به گزارش خبرنگار مهر، دکتر بهرام عین اللهی امروز در حاشیه همایش نوآوری و شکوفایی در نظام آموزش پزشکی کشور با اشاره به حضور صاحبنظران در این همایش هدف از این همایش را محمل مناسبی برای استفاده از تجربیات اساتید در طراحی برنامه ریزی نوآورانه دانست و گفت: نهضت نوآوری در دنیا نیز به تازگی مورد توجه قرار گرفته است و در علوم پزشکی سابقه آن کمتر از 10 سال است.
معاون وزیر وزارت بهداشت افزود: پس از این جلسه، سمینار یک روزه ای در تاریخ 27 خردادماه سال جاری با حضور جمع کثیری از اساتید و صاحبنظران به صورت هم اندیشی برگزار می شود و فراخوانی صورت می گیرد و جمع بندی آن به برنامه های اجرایی در حوزه نوآوری می انجامد.
وی همکاری های بین رشته ای، ایجاد رشته های جدید و اقدامات نوآورانه در بخش آموزش پزشکی را از جمله دستورالعمل هایی دانست که پیگیری خواهد شد و افزود: برنامه های آموزشی به گونه ای تنظیم می شود که به حل مشکلات حوزه سلامت بیانجامد.
راه اندازی کمیته ایده پردازی و تفکر در وزارت بهداشت
معاون آموزشی وزارت بهداشت از راه اندازی کمیته ایده پردازی و تفکر در مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی وزارت بهداشت خبر داد و گفت:
این موضوع برای پایدار شدن استفاده از ایده پردازی، خلاقیت و تفکرات ایجاد خواهد شد و افراد داوطلب به صورت الکترونیک و به کمک سایت می توانند ایده های نوی خود را در اختیار کمیته قرار دهند. این کمیته به عنوان اتاق فکر معاونت آموزشی در طراحی و برنامه ریزی عمل خواهد کرد.اعلام استاندارد آموزش پزشکی عمومی تا پایان خردادماه
وی از اعلام استاندارد آموزش پزشکی عمومی تا پایان خردادماه سال جاری خبرداد و گفت: اجرای این برنامه متنوع خواهد بود و دانشگاههای علوم پزشکی در اجرای آن با توجه به توانمندی خود اختیارات لازم را خواهند داشت. الگوی یکسان نخواهد بود و یک نوآوری در اجرا در این برنامه پیش بینی شده است. استانداردها و اصول کلی به دانشگاهها داده خواهد شد و آنها در نوع اجرا مختار خواهند بود.
عین اللهی در تشریح استاندارد جدید آموزش پزشکی عمومی خاطرنشان کرد: دوره پزشکی عمومی دارای 4 مقطع علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی (استژری) و کارورزی (اینترنی) است که دارای اصول متفاوتی هستند.
وی افزود: تلفیق افقی و عمودی اولین اصلی است که در استاندارد مورد توجه قرار گرفته است و دانشگاهها ملزم به رعایت آن در دوره علوم پایه هستند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت مواجهه زودرس بالینی را از دیگر اصولی برشمرد که در استاندارد آموزش پزشکی عمومی مورد توجه قرار گرفته است و یادآور شد: در این روش دانشجوی پزشکی از روز اول با بیمار مواجهه می شود، در روش قبلی دانشجو پس از سه سال با بیمار مواجهه می شد و روش کار را به طور صحیح درک نمی کرد.
وی اضافه کرد: در مقطع دوم نیز تلفیقی میان دوره های سمیولوژی، پاتولوژی و فیزیوپاتولوژی صورت گرفته است و برخی از دانشگاهها معتقد هستند که این دوره ها را به برنامه کارآموزی داخلی آن را اضافه کنند. در حال حاضر اشکال آن حفظی بودن این دوره ها و عدم کاربرد آن است.
عین اللهی گفت: در بحث بالینی، استاندارد بر تماس بیشتر استاد و دانشجو در آموزش تأکید دارد. بحث تجمیع بیمارستانهای آموزشی که بتواند آموزش پزشکی عمومی را در بیمارستان محدود با آموزش هدفمند ارائه کند، پیگیری می شود. هدف این است که آموزشی که در برخی دانشگاهها داده می شود و در دوره دکتری عمومی کاربردی ندارد حذف شود.
وی اضافه کرد: نزدیکی دروس تئوری و عملی نیز از دیگر اصولی است که در استاندارد آموزش پزشکی عمومی مورد توجه قرار گرفته است. در حال حاضر این اشکال وجود داشت که دروس تئوری و عملی از هم جدا بود و ممکن بود در فرصت های جداگانه ارائه می شد.
حضور بیشتر دانشجو در عرصه های بالینی و آموزش سرپایی
معاون وزیر بهداشت از حضور بیشتر دانشجو در عرصه های بالینی و آموزش سرپایی به عنوان یکی دیگر از استانداردهای آموزش پزشکی عمومی نام برد و گفت: در رشته پزشکی دانشجو هر چه بیشتر در فیلد آموزشی حضور داشته باشد بیشتر می آموزد، در آموزش سرپایی نیز به آموزش بهتر دانشجو می انجامد. در این میان پزشکی جامعه نگر و حضور بیشتر دانشجو در جامعه از دیگر استانداردهای آموزش پزشکی عمومی محسوب می شود.
وی با اشاره به استانداردهای پزشکی عمومی در دوره کارورزی گفت: کارورز باید مهارت لازم را بیاموزد زیرا این گروه آموزش دیده اند و باید از آن در مهارت و کار استفاده کنند.
برگزاری آزمون مهارت پایان دوره برای کارورزان
عین اللهی از برگزاری آزمون مهارت پایان دوره برای کارورزان به عنوان پایلوت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد و گفت: این آزمون به روش ایستگاههای سنجش صورت می گیرد و کمک می کند که کارورز مهارت بهتری را بیاموزد. این موضوع به عنوان یکی از استانداردهای آموزش پزشکی عمومی مورد تأیید قرار گرفته است.
نظر شما