فرهاد مشحون در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تاکنون محققان با استفاده از فناوریهای خاصی توانسته اند پسابها را در حد استانداردهای متعارف تصفیه کنند ولی با توجه به کمبود آب در دنیا، تصفیه پساب در حدی که بتوان دوباره آن را به سیستم مصرف بازگرداند و از آن استفاده کرد مسئله مهمی بشمار می رود.
وی افزود: برای اولین بار با استفاده از سیستم تصفیه بسیار پیشرفته MBR در سیستم تصفیه خانه اداره مرکزی شرکت نفت توانستیم کیفیت آب خروجی فاضلاب را در حد استاندارد آب استحمام اروپا افزایش دهیم.
رئیس گروه محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه این سیستم قادر است فاضلاب انسانی یک مجتمع را به آب مناسب برای استحمام تبدیل کند، افزود: در حال حاضر این دستاورد در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی مورد استفاده قرار گرفته است.
وی همجنین از تبدیل فاضلاب به آب کیفیت بالا با استفاده از سیستم های "غشایی" خبر داد و اظهار داشت: در این پروژه با استفاده از نور خورشید و غشاها توانستیم فاضلاب را به آب بسیار تمیز تبدیل کنیم. این طرح در مرحله پایلوت به نتیجه مطلوب رسید و در حال حاضر با تعریف پروژه های دیگر در صدد اقتصادی کردن آن هستیم.
رئیس گروه محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت مهمترین بخش این پروژه را غشاها ذکر کرد و به مهر گفت : محققان پژوهشگاه در زمینه تولید غشاها موفقیتهای زیادی کسب کرده اند و قرار است با تولید این غشا در مقیاس بزرگتر این طرح را اجرایی کنیم.
مشحون تاکید کرد: با توجه به شرایط اقلیمی کشور، این روش می تواند در مناطق جنوبی کشور که مشکل تصفیه فاضلاب هم دارند به عنوان روشی مناسب و مقرون به صرفه مورد استفاده قرار گیرد.
وی در خصوص سیستم های پیشرفته غیرهوازی و کاربرد آسان و ارزان آنها گفت: از آنجایی که عمدتا این سیستم ها تجهیزات مکانیکی ندارند و در زیر زمین قرار می گیرند، فضای زیادی را اشغال نمی کنند.
رئیس گروه محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت اضافه کرد: امیدواریم با پایان یافتن پروژه نتیجه مطلوب نیز به دست آید.
به گفته وی این سیستمها، تکنولوژیهای پیشرفته ای هستند که در حال حاضر با کشورهای آلمان و هلند به صورت پروژه های مشترک در حال اجرا است.
مشحون در خصوص استفاده از این شیوه ها در پالایشگاهها گفت: تمام پالایشگاههای کشور مجهز به سیستم تصفیه پساب است ولی گاهی اوقات به پالایشگاهها شوکهای ناخواسته وارد می شود که باید قدرت مقابله با این شوکها را داشته باشند.
نظر شما