۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۵:۲۸

مشکلات اجرای بانکداری الکترونیکی در ایران

مشکلات اجرای بانکداری الکترونیکی در ایران

مدرس دانشگاه علم و صنعت با تشریح مشکلات اجرای بانکداری الکترونیکی در کشور گفت: خوشبختانه پس از سالها بالاخره دولت طی بخشنامه ای بانکها را موظف به پیاده سازی بانکداری الکترونیکی ظرف مدت 6 ماه کرد.

دکتر علی اکبر جلالی در گفتگو با خبرنگار مهر به مشکلات ایجاد بانکداری الکترونیکی در کشور اشاره کرد و گفت: مشکلات در کشور ما در زمینه ایجاد بانکداری به دو دسته تقیسم می شود که یکی از آنها در حوزه فرهنگ سازی است به عبارتی هنوز مردم آمادگی لازم برای رسیدن به این پدیده را ندارند.

وی اظهار داشت: در حوزه فرهنگ سازی می توان با انجام کارهای تشویقی در پرداختهای الکترونیکی قبوض آب، برق، گاز  تلفن مثلا ایجاد تخفیفها در این قبوض مردم را به استفاده از خدمات الکترونیکی راغب کرد. همچنین با کمک رسانه ها می توان نسبت به مزایای بیشتر بانکداری الکترونیکی به مردم آگاهی داد.

مجری طرح ICT روستایی با اشاره به دومین مشکل ایجاد بانکداری الکترونیکی در کشور گفت: مسئله دوم در این حوزه نبود بستر مناسب و محدود برای استفاده از بانکداری الکترونیکی در کشور است، برای نمونه سرعت اینترنت در ایران به شدت برای استفاده از کاربردهای مختلف پایین است.

وی خاطرنشان کرد: در تمام دنیا عموما برای انجام کارهای بانکی از خانه اقدام می شود ولی در ایران به دلیل سرعت پایین و قطع و وصل های مکرر عملیات ناقص می ماند و همین امر باعث صرف نظر کردن مردم از پرداختهای الکترونیکی است.

کارشناس فناوری اطلاعات ادامه داد: با تمام این اوصافها وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که مسئولیت توسعه پهنای باند در کشور را دارد باید با انجام اقدامات مناسب و تعامل با بانکها بسترهای لازم برای بهره برداری از بانکداری الکترونیکی را فراهم کند.

وی گفت: یکی دیگر از مشکلات این حوزه وجود شرکتهای خصوصی محدود تولید کننده نرم افزارهای جامع بانکداری ( core Banking) در کشور است که نیاز 70 میلیون جمعیت کشور را نمی تواند پاسخ گوید.

جلالی گفت: با این وجود اغلب بانکها نسبت به خرید و تولید نرم افزارهای مورد نیاز اقدام می کنند که گاها برنامه این نرم افزارها جامع نبوده و تنها برخی از عملیات ها را انجام می دهند.

وی اضافه کرد: این نرم افزارها به حدی نامناسب هستند که مدیران بانکها نمی توانند گزارشهای آماری مناسبی از سیستمهای خود دریافت کنند.

استاد دانشگاه علم و صنعت تاکید کرد: با تمام این اوصاف همین که در این زمینه سرمایه گذاری و فرهنگ سازی اولیه ایجاد شده جای سپاس و قدردانی دارد در حالیکه در مجموع ما تا توسعه و گسترش بانکداری الکترونیکی در ایران جای کار بسیار داریم.

وی اظهار داشت: در حال حاضر مسیر اولیه آغاز شده ولی تا رسیدن به یک مقصد مناسب راه طولانی در پیش است که این امر هم با حمایت دولت و استقبال مردم سرعت بیشتری به خود می گیرد.

کد خبر 675884

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha