سید رحیم سجادی در گفتگو با مهر گفت: در سالجاری به منظور مقابله با خشکسالی و کاهش خسارتهای ناشی از این پدیده، انتقال آب با لوله در آبهای زیرزمینی در استانها انجام می شود که این طرح هم اکنون در استانهای همدان و اردبیل اجرا شده است.
مدیرکل دفتر توسعه شبکه ها و روش های آبیاری، بیان کرد: از اولویتهای بخش کشاورزی برای کاهش خسارتهای خشکسالی انتقال آب با لوله درآبهای زیرزمینی و به ویژه چاهها است، زیرا چاهها بیشترین خسارت را درشرایط خشکسالی متحمل می شوند.
وی با اشاره به جبران افت راندمان آبیاری ازطریق انتقال آب با لوله، اظهارداشت: درصورت تامین اعتبارات آبیاری تحت فشار در سالجاری، اجرای طرح مذکوردرکلیه استانهای درگیر خشکسالی محقق خواهد شد، ضمن اینکه اجرای این طرح راندمان آبیاری را 15 تا 20 درصد افزایش می دهد.
سجادی اعلام کرد: درحال حاضرپیشنهاد تامین و پرداخت اعتباری به مبلغ حدود 150 میلیارد تومان به منظوراجرای طرح انتقال آب با لوله ومعادل 150 میلیارد تومان نیزبرای افزایش اعتبارات آبیاری تحت فشارارائه شده که در صورت تخصیص رقم 300 میلیارد تومان اعتبار مورد نیازازسوی دولت امر مقابله با خشکسالی در سالجاری تسریع می یابد.
وی یکی ازراههای مقابله با خشکسالی را کشت محصولات گلخانه ای عنوان کرد و گفت: در حال حاضرتنها راه مقابله با پدیده خشکسالی انتقال آب با لوله به منظوراستفاده بهینه آب توسط بهره بردارن بخش کشاورزی است، ضمن اینکه کشت محصولات گلخانه ای در تحقق این امرتاثیر به سزایی خواهد داشت.
نظر شما