۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۹:۲۱

رئیس پژوهشکده نانو پژوهشگاه دانشهای بنیادی به مهر خبر داد: راه اندازی اولین مرکز ابررایانه نانوفناوری محاسباتی خاورمیانه در ایران

رئیس پژوهشکده نانو پژوهشگاه دانشهای بنیادی به مهر خبر داد: راه اندازی اولین مرکز ابررایانه نانوفناوری محاسباتی خاورمیانه در ایران

رئیس پژوهشکده نانو پژوهشگاه دانشهای بنیادی گفت: اولین مرکز ابر رایانه نانوفناوری خاورمیانه فردا 21 اردیبهشت ماه در پژوهشگاه دانشهای بنیادی راه اندازی می شود.

دکتر هاشم رفیعی تبار در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب گفت: اولین مرکز ابررایانه در خاورمیانه با کمک مالی ستاد فناوری نانو در پارک "لارک" این پژوهشگاه ایجاد می شود.

رفیعی تبار افزود: با راه اندازی این مرکز کلیه پژوهشگران و متخصصان حوزه نانو محاسباتی و فیزیک نظری بر طبق آیین نامه ای می توانند از امکانات این مرکز در جهت تحقیقات خود در زمینه نانو محاسباتی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه این مرکز به عنوان عضو جدید شبکه آزمایشگاه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در پژوهشگاه راه اندازی می شود اظهار داشت:  آیین نامه استفاده از این مرکز به تصویب رسیده است که به زودی ابلاغ می شود و محققان بر اساس آن می توانند از خدمات و تسهیلات این مرکز  استفاده کنند.

رفیعی اضافه کرد: محققان طرحها و پروژه های تحقیقاتی خود را به مرکز ارسال می کنند که در صورت تایید از سوی مرکز username و password ارائه می شود که می توانند از شهرستان محل اقامت خود به مرکز متصل شوند و از کارهای تحقیقاتی خود را دنبال کنند.

به گفته وی این مرکز پردازش طرحهای پژوهشی علوم و فناوری نانو محاسباتی را از نظر پیچیدگی یک مرتبه ( 10 برابر) افزایش می دهد و به دنبال آن زیرساخت لازم برای گسترش  فناوری نانو در بعد آزمایشگاهی و صنعتی فراهم می شود.

رئیس پژوهشکده نانو پژوهشگاه دانشهای بنیادی در ادامه به ویژگیهای این مرکز پرداخت و خاطرنشان کرد: در حال حاضر قابلیت پردازش این ابر رایانه در حد 500 گیگا فلاپ است که قابلیت پردازش تا یک ترا فلاپ (1012 پردازش در ثانیه)  را دارد.

وی تاکید کرد: به عنوان مثال محاسبه نوارهای انرژی مواد که با استفاده از روشهای مکانیک کوانتومی در حال حاضر برای سیستمهایی با تعداد کمی اتم (نهایتا 50 اتم) انجام می شود با استفاده از ابر رایانه امکان بررسی سیستمهایی با همین روش و با چند صد اتم فراهم می شود.

رفیعی ادامه داد: در روشهای دینامیک مولکولی نیز امکان محاسبه خواص جند هزار اتم به صدها هزار اتم افزایش می یابد.

کد خبر 680067

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha