۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۰:۱۰

حاشیه‌های نمایشگاهی /

کتابفروشی که‌ نمی‌تواند کتاب بخرد / نقد 10 روزه به از نسیه یک ساله

کتابفروشی که‌ نمی‌تواند کتاب بخرد / نقد 10 روزه به از نسیه یک ساله

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب: بیست بهار از عمر اردیبهشتی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گذشته است و اکنون در سال 1387 این نمایشگاه در حالی برگزار می شود که نکته های تازه و متفاوتی را در دل خود دارد.

تهران ... مصلی... بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران. اولین موردی که در بدو ورود توجه را جلب می کرد سیستم اطلاع رسانی بود. آقای مطلبی از مرکز اطلاع رسانی گفت: ما از سه ماه پیش از بازگشایــی نمایشگاه ، مشغول فعالیت بودیم و همه ابزارهای لازم را فراهم آوردیم. به لحاظ کیفی تلاش شده است که نسبت به سالهای قبل شرایط بهتری فراهم شود. در همین راستا سیستم اطلاع رسانی از طریق بلوتوث را به سیستم های اطلاع رسانی قبلی که شامل رایانه ای و پیامک بود اضافه کردیم. این یکی از ویژگیهای خاص و جدید نمایشگاه است.

دور از چشم اسکناسها...

نمایشگاه کتاب در حالی با حضور بیش از 70 کشور خارجی و نزدیک به دو هزار ناشر داخلی فعالیت خود را آغاز کرد که در این دوره از شکل گیری اش شاهد تحولات قابل توجه و حرکات رو به جلویی از طرف مجریان برگزاری این رویداد مهم فرهنگی کشور بودیم.

یکی از این موضوع هایی که امسال برای اولین بار شاهد آن هستیم، امکان خرید کتاب با کارتهای الکترونیک است. کارتهایی که اواسط سال گذشته توسط معاونت فرهنگی وزارت ارشاد معرفی و رونمایی شد با این هدف که یارانه در نظر گرفته شده برای موضوع کتابخوانی و نشر در مسیر صحیح مصرف شود.

درخصوص این مسئله سری به غرفه های ناشران داخلی زدیم تا نظر آنها را نیز جویا شویم.

قربانی مسئول امور نمایشگاه های دفتر نشر فرهنگ اسلامی با اشاره به این موضوع گفت: امیـدوارم کارت خوانها در ایام نمایشگاه مشکلی نداشته باشد تا خریداران با محدودیت زمانی نمایشگاه از این امکان فراهم شده به خوبی استفاده کنند.

مسئول غرفه کاروان با وجود اصرارهای ما، از دادن هر گونه پاسخ درباره نمایشگاه امتناع ورزید و گفت: همه چیز عالی است.

امیر علی بیک مسئول غرفه مروارید گفت: من از نحوه اختصاص دادن متراژ غرفه ها راضی نیستم. 21 متر متراژ دارم در حالی کـه تقاضای من 48 متر بوده است. کتابهایم در این فضا نمی گنجد و به ناچار باقی را در گوشه ای پرت قرار داده ام.

وی استقبال مردم را نسبت به سال گذشته بسیار کمتر دانست!

اما به نشر چشمه که رسیدیم پیش از هر چیز کتاب "اسکندرنامه" تصحیح ایرج افشار جلب توجه می کرد.

از حسن کیائیان مدیر این نشر درباره استقبال مردم پرسیدیم که گفت: نسبت به سالهای گذشته استقبال کمتر بوده است.

وی در ادامه اشاره ای داشت به اینکه باید کتابخوانی در بین مردم فرهنگ سازی شود و نمایشگاه کتاب به تنهایی چاره ساز این معضل در بین مردم نیست.

محمد علی جعفریه مدیر نشر ثالث گفت: فروشگاه، نه نمایشگاه...

جعفریه درباره نمایشگاه امسال گفت: غرفه بندی و راه اندازی این گونه نمایشگاه ها، یک حالت ثابت پیدا کرده است. کم بودن متراژ ناشران با توجه به حجم بالای کتابهایشان و وصل نبودن کارتهای الکترونیکی از مشکلات نمایشگاه امسال به شمار می رود.

وی در ادامه گفت: نمایشگاه باید مکانی باشد برای تبادل آرای مردم و نویسندگان. ما سالن گفتگو نداریم و نمی توانیم مؤلف خود را دعوت کنیم.

جزیره یا بیرون جزیره...

هنگام گپ و گفت با مسئول نشر فاطمی که ناشر کتب آموزشی و کمک آموزشی بود با اصطلاح جالبی مواجه شدیم: جزیره یا بیرون جزیره؟

وی گفت: ظاهرا امسال تعداد ناشرین بیش از غرفه های نمایشگاه بوده است بنابراین ناشران از مقدار فضایی که متعلق به آنهاست رضایت ندارند. به ناچار برخی از غرفه ها مثل غرفه ما در بیرون سالن قرار می گیرد که بیرون از جزیره نام می گیرد و غرفه هایی که در داخل سالن هستند به الطبع داخل جزیره هستند و فروش بهتری هم دارند.

این فعال نشر ادامه داد: کارتخوانها هنوز درست و حسابی وصل نشده و به ناچار بسیاری از دانشجویان شهرستانی را که این کارتها را با خود همراه دارند، دست خالی بدرقه می کنیم.

وی افزود: اما در کنار همه مشکلاتی که نمایشگاه امسال با آن دست و پنجه نرم می کند شرایط خوبی هم وجود دارد که گفتنی است. مخاطبان نمایشگاه از هر گروه سنی و با هر نوع سطح معلومات که باشند در نمایشگاه کتاب با صدها عنوان کتاب روبرو می شوند اما چه بهتر می شود که در کنار این نمایشگاه، موقعیتی دیگر فراهم شود که فقط به جنبه نمایش بپردازد و به هیچ وجه فروش نداشته باشد. از دیگر محاسن برگزاری این نمایشگاه این است که همکاران خود را پیدا می کنیم. فروشی هم داریم که ممکن است طی سال نداشته باشیم. در کل نقدینگی در این زمان کوتاه برای ما بسیار با ارزش تر از نسیه در طول سال است.

کتابفروش یا شیرینی فروش...

به گزارش مهر، نعمت پور مسئول غرفه نشر نی گفت: ما از نظر جا در حاشیه حاشیه حاشیه قرار داریم. بیش از 400 عنوان کتاب در متراژ حدود 80 متر. دانشجویانی که کارت دارند سرگردان اند و شاید یکسری از کارها روز آخر به انجام برسد.

وی درباره قیمت کتاب گفت: کتاب در ایران گران است. خود ما توان مالی خرید کتاب را نداریم و مثل ما مثل شیـرینی فروشان است که انواع شیرینی ها را به نمایش عموم می گذاریم اما خودمان روزه هستیم!  

کد خبر 676651

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha