۸ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۱:۳۶

تحلیل تئاتر/

تئاتر دانشگاهی پایه تئاتر حرفه‌ای ایران است

تئاتر دانشگاهی پایه تئاتر حرفه‌ای ایران است

تئاتر دانشگاهی از مهمترین پایه‌های تئاتر حرفه‌ای است و با آسیب‌شناسی جشنواره‌های تئاتری در این حوزه می‌توان تئاتر دانشجویی را در مسیر درست آن هدایت کرد.

به گزارش خبرنگارمهر، یکی از مهمترین جشنواره‌های تئاتری که هر سال در کشور برگزار می‌شود و می‌تواند در روند تئاتر و پیشرفت آن نیز تأثیرگذار باشد، جشنواره تئاتر دانشگاهی است که وزارت علوم کار برنامه‌ریزی و برگزاری آن را بر عهده دارد.

یکی از پایه‌های اساسی تئاتر در تمام دنیا، تئاتر دانشجویی و حضور مستمر و خلاقانه دانش‌آموختگان و دانشجویان این رشته هنری در صحنه‌های تئاتر است. تئاتر دانشجویی از دیرباز محلی برای جسارت، خلاقیت و نوآوری شناخته شده و خود دارای سبک و سیاق ویژه در جریان تئاتر به حساب می‌آید.

جشنواره تئاتر دانشگاهی ابتدا به همت جهاد دانشگاهی به صورت جشنواره تئاتر دانشجویی برگزار می‌شد که از سطح کمی و کیفی خوبی برخوردار بود. در آن زمان هنرمندان دانشجو با حضور گسترده خود جشنواره‌ای برگزار می‌کردند که خروجی آن در روند تئاتر کشور تأثیر بسزا داشت.

هنرمندانی نظیر پریسا بخت‌آور و اصغر فرهادی از جمله کسانی بودند که در جشنواره‌های تئاتر دانشجویی جهاد دانشگاهی حضور داشتند و فعالیت می‌کردند. بعد از چند دوره برگزاری این جشنواره، وزارت علوم به صورت مستقیم برگزاری آن را بر عهده گرفت و به این ترتیب جشنواره تئاتر دانشگاهی پا به عرصه گذاشت.

در دوره جدید جشنواره نیز استقبال و حضور دانشجویان تئاتری چشمگیر است و با وجود کمی و کاستی‌هایی که در برگزاری هر جشنواره وجود دارد، جشنواره تئاتر دانشگاهی به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود و توانسته کارنامه‌ای خوب برای خود رقم بزند.

برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی به صورت بین‌المللی نکته‌ای بسیار مثبت است که باید برای تقویت آن کوشید، زیرا دانشجویان تئاتر از این طریق می‌توانند با رشد تئاتر در دنیا آشنا شوند. این واقعیت را فراموش نکنیم که بسیاری از دانشجویان تئاتر در سال‌های اخیر برای کسب اطلاعات بیشتر و آموزش در سطح بالاتر از تئاتر ایران دل کنده و به دیگر کشورهای رفته‌اند.

البته نکته‌ای که سال‌هاست وجود دارد و به عنوان یکی از معضلات تئاتر دانشجویی و دانشگاهی مطرح است، فقدان خلاقیت و نوآوری و جسارتی است که از دانشجو تئاتر انتظار می‌رود. تئاتر دانشجویی در سال‌های اخیر تنها به عنوان سکویی برای پرتاب به تئاتر حرفه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد که این خود بزرگترین مشکل این گونه تئاتری است.

امید می‌رود برگزاری جشنواره‌های تئاتر دانشگاهی با کیفیت بهتر بتواند این معضل را برطرف کند، زیرا این بهترین فرصت است که متولیان تئاتر دانشجویی می‌توانند با استفاده از آموزش و بها دادن به قشر دانشجو تئاتر در تقویت نقاط مثبت این حوزه عمل کنند.

کد خبر 672091

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha