۷ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۰:۰۰

فرهنگ و هنر مطبوعات در مهر/

سینمای ایران با دو فیلم در کن

سینمای ایران با دو فیلم در کن

سینمای ایران با دو فیلم در کن، آغاز پروژه جدید بهرام بیضایی و معرفی دبیر جشن خانه سینما عناوین برجسته صفحه فرهنگ و هنر مطبوعات امروز شنبه هفتم اردیبهشت‌ماه 87 هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، "تهران امروز" در صفحه تلویزیون می‌پردازد به روایت متون کهن ایرانی در ماه رمضان، آماده نشدن انیمیشن "معلم عشق" برای روز معلم و گفتگو با مجری / بازیگران برنامه "خودمونی". گفتگو با ابراهیم حقیقی فیلمساز و گرافیست و طراح در صفحه گفتگو، نگاهی به فیلم "پابرهنه در بهشت" و گفتگو با بهرام توکلی کارگردان فیلم در صفحه سینما ایران و نهایتاً حرف‌های فرهاد فخرالدینی، حضور فیلم سامان سالور در بخش دو هفته کارگردانان کن، برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی، آغاز فیلمبرداری پروژه جدید بهرام بیضایی و اخبار کوتاه در صفحه پایانی آمده است.

* در نقدی بر "پابرهنه در بهشت" آمده:‌ "فضاسازی آسایشگاه بیماران لاعلاج و به ویژه جنس شخصیت‌پردازی روحانی جوان و پزشک مسئول آسایشگاه به عنوان دو قطب شخصیتی محوری داستان بیننده را به یاد فیلم‌های اروپایی با مایه‌های پررنگ مذهبی می‌اندازد. گویی این آسایشگاه صومعه ای است در قلب اروپای مسیحی قرون وسطی. قاب‌های ناموزون و تصاویر تیره و تار در کنار پرش‌های تصویر و قطع‌های غیرمنتظره در تدوین، سر و شکل بصری فیلم را متفاوت از آنچه تاکنون در سینمای ایران دیده‌ایم پردازش می‌کند."

"همشهری" در صفحه تجسمی می‌پردازد به نگاهی به چهارمین سه سالانه عکاسی هامبورگ و نمایشگاه عکس "پیدا و پنهان" از نگاه منسا یووان. گفتگو با عزت‌الله انتظامی عضو هیئت‌ مدیره موزه سینما و گپی با نیکی کریمی بازیگر فیلم "زن دوم" در صفحه سینما و آغاز یازدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی، آخرین عکاسی مرحوم شاهرخ سخایی، ادامه فیلمبرداری "آن سوی رودخانه" و اخباری کوتاه از سامان سالور، علی معلم، احمدرضا درویش و ... در صفحه ادب و هنر کار را تمام می‌کند.

* نیکی کریمی درباره بازی در "زن دوم" گفته: "هر کارگردانی یک شیوه را برای کار انتخاب می‌کند. من در فیلم "چند روز بعد" این زن را با احساسات درونی دیده بودم؛ کسی که احساساتش را بروز نمی‌دهد و قصد نداشتم او را مدام در حال گریه کردن نشان بدهم که متضاد می‌شد با آن حس درونی. اما "زن دوم" فیلمی بود ملودرام که بر پایه احساسات بازیگر می‌گشت و در داستان هم مهتاب برون‌گرا بود."

"جام جم" در صفحه رسانه می‌پردازد به فناوری هسته‌ای ایران در فیلم سینمایی "وطن"، آغاز ساخت پروژه جدید بهرام بیضایی، معرفی دبیر دوازدهمین جشن سینمای ایران، گپی با قدرت‌الله ایزدی بازیگر نقش رشید و اخبار کوتاه. گفتگو با نیما دهقان کارگردان نمایش "کادنس" در صفحه تئاتر، گفتگو با بهرام عظیم‌پور نویسنده و کارگردان مجموعه "بیداری" در صفحه رادیو و تلویزیون و ساخت 40 انیمیشن با موضوع شخصیت‌های انقلابی، نگاهی به تله فیلم "بدل" و معرفی برنامه‌های امروز شبکه‌های صدا و سیما در صفحه بخوانید و ببینید منعکس شده است.

* بهرام عظیم‌پور درباره "بیداری" گفته: "معتقدم زبان "بیداری" با زبانی که دیگر قصه‌ها در تلویزیون ما روایت می‌شوند، متفاوت است. قصه این مجموعه از نظر توالی اتفاقات از سرعت زیاد و شتاب مناسبی برخودار است. بسیاری از اتفاقات درون قصه ظرفیت پروراندن و طولانی‌تر شدن را داشت اما ما به طرفش نرفتیم. در ساختار "بیداری" تعمدی بوده که بر مبنای روایتی آرام، تأملی در سرعت قصه ایجاد شود تا امکان تفکر بیشتری برای مخاطب باقی بگذارد."

"ایران" در صفحه فرهنگ و هنر می‌پردازد به نگاهی به نمایش "کریستال تاور". سخنان وزیر ارشاد درباره نمایشگاه کتاب تهران، آماده شدن فیلم "پنالتی"، حضور سینمای ایران با دو فیلم در جشنواره کن، معرفی دبیر دوازدهمین جشن بزرگ سینمای ایران، مجموعه جدید شاپور قریب و اخبار کوتاه در صفحه پایانی آمده است.

"اعتماد ملی" در صفحه هنر می‌پردازد به مطلبی از فرهاد مهندس پور در نقد منشور تئاتر ایران، یادداشت و قفسه کتاب. گفتگو با سامان سالور درباره حضور در جشنواره فیلم کن، گپی با مجید انتظامی، یادداشت و انتخاب علی معلم به عنوان دبیر دوازدهمین جشن خانه سینما در صفحه ادب و هنر مورد توجه قرار گرفته است.

"اعتماد" در صفحه سینما می‌پردازد به مطلبی درباره فیلم "پابرهنه در بهشت"، نگاهی به "به همین سادگی"، گزارش فروش سینماها در هفته اول اردیبهشت و اخبار کوتاه. حضور سینمای ایران در جشنواره کن،‌ آغاز یازدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی، یادداشتی از مهدی کرم‌پور، انتخاب علی معلم به عنوان دبیر دوازدهمین جشن خانه سینما و اخبار کوتاه در صفحه پایانی آمده است.

* در نقدی بر "پابرهنه در بهشت" آمده: "گاهی بهترین ایده‌ها و مفاهیم بلند فلسفی نیز اگر در قالب داستانی خوش ساخت قرار نگیرد، انتقال و توجیه آن معانی عقیم می‌ماند و هدر می‌رود. فرم و تکنیک‌های تصویربرداری فیلم به شکل درونمایه داستان درمی‌آید تا تناسبی نمادین میان بخش فیزیکی و ماورایی فیلم برقرار شود. شیوه تصویربرداری، قاب بندی‌ها، تداخل تصاویر اصلی فیلم با فیلم‌های درون قصه، اینسرت‌های متعدد، اسلوموشن و ... عناصری دیگر از تصویر سینمایی هستند که ساختار کلی آنها بر اساس تجربه انسانی بنا شده است."

"حیات نو" در صفحه پایانی می‌پردازد به کارگردانی پروژه "هابیت" توسط گی‌یرمو دل‌ تورو، توقف بازسازی تئاتر نصر، حضور فیلم سامان سالور در بخش دو هفته کارگردانان جشنواره کن، انتخاب دبیر دوازدهمین جشن خانه سینما و اخبار کوتاه.

"جوان" در صفحه سینما تئاتر می‌پردازد به مطلبی درباره فیلم "به همین سادگی"، یادداشتی بر نمایش "خنجره‌ها"، اعلام برنامه اجراهای نیمسال اول تالار سنگلج و اخبار کوتاه. احداث باغ مجسمه شهدا در تهران، انتخاب علی معلم به عنوان دبیر دوازدهمین جشن خانه سینما، برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی و حضور سینمای ایران در جشنواره کن در صفحه پایانی منعکس شده است.

"کارگزاران" در صفحه سینما می‌پردازد به مطلبی درباره فیلم خارجی "کتاب مترو"، گفتگو با کلود للوش کارگردان فیلم، نگاهی به این فیلم و معرفی فیلم‌های روز اکران جهانی. معرفی فیلم‌های شرکت کننده در بخش‌های مختلف جشنواره کن، معرفی شماره جدید ماهنامه "فیلم" و اخباری کوتاه از سینما، تئاتر، موسیقی و ... در صفحه پایانی کار را تمام می‌کند.

کد خبر 671928

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha