به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، محمد رضا بذرگر ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از این تعداد آثار 871 اثر تاریخی طی سال های 86 و 85 با تلاش های صورت گرفته از سوی این سازمان در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
وی افزود: ثبت آثار تاریخی در فهرست آثار ملی به منظور جلوگیری از دخل و تصرف اشخاص حقیقی و حقوقی در اثر شده و این آثار پس از ثبت به طور قانونی تحت حفاظت و حمایت سازمان میراث فرهنگی قرار می گیرند و طبق قانون 558 لغایت 569 از کتاب قانون مجازاتهای اسلامی هرگونه اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت اثر شود ممنوع است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی فارس گفت: در سال گذشته نیز با تمهیدات یگان حفاظت سازمان، اقدامات حفاظتی شایسته ای جهت مراقبت از آثار تاریخی در سطح استان صورت گرفت که روند جرم و جرائم در برخورد با آثار نیز کاهش یافت.
بذرگر عنوان کرد: نصب سیستم دوربین مدار بسته در موزه ها و بناها، تجهیز پایگاههای حفاظتی به موتور سیکلت جهت گشت زنی در محوطه های تاریخی و تپه ها، دوربین های شکاری و چراغ های شارژی مخصوص مراقبین آثار و برگزاری گردهمایی دو روزه آموزشی جهت مراقبین و نگهبانان اماکن تاریخی ـ فرهنگی استان و برگزاری کلاس آموزش حفاظت فیزیکی جهت پرسنل یگان حفاظت مجموعه جهانی تخت جمشید از جمله اقدامات صورت گرفته توسط یگان حفاظت سازمان است.
بذرگر همچنین از جمله برنامه های پیشنهادی سال جاری در جهت حفاظت و مراقبت از آثار تاریخی و فرهنگی استان را راه اندازی پلیس میراث فرهنگی و گردشگری با همکاری افتخاری دانش آموزان و دانشجویان علاقمند، تجهیز پایگاههای حفاظتی یگان حفاظت سازمان، افزایش سیستم های حفاظت الکترونیک موزه ها و سایر مکانهای تاریخی، تهیه و نصب تابلوهای هشداردهنده در مکانهای تاریخی ، نصب و راه اندازی شبکه رادیویی و دکل بی سیم در برخی شهرستانها و نور پردازی برخی مکانهای تاریخی اعلام کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: همچنین در سال جاری بهسازی و تغییر کاربری کاروانسراها و ابنیه قدیمی در شهرستان های آباده، ارسنجان، استهبان، بوانات، جهرم، خرم بید، داراب، فسا ،فیروزآباد، کازرون، لارستان، شیراز و مرمت برخی از آرامگاه های مفاخر و بناهای تاریخی در سطح استان جهت حفاظت از آثار تاریخی، فرهنگی در دستور کار سازمان قرار دارد.
نظر شما