محمدعلی نوروززاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام بهره گیری بخش کشاورزی ازدانش بومی و کلاسیک به منظورکاهش اثرات خشکسالی در سالجاری، گفت: درسالجاری برای سازش با پدیده خشکسالی با استفاده از رویکرد نوین در بخش کشاورزی، پروژه های غنی سازی آب، پروژه کوزه، پروژه آبچرخان، پروژه سدهای لاستیکی و زیرزمینی، پروژه آبکاری، پلاستیک کشت و پروژه درختان تغذیه ای در6 منطقه کشور به صورت پایلوت اجرا می شود.
مدیرکل دفتر ترویج و بهبود نظامهای ترویجی وزارت جهاد کشاورزی، بیان کرد: درسالجاری به منظوراستحصال آب، هدایت مسیر ناودانهای ساختمانها به سمت بشکه های پلاستیکی قابل حمل در دستور کار قرار گرفته، ضمن اینکه برای کاهش نوبتهای آبیاری استفاده ازکوزه های قیفی و کاشت آنها در دو طرف گیاه دنبال می شود.
وی با اشاره به اجرای پروژه سد لاستیکی در سالجاری جهت کاهش اثرات خشکسالی، عنوان کرد: در مسیر رودخانه ها به فاصله هر200 یا 300 متر سدهای لاستیکی نصب خواهد شد که این پروژه درکلیه آبراه ها و یا جوی آبها قابل اجرا است.
نوروززاده با بیان اینکه با بکارگیری مواد ضد تعریق درروی گیاهان میزان تبخیرآب به یک سوم تقلیل می یابد، افزود: اجرای این پروژه نیاز آبی گیاه را کاهش خواهد داد، ضمن اینکه استفاده از فانوسهای خورشیدی در شب جهت کاهش دفعات آبیاری به بهره برداران بخش کشاورزی توصیه شده است.
وی با اشاره به اجرای پروژه درختان تغذیه ای برای دام و طیور با عمر80 ساله به جای گیاهان علوفه ای یک ساله، اظهار داشت: مدیریت 10 درصد مراتع 86 میلیون هکتاری کشور منجر به سهولت چرای بالغ بر120 میلیون دام خواهد شد.
مدیرکل دفتر ترویج و بهبود نظامهای ترویجی وزارت جهاد کشاورزی دررابطه با اجرای پروژه ایروپونیک در سیستمهای گلخانه ای، افزود: این سیستم بدون نیاز به آب و خاک با استفاده ازهوا نیاز تغذیه ای خود را برآورده می کند؛ لذا کشت محصولی همچون برنج با بکارگیری این سیستم توصیه می شود.
وی با تاکید بر فعال شدن 32 شهرک گلخانه ای به منظوربهره گیری از کشاورزی مدرن، اظهار داشت: با توسعه کشت گلخانه ای در یک هکتار مصرف 10 هزارمترمکعب آب را می توان به 300 مترمکعب آب در هر هکتار کاهش داد.
نظر شما