کالا به کشور را به یک پیمانکار واگذار کنند و بعد استدلال کنند که این کار را برای جلوگیری از قاچاق کرده اند.
نظر شما