این نویسنده و کارگردان تئاتر درباره عملکرد خانه تئاتر به خبرنگار مهر گفت: اصولا تشکیل خانه تئاتر از مهمترین اتفاقهایی است که در طول تاریخ تئاتر ایران به وقوع پیوسته است. بارها در گذشته تلاش برای ایجاد چنین تشکیلاتی با شکست مواجه شده بود، ولی شاهدیم که خانه تئاتر خوشبختانه هشت سال توانسته به کار خود ادامه میدهد.
گیاهچی با اشاره به اینکه وجود هر نهاد مدنی در شکوفایی جامعه و پیشرفت آن و همچنین حفظ حقوق صنوف مختلف مؤثر است اظهار داشت: متأسفانه توقع جامعه تئاتر ایران ابدا از طریق خانه تئاتر تأمین نشده است. یکی از دلایل بیانگیزگی اعضاء خانه تئاتر برای حضور و فعالیت در آن، مدیریت و نحوه عملکرد حاکم بر خانه تئاتر است.
وی در بخش دیگر سخنان خود تأکید کرد: خانه تئاتر بعد از گذشت هشت سال میبایست نقش و جایگاهی سازندهتر و مناسبتر در تئاتر کشور کسب میکرد که به نظر من تا این لحظه به جایگاه مورد نظر نرسیده است. خانه تئاتر حتی در زمینه متحد و متشکل کردن نیروها و انجمنهای خود نیز نتوانسته گامی مثبت بردارد.
این کارگردان تئاتر افزود: خانه تئاتر متشکل از افرادی متفرق با اهدافی متفاوت است و به همین خاطر نتوانسته در ایجاد اتفاق نظر بین اعضا موثر باشد. چرا که خود نیز هدفی خاص را دنبال نمیکند. به نظر من اینها نقاط ضعف خانه تئاتر است. در مقابل خانه سینما که نهادی مشابه است و اعضاء مشترک فراوان با خانه تئاتر دارد از توفیق بیشتری برخوردار بوده است.
گیاهچی در ادامه سخنان خود یادآور شد: عوامل دیگری نیز از بیرون وجود دارند که تمایلی به ادامه حیات خانه تئاتر نداشته و به شرایط فعلی دامن میزنند. اما توقع از مدیریت خانه تئاتر بیشتر است. انتظار میرود مدیریت شکل و روشهایی را دنبال کند که میزان مشارکت اعضا و تأثیرگذاری خانه تئاتر را بر مسائل مربوط به تئاتر افزایش دهد.
وی مدیریت خانه تئاتر را عاملی بازدارنده معرفی کرد که نه تنها سعی در ایجاد مشارکت و انگیزش بیشتر بین انجمنهای خانه تئاتر ندارد، بلکه مانعی برای حرکت و دستیابی به اهدافی است که توسط انجمنهای مختلف خانه تئاتر به صورت خودجوش انجام میشود.
عضو هیئت مدیره انجمن کارگردانان درباره انتخابات هیئت مدیره خانه تئاتر گفت: پیش از برگزاری انتخابات اخیر، شورای سیاستگذاری درباره مشکلات اساسنامه تذکر داده بود. به همین خاطر انجمن کارگردانان روشی برای انتخابات پیشبینی کرد که به دلایلی آن را ارائه نداد. بحث شورای سیاستگذاری هم از سوی انجمن نمایشنامهنویسان مطرح شد که آن هم به نتیجه نرسید.
گیاهچی خاطرنشان ساخت: به اصرار خانه تئاتر قرار شد انجمن کارگردانان آئیننامه جدید خود را تنظیم کند. ما این کار را انجام دادیم ولی بیش از چهار ماه است پاسخی از طرف هیئت مدیره به ما داده نشده است. این نشاندهنده این واقعیت است که مدیریت خانه تئاتر همه چیز را بلاتکلیف نگه میدارد تا همه نیروهای داوطلب در وضعیت منفعل و راکد فعلی قرار بگیرند.
وی در پایان سخنان خود درباره استعفاء تعدادی از اعضاء هیئت مدیره انجمن کارگردانان گفت: در جلسه دیروز با هیچکدام از استعفاها موافقت نشد و قرار شد به مدت یکماه تمام جلسات انجمن کارگردانان را تعطیل کنیم و منتظر پاسخ خانه تئاتر درباره آئیننامه بمانیم. پس از این یکماه بر اساس پاسخی که به ما داده میشود، تصمیم میگیریم.
نظر شما