به گزارش خبرنگار مهر، دستیاران (رزیدنتهای) رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در اطلاعیه ای که آن را اختیار رسانه های مختلف قرار دادند نسبت به نحوه پذیرش دستیار رادیولوژی در دانشکده پزشکی تبریز بدون آزمون ورودی از سهمیه 5/2 درصد اعتراض کردند.
این دستیاران معتقدند که افرادی که بدون آزمون وارد دوره دستیاری رادیولوژی در تبریز شده اند از مبادی غیرقانونی در کشور آذربایجان گواهی گذراندن دوره آموزشی رادیولوژی را اخذ کرده و سپس اقدام به گرفتن مجوز ورود به سیستم آموزشی ایران بدون شرکت در آزمون دستیاری کرده اند.
دستیارانی که از دانشگاههای خارج از کشور به دانشگاههای داخل راه می یابند بر اساس کسب حدنصابهای علمی مورد نظر شورای عالی ارزشیابی وزارت بهداشت جهت تکمیل آموزش به دوره دستیاری راه یافته اند |
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی |
دکتر محمدعلی محققی - دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اعتراض این گروه از دستیاران رشته رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: دستیارانی که از دانشگاههای خارج از کشور به دانشگاههای داخل راه می یابند بر اساس کسب حدنصابهای علمی مورد نظر شورای عالی ارزشیابی وزارت بهداشت به دوره دستیاری راه یافته اند.
دکتر محققی افزود: سهمیه ای 5/2 درصد در دانشگاههای علوم پزشکی به منظور تکمیل آموزش آن دسته از دانش آموختگانی که از خارج از کشور گواهی دستیاری دریافت کرده اند، از گذشته وجود داشته است. این ظرفیت برای آموزش دستیاران دانش آموخته خارج از کشور که نیاز به دوره تکمیلی آموزشی دارند، اختصاص یافته است که با توجه به تعداد محدود این افراد در سال جاری هیچ دانشگاهی در کشور این سقف را کامل نکرده است.
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی اضافه کرد: برخی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور کمتر از سقف مورد نظر پذیرش داشته اند و برخی از دانشگاهها نیز پذیرشی در این موارد نداشتند.
محققی، شورای عالی ارزشیابی مدارک دانش آموختگان علوم پزشکی خارج از کشور را مرجع قانونی برای پذیرش مدارک این افراد و تشخیص نیازمندی آنها به تکمیل دوره های آموزشی دانست و گفت: افرادی که در این دوره های تکمیلی پذیرفته می شوند، باید حد نصاب لازم را برای ورود به دوره دستیاری کسب کرده باشند.
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی تأکید کرد: مکانیسم پذیرش این دانشجویان در این دوره ها قانونی است اما نکته مهم این است که دوره های تکمیلی برای افرادی که از ابتدای سال 2008 میلادی در دانشگاههای خارج از کشور مشغول به تحصیل شده باشند حذف شده است و دوره های تکمیلی در حال حاضر برای افرادی اعمال می شود که پیش از این قانون، دانش آموخته شده اند.
وی گفت: افرادی که به این فرآیندها اعتراض دارند می توانند اعتراض خود را از طریق بخشهای آموزشی دانشگاه مربوطه به دبیرخانه برای کارشناسی بیشتر ارائه دهند.
دانش آموختگان خارج از کشور در دوره های تخصصی می توانند در صورت کسب حد نصاب لازم در آزمون ورودی دستیاری بر اساس ضوابط آئین نامه مورد پذیرش قرار گیرند |
دبیر شورای عالی ارزشیابی وزارت بهداشت |
دکتر غلامرضا حسن زاده - دبیر شورای عالی ارزشیابی وزارت بهداشت نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه اظهار داشت: طبق آئین نامه ای که اکنون در وزارت بهداشت برای دانش آموختگان خارج از کشور در دوره های تخصصی اعمال می شود، مدارک تحصیلی افرادی که از دانشگاههای معتبر خارج از کشور مدرک تخصصی پزشکی خود را اخذ کرده اند، برای ارزشیابی به کمیسیون مربوطه ارجاع می شوند.
وی افزود: بر این اساس کمیسیون مدارک تحصیلی این افراد را بررسی کرده و در صورت تأیید آن، افراد برای شرکت در آزمون ورودی دستیاری در داخل کشور معرفی می شوند.
حسن زاده اضافه کرد: دانش آموختگان خارج از کشور در دوره های تخصصی می توانند در صورت کسب حد نصاب لازم در آزمون ورودی دستیاری بر اساس ضوابط آئین نامه مورد پذیرش قرار گیرند و اعلام زمان ورود به دوره تکمیلی و بخشهای مورد نیاز آن به دانش آموختگان پس از نتیجه آزمون اعلام می شود.
دبیر شورای عالی ارزشیابی وزارت بهداشت تأکید کرد: این افراد می توانند از هر دانشگاهی در داخل کشور پذیرش بگیرند زیرا اخذ پذیرش بر عهده این دانش آموختگان است اما در مجموع دانشگاههای علوم پزشکی تیپ دو مدنظر وزارت بهداشت برای گذراندن این دوره های تکمیلی قرار دارند.
نظر شما