۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۱:۱۷

ترکان اعلام کرد:

شل و رپسول به زمانبندی تعیین شده نمی رسند/ اولتیماتومی به شل نداده ایم

شل و رپسول به زمانبندی تعیین شده نمی رسند/ اولتیماتومی به شل نداده ایم

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت با بیان اینکه احتمالا شل و رپسول نسبت به زمانبندی تعیین شده از سوی ایران تاخیر خواهند داشت، گفت: دلایل این تاخیر قطعا از سوی وزارت نفت بررسی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر اکبر ترکان با بیان اینکه دلایل تاخیر شرکتهای شل و رپسول بررسی خواهد شد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شرکت شل به وزیر نفت پیشنهاد داده است تا به دلیل اولویت در توسعه فاز 13 پارس جنوبی که یک بلوک مرزی محسوب می شود، ایران فازهای دیگری را به تولید ال.ان.جی اختصاص دهد.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت تاکید کرد: وزارت نفت به همراه شرکتهای شل و رپسول در حال بررسی پیشبرد برنامه های توسعه ای فاز 13 بوده و برای تامین بخش بالا دست پروژه پرشین ال.ان.جی فاز های 20 و 21 را به این شرکتها پیشنهاد داده است.

وی با تاکید براینکه ضرب الاجلی برای شرکتهای شل و رپسول تعیین نشده است، خاطرنشان کرد: وزیر نفت به این دو شرکت اعلام کرده بود که زمانبندی پروژه را در نظر داشته باشند که این به معنای اولتیماتوم نیست.وی اضافه کرد: بلوک 13 میدان گازی پارس جنوبی با کشور قطر مشترک است، از این رو ما قصد داریم، بدون هیچگونه تاخیری این بلوک را به مرحله تولید برسانیم.

معاون برنامه ریزی ونظارت برمنابع هیدروکربوری وزارت نفت مهمترین تصمیمات کارگروه ویژه نفت را فرمول قیمت گذاری برای میعانات گازی، فراهم کردن شرایط برای سرمایه گذاری شرکتها از منابع داخلی و تخفیف به سرمایه گذاران خارجی که در ایران پالایشگاه احداث می کنند، عنوان کرد و افزود: تاکنون قرارداد خط لوله صلح موضوع بحث این کارگروه نبوده است.

وی ادامه داد: در این کارگروه وزیر نفت، قائم مقام وزیر نفت، معاون امور بین الملل وزارت نفت، معاون برنامه ریزی و نظارت برمنابع هیدروکربوری وزارت، وزرای صنایع و معادن و امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و وزیر امور خارجه حضور دارند و موضوعات مهم را بدون نیاز به تائید شورای اقتصاد تصویب می کنند.

به گفته ترکان موضوعات مورد بررسی در این کارگروه ابتدا در کمیسیون فرعی مطرح و نتیجه آن در جلسه وزرا بررسی می شود و در نهایت به اطلاع رئیس جمهور می رسد.

وی مزیت مهم تشکیل این کارگروه را عدم نیاز به تائید شورای اقتصاد دانست و خاطر نشان کرد: برای تصویب موضوعات مهم دیگر نیازی نیست منتظر تائید شورای اقتصاد بمانیم.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت همچنین توضیح داد: 3 درصد درآمدهای نفتی که به پارس جنوبی اختصاص یافته است، جایگزین محدودیتهای فاینانس می شود، ضمن اینکه شرکت ملی نفت مطابق روال سالهای گذشته برای توسعه پارس جنوبی بودجه تعیین کرده است.

به گفته وی این 3 میلیارد دلار برای استفاده همه قراردادهای منعقد شده و در حال اجرای پارس جنوبی در نظر گرفته شده است تا محدودیتهای منابع خارجی در پارس جنوبی را جبران کند.

ترکان تصریح کرد: این بند از اول امسال درقانون بودجه گنجانده شده است وطبق برنامه هر ماه از درآمدهای نفتی کسر می شود.

کد خبر 684113

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha