۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۰:۵۷

کنگره ملی صنعت حفاری کمک به رشد علمی صنعت حفاری کشور است

اهواز - خبرگزاری مهر: رئیس نخستین کنگره ملی صنعت حفاری ایران گفت: مهمترین هدف کمی و کیفی این کنگره کمک به رشد و علمی کردن این صنعت بومی در حال و آینده است.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، حیدر بهمنی شامگاه روز گذشته در کنفرانس خبری در اهواز با اشاره به این که این کنگره در آستانه یکصد سالگی تولید نفت در ایران در مناطق نفت خیز جنوب برگزار می شود، افزود: کشف و شناسایی استعدادهای علمی و بررسی راهکارهای رفع مشکلات فنی و تخصصی حفاری از جمله اهداف این نشست است.

وی، گردآوری و ثبت مستندات فنی و تخصصی، دستاوردهای حاصله در 100 سال گذشته و گسترش فعالیتهای پژوهشی و تحقیقی و دانش ساخت قطعات حفاری را از دیگر اهداف مورد نظر در این کنگره برشمرد.

بهمنی اظهار داشت: شناسایی و تقدیر از ایثارگران، خدمتگزاران و کسانی که عامل رشد این صنعت بوده اند و تشویق و ترغیب نظریه پردازان و قشر تحصیلکرده و دانشگاهی که نتیجه آن ارائه 240 مقاله به دبیرخانه کنگره بوده است و همچنین ارتقا کمی و کیفی فعالیت های مهندسی به عنوان شالوده پروژه های صنعتی دیگر محورهای قابل اهتمام برگزار کنندگان کنگره خواهد بود.

رئیس نخستین کنگره ملی صنعت حفاری ایران، معرفی عملکرد مدیران موفق که در گره گشایی و راهبری صنعت نفت به ویژه حفاری تحول ایجاد کرده اند را از برنامه های پیش بینی شده در این کنگره عنوان کرد و گفت: انتقال تجربیات کارشناسان نفت و حفاری به قشر جوان و تحصیلکرده از دیگر مواردی است که در کنگره مطرح می شود.

وی با تاکید بر این که جنگ تحمیلی و تحریم اقتصادی باعث شد تا نیروهای متخصص و کارشناسان داخلی در فاصله 20 سال تجارب 50 ساله کشورهای صنعتی غرب را در زمینه حفاری کسب کنند، افزود: امروز نیز صنعت حفاری کشور با بهره گیری از توانمندی متخصصان داخلی روند پرشتاب رشد و بالندگی را طی می کند.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران اظهار داشت: هم اکنون یک هزار و 500 مهندس و متخصص در این شرکت و به همین تعداد در بخشهای برنامه ریزی و عملیات حفاری در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب مشغول به کار هستند.

بهمنی با اشاره به حفاری در مخزن گازی مارون خامی که در عمق پنج هزار و 700 متری با فشار 14 هزار پوند بر اینچ مربع انجام شد، گفت: حفاری با این مشخصات و ویژگی منحصر به فرد از پروژه هایی است که در گذشته شرکتهای بزرگ خارجی قادر به انجام آن نشدند و این موفقیت عظیم به دست توانای متخصصان و حفار مردان ایرانی تحقق یافت.

وی ادامه داد: هم اکنون در بحث صنعت حفاری در جهان به جز شرکت ملی حفاری ایران هیچ شرکتی وجود ندارد که تمام تخصصهای فنی و عملیاتی مرتبط با این صنعت را توامان ارائه دهد.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، به ساخت شش هزار قطعه پر مصرف و بومی کردن ساخت سازندهای فلزی دکل حفاری که دارای مهندسی پیچیده ای است اشاره کرد و افزود: تلاش بر این است تا در آینده صادر کننده دکل های حفاری به کشور های نفت خیز باشیم.

بهمنی، سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت نفت کشور را حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: متخصصان این شرکت آمادگی دارند تجربه چندساله خود را در اختیار بخش خصوصی قرار دهند.

وی توضیح داد: حفاری یک صنعت مادر، استراتژیک و کلیدی است و صنعت نفت بدون حفاری نمی تواند کار خود را دنبال کند.

بهمنی در پایان از همکاری اصحاب رسانه در انعکاس فعالیت ها و توانمندی های صنعت نفت و حفاری کشور در سطح بین المللی تشکر کرد.

نخستین کنگره ملی صنعت حفاری ایران با حضور مسئولان ارشد وزارت نفت و نزدیک به 800 نفر از متخصصان این صنعت و صاحبنظران مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور در روزهای هجدهم و نوزدهم اردیبهشت در اهواز برگزار می شود.

کد خبر 678110

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha