به گزارش خبرنگار مهر، محمد جعفر دانش مارنانی، شامگاه سه شنبه در جلسه بررسی مشکلات واحدهای صنعتی مازندران در استانداری اظهار داشت: با ایجاد جنگلهای صنعتی در استان، صنعت چوب به موازات آن رونق می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: با این اقدام واردات چوب در استان کاهش خواهد یافت.
معاون امور صنایع وزیر صنایع و معادن با اشاره به اینکه باید سبد کالاهای غذایی در کشور افزایش یابد، تصریح کرد: سهم صادرات صنایع غذایی مازندران روبه افزایش است.
دانش مارنانی با بیان اینکه با فرهنگ سازی در کشت محصول برنج، سهم صادرات برنج مازندران افزایش خواهد یافت، یادآور شد: توسعه صنایع تبدیلی، کشاورزی توامان با معادن اولویت اساسی امسال وزارت صنایع و معادن است.
این مسئول وزارت صنایع و معادن با اعلام این مطلب که صنعت فرش مازندران از سبد کالای داخلی باید به صادراتی رسوخ پیدا کند، اذعان داشت: متولیان صنعتی استان باید سعی کنند صنایع اشباع شده را در استان ترویج ندهند.
وی با بیان اینکه در صنایع باید اقتصاد بزرگ را شکوفا کنیم گفت: سیاست وزارت صنایع توسعه کارخانجات موجود قبل از کارخانجات جدید است.
این مسئول گفت: از صندوق ذخیره ارزی برای احیاء کارخانه نساجی مازندران تلاش خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه وزارت صنایع و معادن به منظور کمبود زمین در استان های شمالی قصد دارد شهرک های صنعتی را در طبقات احداث کند، افزود: دولت به صنایع گران تسهیلات ویژه ای برای تقویت و احداث آنان در نظر گرفته است.
دانش مارنانی در پایان از آمادگی وزارت صنایع برای احداث شهرک بزرگ لبنی در مازندران خبر داد.
استاندار مازندران نیز در سخنانی با اشاره به اینکه نیروی مستعد استان نیاز به شکوفایی صنعتی دارند، اظهار داشت: نساجی مازندران که مصوبه دولت است باید به زودی احیاء شود تا مردم قائم شهر از این اقدام خوشحال شوند.
ابوطالب شفقت با بیان اینکه صنعت لبنی در استان اشباع شده است در عین حال گفت: صنایع لبنی موجود استان تنها از 35 درصد ظرفیت خود استفاده می کنند.
رئیس کارگروه صنعت و معدن مازندران خاطر نشان کرد: صنعت تولید خوراک دام باید توامان با شهرک دامپروری در استان توسعه یابد.
وی با بیان اینکه تا پایان برنامه چهارم توسعه تمامی کشتارگاه های سنتی استان صنعتی می شوند، گفت: گوشت مرغ از مازندران به تهران در آن سالها به صورت بسته بندی شده ارسال می شود.
شفقت با بیان اینکه در طول دو سال فعالیت دولت نهم حدود 500 هکتار به ظرفیت شهرکهای صنعتی استان افزوده است خواستار سرعت عمل در تصمیم گیریهای وزارت صنایع و معادن برای رفع مشکلات و اعطای تسهیلات صاحبان صنایع در استان مازندران شد.
وی با تاکید بر ایجاد صنعت فولاد در مازندران در عین حال معتقد است که شرکت دریایی ایران صدرا تا چند سال آینده با صنعت دریایی همسایگان خود گره خواهد خورد.
استاندار افزود: مازندران توان ایجاد صنعت دریایی را دارد و وزارت صنایع باید با همکاری وزارت خارجه زمینه های تعامل کشتی سازی صدرا را با کشورهای حاشیه دریای خزر فراهم کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به قابلیت فناوری زیستی استان اشاره کرد و گفت: صنعتهای تک باید امروز توسط دولت حمایت شود.
شفقت با بیان اینکه سازوکار کشور سازو کار سنتی است و کمتر به سمت های تک گرایش دارد اظهار داشت: ضعف اساسی کشور در صادرات است و باید با تعامل بازرگانی و صنایع سهم صادرات کشور افزایش یابد.
وی در عین حال تصریح کرد: فرهنگ بازاریابی در کشور ضعیف است اما در دو سال گذشته حجم صادرات غیرنفتی کشور رشد چشمگیری داشته است.
منتخب مردم قائم شهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه باید برای احیاء نساجی قائم شهر و مازندران دولت کمک های ارزی کند اظهار داشت: خصوصی سازی نباید به معنای نابود سازی باشد.
عزت الله اکبری افزود: نساجی قائم شهر 40 میلیارد تومان بدهی دارد و در واقع با احیاء این کارخانه، شهرستان قائم شهر احیاء می شود.
معاون برنامه ریزی استانداری مازندران هم گفت: در گذشته در مازندران درگیر تمییز دادن کشاورزی و صنعت بودیم که سند توسعه استان دعوای فوق را پایان داد.
به گفته ولی الله فرزانه، صنعت فرش در مازندران رونق می گیرد و دیدگاه مسئولین محلی باید از فضای سبز به سمت توسعه صنعتی سوق یابد.
نظر شما