۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۰:۲۸

در گفتگو با مهر عنوان شد:

تشکیل بنیاد منزوی برای معرفی این شاعر زنجانی ضروری است

تشکیل بنیاد منزوی برای معرفی این شاعر زنجانی ضروری است

زنجان - خبرگزاری مهر: یک شاعر زنجانی و از دوستان نزدیک "حسین منزوی" بر لزوم تشکیل بنیاد " منزوی" برای معرفی هرچه بهتر و بیشتر آثار وی تاکید کرد.

علیرضا سلطانی در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان به مناسبت چهار مین سال مرگ استاد حسین منزوی شاعر فقید زنجانی که اردیبهشت ماه سال 73 بر اثر عارضه قلبی فوت کرد، گفت: بی شک شکل گیری بنیاد" منزوی" گامی مهم در راستای شناساندن و حفظ آثار شعری این شاعر برجسته غزلسرای کشور است و مسئولان استان زنجان باید به این امر توجه جدی داشته باشند

وی ادامه دادد: موثرترین حرکتی که می توانست در معرفی منزوی به همگان صورت پذیرد، تاسیس بنیاد منزوی بود اما تا به امروز، علی رغم صحبت هایی که از همان روز های اول بعد از فوت منزوی، ابراز شد هنوز بنیاد منزوی تاسیس نشده است.

سلطانی افزود: متاسفانه چون افراد حاضر در این جلسه ، در پی درآمدزایی و منفعت مالی و سیاسی بودند ، نتیجه ای حاصل نشد، پس از این نابسامانی در تاسیس بنیاد، شاهد حضور کسانی بودیم که برخی ، در طول حیات منزوی ، برخوردی هم با او نداشتند ولی ادعا های بی اساسی که کردند، منجر به چاپ کتابهای پر غلط و نامطبوعی به نام منزوی و به سود ایشان شد.

این شاعر زنجانی تاکید کرد: اگر بنیاد تاسیس می شد، می توانست با برنامه ریزی دقیق، آثار منزوی را به چاپ برساند و کار به جایی نرسد که برخی از یادداشتها و کارهای شخصی او به چاپ رسد که به شخصیتش لطمه بزند.

سلطانی در ادامه از عدم توجه مسئولان شهری زنجان به شخصیت استاد حسین منزوی به عنوان یک شاعر برجسته و بزرگ کشور ابراز تاسف کرد و گفت: متاسفانه حتی مسئولان شهری آن زمان شهر زنجان به خاطر برخی ملاحظات غیز معقول از نامگذاری یکی از خیابانهای شهر به نام "منزوی" خوداری کردند.

سلطانی همچنین در خصوص فیلم مستند "کسی نشناخت" محمود غفاری فیلمساز زنجان گفت: این فیلم ، مستند و واقعی است و در آن می توان رفتار همشهریهای منزوی با او را دید.

وی ادامه داد: ولی یک ایراد مهم این مستند آن بود که کارگردان آن بنا به دلایلی، شاید کمبود بودجه و امکانات لازم ، بی تجربگی  یا راهنماییهای غلط دستیارانش ، گستره محدودی را " فقط شهر زنجان" در نظر گرفته بود و به سراغ بزرگان شعر در سایر نقاط ایران نرفته بود تا از نظرات آنها در مورد منزوی و اشعارش مطلع گردد. در حالی که اگر با بزرگانی چون ابتهاج ، آتشی ، اخوان و صلاحی صحبت می کرد، مسلما حرفهای جدی تری در شناخت منزوی ابراز می شد.

این شاعر زنجانی در عدم با تقبیح برخی گفته ها در خصوص شخصیت منزوی تاکید کرد: استاد حسین منزوی بر خلاف برخی ادعاها که وی را فردی گوشه گیر و منزوی می دانند اتفاقا وی فردی اجتماعی و مردم دوست بود و در جلسات مختلف شرکت می کرد.

سلطانی در خصوص شخصیت منزوی ، گفت: منزوی از قبل از انقلاب ، شاعری شناخته شده بود. او با شاعران بزرگ دیگر ، چون شاملو ، اخوان ، آتشی و امین پور در ارتباط بود و آنها، منزوی را بزرگ خود می دانستند.

شاعر زنجانی اظهار داشت: حسین منزوی نیز به عنوان یک شاعر و خالق هنری ، ناتمام ماند.

سلطانی افزود : متاسفانه ، مردم ما ذهنیت بدی از شاعران دارند و آنها را افرادی تنبل و لاابالی می دانند و اگر دقیق تر بنگریم ، آنها اثر هنرمندان را تولید نمی دانند این در حالی است که منزوی ، انسانی فوق العاده فعال بود.

کد خبر 677372

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha