به گزارش خبرنگار مهر، این هئیت 21 نفره که از روز 12 اردیبهشت وارد تهران شده و براساس اطلاعات از پیش اعلام شده روز 24 اردیبهشت ایران را ترک می کنند، تاکنون به شهرهای اصفهان و شیراز سفر کرده و ظرف چند روز باقی مانده به قم سفر کرده و در یک جلسه گفتگوی دینی در تهران نیز شرکت خواهند کرد.
خاخام لین گاتلیب به عنوان یکی از 10 خاخام زن دنیا و نخستین خاخام زنی که به ایران سفر کرده بود گفت: این سفر در بافتی بین دینی انجام شده و اعضای این هئیت 21 نفره را مسیحیان فرقه های مختلف، یهودی، پیروان قبایل بومی آمریکایی، بودائی، مسلمان تشکیل داده که هدف آن ترویج صلح بین دینی است.
وی این سفر را نمونه ای از امکان تحقق صلح دانست و یادآور شد طی گفتگوهای خود با جامعه یهودیان تهران ، اصفهان و شیراز متوجه شده آزادی دینی در ایران به طور کامل وجود دارد و بر خلاف تبلیغات رسانه ای غرب اقلیتهای دینی به سادگی می توانند آداب دینی خود را مورد توجه قرار داده و اجرا کنند .
خاخام گاتلیب لین با تأکید بر نقش رسانه ها به عنوان ابزاری برای ترویج درک صحیح از ادیان اظهار داشت: رسانه ها در ایالات متحده باید سخت تر کار کنند به ویژه برای اینکه مکتب شیعه به جامعه آمریکا معرفی شود، آنقدر که سیاست در جامعه جهانی به ایجاد مشکلات کمک می کند، دین در ایجاد این مشکلات مقصر نیست اما بسیاری دین را ابزاری برای جدایی توصیف می کنند درحالی که ارزشهای مشترک میان ادیان آنها را به یکدیگر وصل می کند.
وی در ادامه اظهارات خود به برگزاری یک راهپیمایی صلح در ایالات متحده اشاره کرد که طی آن از شرکت کنندگان خواسته شده بود لباس سفید برتن کرده و هیچ علامتی به جز علامت صلح با خود حمل نکنند.
گاتلیب گفت: این راهپیمایی از کنیسه آغاز با عبور از یک کلیسا به مسجد ختم شد و تمام شرکت کنندگان آن در مسجد ایستاده و به دعای خود مشغول شدند که به ایجاد فضایی کاملا معنوی منتهی شد.
لیلی تینکر فورتل مدیر روابط عمومی مؤسسه پیس ورکس در میسوری به عنوان یکی دیگر از اعضای این هئیت عامل اصلی عدم ایجاد درک میان ادیان را به رسانه ها نسبت داد و یادآور شد : تمام باورهای نادرستی که درباره ادیان وجود دارد مربوط به سوء تفاهمها و سوء تعابیری است که رسانه ها آن را دامن می زنند. وی همچنین بر درک میان ادیان و ترویج گفتگوی دینی تأکید کرد تا انعکاس آن در رسانه ها نیز بتواند حقیقت را به افکار عمومی منتقل کند.
به گزارش مهر، طی سالهای گذشته نیز گروههایی از شخصیتهای برجسته ادیان مختلف آمریکا با هدف گسترش تفاهم و صلح و تأکید بر مبارزه با ترویج جنگ طلبی دولتمردان آمریکا دیدارهایی از کشورمان داشته و با برخی مقامات از جمله رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز گفتگو داشته اند.
سابقه تأسیس مؤسسه رهپویان صلح ، به 91 سال پیش بازمی گردد. در سال 1914 میلادی، درست زمانی که اروپا در آستانه ورود به جنگ جهانی اول بود، چندین کلیسای مسیحی از کشورهای مختلف اروپایی به طور مشترک کنفرانسی در آلمان برگزار کردند تا به راه حلی برای جلوگیری از بروز جنگ دست یابند. در میانه کنفرانس، خبر رسید که جنگ آغاز شده و شرکت کنندگان به ناچار مجبور شدند اجلاس را نیمه کاره رها و با عجله راهی کشورهای خودگردند.
در ایستگاه قطار شهر کلن آلمان، جایی که شرکت کنندگان در اجلاس منتظر قطار بودند تا به شهر و دیار خود بازگردند، دو تن از شرکت کنندگان در آن اجلاس نافرجام- یک کشیش آلمانی و یک کشیش انگلیسی- درست پیش از وداع از یکدیگر عهد کردند سازمانی تشکیل دهند که بتواند راه حلی برای ختم جنگ بیابد. بدین ترتیب مؤسسه انجمن رهپویان صلح در آن لحظات دشوار و در آن ایستگاه قطار پا به عرصه وجود گذاشت.
اولین جلسه رسمی مؤسسه رهپویان صلح پاییزهمان سال در کمبریج انگلستان تشکیل شد و یکسال بعد، شعبه آمریکایی مؤسسه ما تشکیل شد. از آن تاریخ تاکنون، مؤسسه آمریکایی رهپویان صلح در بسیاری از عرصه های اجتماعی ، سیاسی و بین المللی فعال بوده و برای تحقق عدالت اجتماعی و مبارزه با خشونت، جنگ و بی عدالتی نقشی برعهده داشته است.
نظر شما