به گزارش خبرگزاری مهر، محققان رصدخانه نجوم موسسه ملی انجمن فیزیک ایتالیا با کمک فناوریهای پیشرفته ماهواره XMM-Newton آژانس فضایی اروپا موفق شدند بیش از 65 ساعت رصد علائم واضحی از یک منظومه دوتایی از دو تب اختر با شناسه PSR J0737-3039/B را دریافت کنند.
یکی از دو این ستاره که به "تب اختر تنبل" معروف است توانایی نورافشانی ندارد و برای درخشش از ستاره همراه خود کمک می گیرد.
در این خصوص این دانشمندان اظهار داشتند: "ما این تب اختر را در سال 2003 کشف کردیم و از آن زمان اطلاعاتی را در خصوص پایه های فیزیکی آن جمع آوری کرده ایم. اکنون با توجه به این اطلاعات می توانیم پدیده هایی را که از تئوری نسبیت عمومی انیشتن به دست آمده در این منظومه ستاره ای تائید کنیم."
براساس گزارش آنسا، PSR J0737-3039/B یک منظومه دوتایی است که از دو ستاره نوترونی ساخته شده است. این منظومه 20 کیلومتر قطر دارد و مجهز به یک میدان مغناطیسی بسیار قوی است و هر یک دو ستاره داخل آن در یک دوره زمانی بسیار کوتاه به دور خود می چرخند. به طوری که هر یک از آنها به ترتیب هر 23 هزارم ثانیه و 8/2 ثانیه یکبار به دور خود می چرخد.
این دو جرم آسمانی در فاصله یک میلیون کیلومتری هم قرار دارند که این فاصله سه برابر فاصله زمین تا ماه است.
این منظومه در فاصله 2 هزار سال نوری از زمین قرار دارند و پرتوهایی را در باند امواج رادیویی گسیل می کنند اما می توانند انرژیهای دیگری چون پرتوهای ایکس و پرتوهای گاما را هم تولید کنند.
نظر شما