۹ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۰:۴۶

عید شم النسیم؛ جشن همدلی مسلمانان و مسیحیان مصر

عید شم النسیم؛ جشن همدلی مسلمانان و مسیحیان مصر

عید شم النسیم هر سال دوشنبه پس از عید پاک است، مسلمان و مسیحیان مصر این روز را به منظور تسامح میان ادیان مختلف، ارتباط و همبستگی با تأکید بر آداب و رسوم گذشتگان خود برگزار می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، عید "شم النسیم" یکی از اعیاد فراعنه مصر به شمار می رود که حدود 5 هزار سال پیش آن را برگزار می کردند. مصریان باستان معتقد بودند در این روز جهان خلق شده که همرمان با اعتدال هوای بهاری بود و همزمان با آن مردم از خانه های خود به سوی گردشگاهها و باغها می رفتند .

این روز میان مصریهای باستان از اعیاد رسمی بود که همزمان با 21 مارس مردم کنار رودخانه ها و باغها می رفتند و تا غروب خورشید آنجا بودند و این روز را جشن می گرفتند.

تخم مرغ، فسیخ ( ماهی بد بوی پر نمک که از یکسال قبل برای چنین روزی نگهداری می شود)، پیاز و لوبیا سبز از خوراکیهای مرسوم در این روز است. آنها آرزوهای خود را در سال جدید بر روی تخم مرغ می نوشتند و در سبدی قرار داده و به شاخه های درختان آویزان می کردند تا از نور الهه ها برکت به خانه هایشان راه یابد.

اما یهودیان هنگامی که به این کشور وارد شدند، این عید را از مصریها گرفتند . در دوران حضرت موسی (ع) قوم بنی اسرائیل هنگام خروج از این کشور از مصریها خواستند که طلا، نقره، لباس به آنها بدهند، اما مصریها به آنها چیزی ندادند و آنها نیز رسومات آنها را فرا گرفتند. اینک یهودیان نیز این روز را با نام "عید پسح" جشن می گیرند .

هنگامی که مسیحیان به این کشور آمدند عید پاک را روز یکشنبه جشن می گرفتند و در روز دوشنبه فردای عید پاک جشت عید شم النسیم را برگزار می کردند.

این عادت نسل به نسل گشت تا اینکه با گذشت زمان از عادات و آداب و رسوم فراعنه با تغییراتی به مسیحیان مصر رسید و آنها هر سال این روز را جشن می گیرند و به باغها و بوستانها می روند.

بنابراین این روز از سوی قدمای مصر 21 مارس، در میان یهودیان همزمان با خروج قوم بنی اسرائیل از مصر، در میان مسیحیان نیز فردای عید پاک جشن گرفته می شود .

اما آنچه که بیش از همه اهمیت دارد این است که مردم مصر اعم از مسلمان و مسیحی با اعتقاد به اینکه مصر مهد تمدنها و ادیان مختلف و ملتهای قدیم و جدید بوده است ، بنا به عادات و رسوم اجتماعی، اعتقادی و دینی این روز را در کنار یکدیگر جشن می گیرند .  

کد خبر 673337

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha