۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۱:۳۹

گزارش ویژه مهر /

واگذاری هزینه های مبارزه با دوپینگ به فدراسیونها / احتمال تکرار فاجعه

واگذاری هزینه های مبارزه با دوپینگ به فدراسیونها / احتمال تکرار فاجعه

خبرگزاری مهر- گروه ورزشی: تعلل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) برای تامین مالی و پرداخت هزینه 400 هزار تومانی انجام تست دوپینگ از هر ورزشکار و واگذاری این مسئولیت به فدراسیونها، نگرانی هایی را برای ادامه مبارزه قانونمند با دوپینگ بوجود آورده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) اخیرا مقابل موافقت با درخواست مسئولان برخی از فدراسیون ها برای انجام نمونه گیری از ورزشکارانشان، آنها را موظف به پرداخت کردن هزینه های به وجود آمده کرده و این موضوع تردیدهایی را برای اجرای پروسه کنترل دوپینگ در فدراسیون های متقاضی به وجود آورده است.

تور دوچرخه سواری بین المللی ریاست جمهوری از روز جمعه در قالب 5 مرحله و به میزبانی تهران برگزار می شود. طبق قوانین فدراسیون جهانی دوچرخه سواری، انجام تست دوپینگ در جریان برگزاری تورهای بین المللی الزامی است. ضمن اینکه مسئولیت اجرای این طرح بر عهده کشور میزبان است. بر همین اساس مسئولان فدراسیون دوچرخه سواری کشورمان هفته گذشته برای انجام هماهنگی های لازم اقدام و خواستار حضور به موقع افسران ستاد ملی مبارزه با دوپینگ در محل برگزاری مسابقات بین المللی ریاست جمهوری شدند. این در حالی است که مسئولان نادو اعلام کرده اند برای هر نمونه گیری مبلغی معادل 400 هزار تومان دریافت خواهند کرد.

اصغرخالقی دبیر فدراسیون دوچرخه سواری ضمن تایید این مطلب به خبرنگار مهر گفت:" معمولا طرح کنترل دوپینگ حداقل در2 یا 3 مرحله از رقابت ها و با نمونه گیری از سه تا چهار دوچرخه سوار اجرا می شود. در حالیکه پرداخت چنین مبلغی  خارج از توان مالی فدراسیون است. ما تاکنون برای نمونه گیری از بازیکنانمان بودجه ای پرداخت نکرده ایم و اصلا در بودجه سالیانه خود رقمی را به این کار اختصاص نداده ایم."

البته مسئولان وزنه برداری کشورمان هم که هفته گذشته خواستار همکاری های بیشتر ستاد ملی مبارزه با دوپینگ شده بودند از شرط و شروط جدید این نهاد برای انجام نمونه گیری گله مند هستند. آنها متقبل شدن هزینه های ایجاد شده در این زمینه را خارج از وظایف خود می دانند.

بهرام افشارزاده رئیس فدراسیون وزنه برداری به خبرنگار مهر گفت:" در آخرین ارتباطی که با مسئولان نادو برای انجام نمونه گیری از ورزشکارانمان داشتیم، آنها اعلام کردند که به ازای هر تست 400 هزار تومان دریافت می کنند در حالیکه ما پیش از این و طی سال های گذشته برای انجام این کار هزینه ای نکرده ایم و امسال هم بودجه ای را برای فعالیت در این زمینه کنار نگذاشته ایم."

حال آنکه سازمان تربیت بدنی در سال 85 مبلغی معادل 320 میلیون تومان به فعالیت در زمینه نمونه گیری و انجام تست دوپینگ از ورزشکاران تمام رشته ها اختصاص داد و آن را دراختیار ستاد ملی مبارزه با دوپینگ قرار داد. نادو تا پایان سال گذشته با تکیه به این اعتبار فعالیت خود را در مورد کنترل دوپینگ انجام می داد اما با وجود اتمام آن، هنوز بودجه جدیدی را برای ادامه کار دریافت نکرده است.

کرم الله علیمرادی رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی و دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این مطلب گفت:" درخواست واریز مجدد اعتبارات لازم را کرده ایم اما هنوز بودجه ای به دستمان نرسیده است. تا زمانی که اعتبارات مورد نیاز را دریافت نکنیم نمی توانیم مسئولیتی در این زمینه بر عهده بگیریم."

اعزام ماموران ستاد ملی مبارزه با دوپینگ به محل حضور ورزشکاران، تهیه کیت، ارسال نمونه گیری ها به آزمایشگاه کلن آلمان، دریافت نتایج و در مجموع تمام مراحل مربوط به انجام تست دوپینگ و مدیریت آن بین 350 تا 400 هزار تومان هزینه در بر دارد.

علیمرادی با بیان این مطلب تاکید کرد:" فقط در مواردی که ستاد ملی مبارزه با دوپینگ برای انجام نمونه گیری تصمیم گیرنده باشد و از آنجا که انتخاب از طرف خودمان است هزینه های مربوط به آن را پرداخت می کنیم اما در جریان نمونه گیرهای معمولی که بنا به درخواست فدراسیون ها انجام می شود، مسئولیتی نخواهیم داشت و خود فدراسیون ها موظف به پرداخت هزینه های ایجاد شده هستند. البته تازمانیکه سازمان تربیت بدنی بودجه لازم را به ما ارائه ندهد." 

این درحالیست که نادوهای هر کشور به عنوان متولیان اصلی مبارزه با دوپینگ باید تشکیلات قوی و کاملا مستقل از سایر نهادهای ورزشی داشته باشند. در واقع به خاطر همین موضوع بود که برای مبارزه با پدیده غیراخلاقی و غیر ورزشی دوپینگ نهادهایی مستقل ازفدراسیون ها و کمیته های ملی المپیک به نام "نادو"  شکل گرفت و در سطح جهانی نیز آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) تاسیس شد. حال اگر بخشی از این فعالیت ها حتی اگر جنبه مالی داشته باشد مجددا به فدراسیون ها واگذار شود می تواند در مدیریت مراحل مختلف دوپینگ تاثیر منفی داشته باشد.

علی طاهری سخنگوی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) با اشاره به این مطلب به خبرنگار مهر گفت: "وقتی فدراسیون ها به هر نوعی درگیر کارهای اجرایی مربوط به کنترل دوپینگ شوند به طور ناخودآگاه می توانند براساس نظام خود، مدیریت کنترل دوپینگ را بر عهده بگیرند و یا هر یک از مراحل آن را تحت تاثیر قرار دهند. حتی این اجازه را به خود می دهند در مورد زمان نمونه گیری و انتخاب ورزشکاران نظر بدهند."

حدود دو سال پیش به دنبال حضور سرزده نمایندگان آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ در ایران نمونه گیری 9 نفر از وزنه برداران مثبت اعلام شد که حتی جریمه 400 هزار یورویی برای فدراسیون وزنه برداری را هم به دنبال داشت. این در حالی بود که کمتر از 20 روز پیش از آن، نتیجه آزمایش هایی که بنا به درخواست علی مرادی (رئیس وقت فدراسیون وزنه برداری) از ورزشکاران این رشته به عمل آمد، همگی منفی اعلام شده بود. 

طاهری به این مطلب اشاره کرد و اظهارداشت: "وقتی قرار است پرداخت هزینه های مالی را به فدراسیون ها بسپاریم باید منتظر وقوع دوباره چنین اتفاقاتی به شکل های مختلف باشیم."

 به هر حال ورزش ایران در آستانه حضور در مهمترین رویداد ورزشی جهان است. مدیران ستاد ملی مبارزه با دوپینگ بارها اعلام کرده اند با انجام سه نمونه گیری از ورزشکاران المپیکی سلامت کاروان اعزامی به این پیکارها را تایید می کنند اما با شرایط موجود تحقق این وعده چگونه انجام خواهد شد. 

کد خبر 676007

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha