دکتر مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با توجه به اینکه از نظر رفتاری ،اسباب بازی وسیله کار کودکان تلقی شده و قسمت اعظمی از اوقات فراغت اطفال با این ابزار و وسایل پر می شود بنابراین می توان گفت اولین ابزار آموزشی و تربیتی بچه ها ، اسباب بازی است.
وی از افزایش استفاده از اسباب بازیهای خارجی خبر داد و خاطر نشان کرد: درچند سال گذشته بازار اسباب بازیهای ما مملو از اسباب بازیهای خارجی بویژه غربی شده و عروسکهای باربی ، بط من ، مرد خفاشی ، هری پاتر و سایر شخصیتهای فضایی و جنگی در این میان یکه تازی می کنند.
وی ادامه داد: این گونه اسباب بازیها نه تنها اولین الگوهای آموزشی و تربیتی فرزندان ما می باشند بلکه بچه ها بین خود و مخصوصا اسباب بازیهای عروسکی رابطه عاطفی و همزاد پنداری برقرار کرده و به سوی پوشش و حرکات آنها گرایش می یابند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: خشونت جویی ، پرخاشگری ، تنوع طلبی ، ظواهر و پوشش غربی و مغایر با آداب و رسوم و ارزشهای دینی و ملی ما اولین دردهای این اسباب بازیها هستند علاوه بر آن این وسایل بچه ها را به دنیای خیال پردازی پایان ناپذیر سوق می دهد.
ابهری گفت: البته سالهای پیش یک دارا و سارا با قیمتهای گران ساخته شد که با توجه به عدم تنوع طلبی و گرانی قیمت و سایر مشکلات مورد استقبال کودکان واقع نشد.
وی افزود: کارشناسان تربیتی و فرهنگی بویژه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با توجه به شناخت ویژگیهای فرهنگی و ارزشی کودکان ایرانی تا دیرتر از این نشده باید دست به طراحی و تولید بزنند چرا که زیر بنای آموزشهای فرهنگی و تربیتی و سرمایه فرهنگ سازی و ارزشهای دینی و ملی همین کودکان امروز هستند.
این متخصص علوم رفتاری و آسیب شناس اجتماعی تصریح کرد: پرخاشگری دوره نوجوانی و جوانی ، پوششهای نامعلوم و بعضا غربی ، همه و همه نتایج تلخ عرضه این گونه اسباب بازیها است.
ابهری گفت: ساده نگری به این موضوع باعث زیانهای جبران ناپذیری در آینده ای نه چندان دور خواهد شد ، ما نمی توانیم اسباب بازی را به عنوان ابزارکار و زندگی آنها از کودکان بگیریم پس باید به آنها در انتخاب کمک کنیم.
نظر شما