به گزارش خبرگزاری مهر، تاکنون مسئله خواب حیوانات تنها در حیوانات در اسارت و حیوانات اهلی امکانپذیر بود اما اکنون دانشمندان موسسه تحقیقات حاره ای اسمیت سونیان در جزیره مصنوعی "باررو کلورادو" در کانال پاناما و موسسه ماکس پلانک آلمان برای اولین بار امکان ثبت امواج مغزی حیوانات وحشی را در طول خواب فراهم کردند.
این دانشمندان با آزمایش روی "تنبل های واژگون"، گروهی از کوالاهای بسیار آرام ساکن مناطق حاره و ثبت الکترو آنسوفالوگرافی امواج مغزی این حیوان کشف کردند که این تنبل های شبگرد که به ندرت از جای خود حرکت می کنند و به صورت واژگون به شاخه های درخت می چسبند در حدود 9 ساعت در روز می خوابند که این میزان 6 ساعت کمتر از گونه های در اسارت این حیوان است.
براساس گزارش نیوساینتیست، این تیم از ثبت کننده های کوچک امواج مغزی استفاده کردند. این ثبت کننده ها امکان کنترل روند مراحل خواب را در حیوانات وحشی فراهم می کند. در این آزمایش علاوه بر دو حسگر مغزی که در لای موهای سر تنبل ها نصب شده بود دستگاه حلقه ای شکلی نیز برای دریافت امواج رادیویی کنترل از راه دور و یک دستگاه شتاب سنج که محل دقیق حیوان را به مدت سه تا پنج روز نشان می داد به کار گرفته شد.
به گفته این محققان، بسیاری از رفتارهای حیوانات در اسارت که در باغ وحش زندگی می کنند به خصوص رفتارهای فیزیولوژیکی و خواب این حیوانات تغییر می کند.
نظر شما