به گزارش خبرنگار مهر، براساس تصمیم نمایندگان ویژه رئیس جمهور در خصوص کاهش آثار ناشی از خشکسالی از محل منابع ماده 10 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت برای استانهای دچار خشکسالی اختصاص می یابد تا با رعایت قوانین و مقررات مربوط و احکام مقرر هزینه شود.
همچنین کارگروه تخصصی مرکب از نمایندگان اصلی ستاد خشکسالی تشکیل و جلسات کارگروه با ریاست دبیرستاد به طور منظم برگزار خواهد شد، بر این اساس دبیرخانه ستاد مکلف است با طراحی فرمی جامع برای دریافت گزارش آماری و عملکرد ستادهای ملی و استانی، پس از بحث و کارشناسی در کارگروه نتایج آن را جهت تصمیم گیری به ستاد ارائه نماید.
بر این اساس، استانهایی که سهمیه آرد آنان بیش از ده کیلوگرم است باید به گونه ای اقدام نمایند که سرانه مصرف به ده کیلوگرم کاهش یابد و سایر استانهایی که سهمیه سرانه آنها کمتر از ده کیلوگرم است باید همانند گذشته اقدام کنند.
همچنین به دستگاه های اجرایی استانی اجازه داده می شود از اعتبارات تملک دارایی تا سقف 5 درصد جهت عملیات اضطراری خشکسالی با پیشنهاد رئیس دستگاه مربوط و تصویب ستاد حوادث استان در قالب پروژه مشخص اقدام نمایند، از سوی دیگر دستگاه های ملی نیز می توانند تا سقف 5 درصد از اعتبارات تملک دارایی خود را در قالب پروژه مشخص پس از تصویب ستاد خشکسالی هزینه نمایند.
براساس این مصوبه، استانهای فارس، خوزستان، خراسان جنوبی، کرمان، خراسان رضوی، ایلام، کهگلویه و بویراحمد، کرمانشاه، بوشهر، هرمزگان، اصفهان، یزد، چهارمحال و بختیاری و سیستان و بلوچستان استانهایی هستند که بارندگی آنها در سال زراعی جاری نسبت به متوسط بارندگی در درازمدت کمتر از میانگین قابل قبول است.
ارائه امکانات وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به استانهای تحت تاثیر خشکسالی با درخواست استانداران به وزارت کشور و با هماهنگی دبیرخانه ستاد با تنظیم تفاهم نامه بین وزارت کشور و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با در نظر گرفتن حداقل هزینه های مرتبط با سوخت و مانند آن اقدام می شود تا به صورت موقت از آنها در مدت شش ماه استفاده شود.
به گزارش مهر، برای استان فارس 390 میلیارد ریال، خوزستان337 میلیارد ریال، خراسان جنوبی 84 میلیارد ریال، کرمان200 میلیارد ریال، خراسان رضوی 290 میلیارد ریال، ایلام 70 میلیارد ریال، کهگلویه و بویراحمد 90 میلیارد ریال، کرمانشاه 85 میلیارد ریال، بوشهر 60 میلیارد ریال ، هرمزگان 65 میلیارد ریال، اصفهان 120 میلیارد ریال، یزد 50 میلیارد ریال، چهارمحال و بختیاری 70 میلیارد ریال ، سیستان و بلوچستان 65 میلیارد ریال اعتبار جهت خشکسالی در نظر گرفته شد.
ارقام مذکور مشخصا برای اجرای طرحهای اضطراری تامین آب شرب انسانی و دامی، تهیه و تامین علوفه، خرید دام، تهیه و تامین تانکر آبرسانی ثابت و سیار هزینه می شود.
در همین حال، برای استانهای خراسان شمالی 5 میلیارد و 800 میلیون ریال، سمنان 5 میلیارد و 800 میلیون ریال و لرستان 12 میلیارد و 400 میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شد. این اعتبار برای سه استان فوق فقط برای خرید علوفه هزینه می شود.
ارقام مذکور مشخصا برای اجرای طرحهای اضطراری تامین آب شرب انسانی و دامی، تهیه و تامین علوفه، خرید دام، تهیه و تامین تانکر آبرسانی ثابت و سیار هزینه می شود.
اعتبار متمرکز به عنوان عملیات اضطراری خشکسالی در اختیار وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی هر یک مبلغ 200 میلیارد ریال در قالب فعالیتهای مشخص اضطراری خشکسالی که به تصویب ستاد می رسد، قرار می گیرد.
همچنین مبلغ 100 میلیارد ریال جهت موارد خاص استانها در اختیار دبیرخانه ستاد خشکسالی مستقر در وزارت کشور قرار می گیرد تا پس از تصویب ستاد ابلاغ و به مصرف برسد.
نظر شما