به گزارش خبرگزاری مهر، تصویربرداری با رزنانس مغناطیسی استاندارد (MRI) نوعی روش تشخیص بیماری است که فواید بسیاری دارد اما از میزان حساسیت پایین رنج می برد. به دلیل حساسیت پایین این دستگاه بیماران ناچارند به مدت طولانی در داخل دستگاه بمانند و این زمان طولانی می تواند منجر به بروز پدیده ترس از مکانهای بسته شود.
اکنون دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی یک روش نوآورانه MRI را توسعه داده اند که بسیار سریعتر و حساستر است و توانایی تشخیص مولکولهای هدف را دارد.
براساس گزارش ساینس دیلی، نتایج این تحقیقات که در مجله Angewandte Chemie منتشر شده است نشان می دهد فناوری کلیدی این دستگاه جدید، تکنیکی است که "درهای قطبش زدایی مولکولی کنترل شده از دما" نامیده می شود.
"ام آر آی" و "ان ام آر" برپایه پدیده فیزیک کوانتومکانیک چرخش هسته ای استوار شده اند. در این پدیده، اتمها با یک عدد فرد پروتون و یا الکترون یک لحظه مغناطیسی خالص دارند و همانند سوزنهای مغناطیسی کوچک حاضر در یک میدان مغناطیسی خارجی جهت می یابند. اگر چرخش این هسته ها با تشعشات در بسامد رادیویی خارجی پوشیده شوند شروع به نوسان می کنند و گونه های شیمیایی اطراف خود را نشان می دهند.
در عرصه های پزشکی، در دستگاههای "ام ار آی" از هسته های هیدروژن استفاده می شود که در ارگانیسم انسان نیز حضور دارند اما گونه های هسته ای دیگری به خصوص گاز گزنون از مزایای بیشتری نسبت به هیدروژن برخوردارند.
در حقیقت این دانشمندان موفق شدند با استفاده از گزنون "هایپر قطبی شده" چرخش هسته ها را 20 درصد افزایش دهند و نسبت به هسته های هیدروژن سیگنالهای قویتری را گسیل کنند.
به گفته این محققان، این روش جدید برای اولین بار جدیدترین دستگاههای رزنانس مغناطیسی را به یک سیستم تشخیص "فوق حساس" تبدیل می کند.
نظر شما