۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۹:۲۶

سیفی خبر داد:

نتایج مثبت اصلاح قرارداد کرسنت/ شرکتهای خارجی در صف مذاکره با ایران

نتایج مثبت اصلاح قرارداد کرسنت/ شرکتهای خارجی در صف مذاکره با ایران

مدیر عامل شرکت ملی صادرات گاز ایران با مثبت خواندن نتایج جلسه اخیر ایران با طرف اماراتی در رابطه با قرارداد کرسنت، تاکید کرد: نتایج حاصل شده بسیار مثبت و در جهت تامین منافع ملی ایران است.

به گزارش خبرنگار مهر، نصرت الله سیفی در جمع خبرنگاران با مثبت خواندن نتایج مذاکرات قرارداد صادرات گاز ایران به امارات (کرسنت) اظهار داشت : در مذاکرات اخیر با طرف اماراتی به نتایج مثبتی در جهت حفظ منافع ایران رسیده ایم، ضمن اینکه باید تلاش کنیم عقب ماندگی در برداشت از میدان گازی مشترک با کشور قطر هر چه زودتر جبران شود.

سیفی از اجرای قطعی پروژه خط لوله سیری- عسلویه خبر داد و خاطرنشان کرد: در صورت عدم توافق با امارات گاز تولیدی از مخزن گازی خاف در میدان سلمان به مصرف داخلی اختصاص می یابد که در عین حال ساخت این خط لوله 240 کیلومتری کاملا اقتصادی است.

شل و رپسول می مانند

وی با بیان اینکه شرکتهای شل و رپسول قطعا از ایران نمی روند، تصریح کرد: این شرکتها به صورت غیر رسمی اعلام کرده اند که  2 ماه نسبت به زمان تعیین شده از سوی ایران تاخیر خواهند داشت.

مدیر عامل شرکت صادرات گاز ایران درباره جایگزینی شرکتهای شل ، رپسول و توتال در دیگر فازهای پارس جنوبی توضیح داد: در ابتدا قرار بود فازهای 13 و 14 پارس جنوبی به تامین خوراک پروژه پرشین ال.ان.جی اختصاص یابد. در عین حال باید به این نکته توجه داشت که این پروژه طرحی بزرگ است که در صورت اجرا شدن و عدم تامین خوراک ضرر هنگفتی را متوجه کشور می کند.

وی با بیان اینکه درحال حاضر ایران در بلوکهای مرزی با مشکل تعویق در اجرای پروژه ها روبرو است،  ادامه داد: در رابطه بافاز 13 که  یک بلوک مرزی محسوب می شود با شرکتهای شل و رپسول مذاکره کرده ایم  که عملیات اجرای این پروژه را هر چه زودتر آغاز کنند که این شرکتها به دلیل مسائل فنی اعلام کردند قادر به انجام این کار نیستند. 

به گفته سیفی راه دوم ارایه داده شده حضور این شرکتها در فازهای دیگر پارس جنوبی و انصراف از توسعه فاز 13 بود که این پیشنهاد مورد موافقت قرار گرفت.

این مقام مسئول افزود: مباحث فنی و حقوقی این پیشنهاد در شرکت ملی در حال بررسی است که نتایج آن پس از تایید وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی نفت به شرکتهای شل و رپسول اعلام می شود.

سیفی اضافه کرد: در صورت تایید و اجرایی شدن این طرح، فاز 14 به همراه یکی دیگر از فازهای پارس جنوبی به  تامین خوراک پرشین ال.ان.جی اختصاص خواهد یافت و گاز تولید شده از فاز 13 نیز به مصرف داخلی می رسد.

مذاکره با توتال ادامه دارد

وی پروژه پارس ال.ان.جی را هم دارای شرایط مشابه عنوان کرد وگفت: فاز 11 پارس جنوبی نیز به دلیل مرزی بودن شرایطی مشابه فاز 13 دارد که پیشنهادات متقابل ایران و شرکت توتال برای چگونگی اجرای این پروژه در حال بررسی است.

 مدیر عامل شرکت صادرات گاز ایران با تاکید بر اینکه  پیشنهاد تغییر در فاز 11 به صورت هندسی مطرح است، توضیح داد: بخش وسیعی از فاز 11 دور از مرز و قسمت کوچکی از آن در نزدیکی مرز قرار دارد که تصمیم داریم بخش مرزی را حذف و قسمتی از فاز 12 را جایگزین آن کنیم و بخش مرزی را از طریق قراردادهای موجود اجرایی کنیم.

سیفی برنامه های ارایه شده از سوی شرکتهای شل ، رپسول و توتال را همسو و نزدیک به برنامه های ایران خواند و تاکید کرد: برای تغییر بلوک بازنگری در مشخصات فنی، حجم های تعیین شده، عمق آب و مسایل مهندسی و اکتشافی باید مورد بررسی قرار گیرد.

مدیر عامل شرکت صادرات گاز در ادامه درباره آخرین وضعیت شرکت ایران ال.ان.جی توضیح داد: این پروژه به نقطه تامین مالی رسیده است و در جلسه هفته جاری با بانکهای داخلی نحوه  تامین مالی این پروژه مشخص می شود.

شرکتهای خارجی در نوبت مذاکره با ایران

به گفته سیفی مذاکره با شرکتهای او ام وی اتریش، ادیسون ایتالیا و یک شرکت آلمانی برای خرید بخشی از سهام  ایران ال.ان.جی در حال انجام است، ضمن اینکه 8 شرکت اروپایی و آسیایی نیز در انتظار مذاکره با ایران هستند.

وی تصریح کرد : اگر به طور مثال 10 میلیون تن ال.ان.جی برای فروش داشته باشیم برای بیش از 30 میلیون تن متقاضی جدی وجود دارد که پس از بررسی  بهترین گزینه ها را انتخاب می کنیم .

سیفی در بخش دیگری از سخنانش درباره وضعیت میدانهای گلشن و فردوسی یادآور شد: در مورد این میدانها چندین قرارداد از جمله قرارداد فروش گاز و فروش به کارخانه ال.ان. جی  باید نهایی شود که مذاکرات در این رابطه ادامه دارد.

حضور ترکیه و روسیه در ایران

مدیر عامل شرکت صادرات گاز از حضور هیئتی از ترکیه در ایران برای مذاکره درباره مسایل مربوط به ترانزیت گاز ایران از طریق این کشور به اروپا و همچنین واگذاری توسعه فازهای 22 تا 24 به ترکیه خبر داد و افزود: به زودی تیمی ازشرکت گازپروم روسیه نیز برای هماهنگی و تعیین زمان اجرای کارهای مشترک به ایران می آید.

وی دلیل تاخیر حضور گاز پروم در ایران را تغییر و تحولات اخیر در روسیه ذکر و خاطرنشان کرد: گازپروم یک شرکت درهم  تنیده با دولت روسیه است و بدون هماهنگی با دولت روسیه  هیچ اقدامی را  انجام نمی دهد.

سیفی همچنین از تشکیل شرکت مشترک کشتیرانی بین ایران و شرکت "اس.کی.اس" مالزی خبر داد و گفت: این شرکت به زودی تاسیس خواهد شد.

مدیر عامل شرکت صادرات گاز ایران با بیان اینکه ارمنستان در اجرای خط لوله برای دریافت گاز ایران مشکل دارد، تصریح کرد: هیئتی از ایران برای فشار با ارمنستان برای تسریع در احداث این خط لوله به این کشور سفر کرده است و موضع ارمنستان به زودی مشخص و اعلام می شود.

کد خبر 684255

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha