ناصر وحیدی مهر پیش از ظهر امروز در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز افزود : حضور گسترده هنرمندان 24 کشور جهان در این جشنواره نشان داد که تاکنون از ظرفیت بالای هنر در جهت وحدت و انسجام مسلمانان سراسر جهان استفاده نشده است.
وی با تاکید بر لزوم آسیب شناسی کارشناسانه برای استفاده از ظرفیت هنر در وحدت اسلامی افزود : رشد فرهنگ در جهان اسلام همراه با گسترش هنر بوده است.
به گفته وحیدی مهر ، هنر در جهان اسلام همواره عین زندگی بود و در بطن اجتماع جریان داشت.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی برگزاری جشنواره بینالمللی عکس انسجام اسلامی در تبریز را موفق ارزیابی کرد و گفت : این جشنواره نشان داد ، ظرفیتهای بالقوه و نهفتهای در این منطقه از ایران اسلامی وجود دارد که هنوز به نحو احسن مورد استفاده قرار نگرفته است.
وحیدی مهر در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: اسلام دینی است که فرهنگ و ابزار آن را نه فقط برای تحول اخلاقی و باطنی انسان و توجه او به عالم معنا بکار می گیرد، بلکه می کوشد تا از طریق رشد فرهنگ، هنر و عقلانیت، زندگی سعادتمندانه را در حیات طبیعی بشر هم بوجود آورد.
وحیدی مهر افزود : استعمار در طول چند قرن گذشته سرعت رشد هنری و فرهنگی جهان اسلام را کند کرد اما در طی چند دهه اخیر، امیدواریهایی در جهان اسلام برای توسعه فرهنگی بوجود آمده است.
وحیدی مهر با اشاره به تفاوت هنر در غرب و جهان اسلام خاطرنشان کرد : هنر در جهان غرب بیشتر یک کالای تجارتی است اما هنر در اسلام صیقل دهنده روح آدمی و وسیله توجه انسان به خدا و جهان هستی است.
به گفته وی ، مسلمانان با ترویج هنرهای مختلف از قبیل خوشنویسی، معماری اسلامی، کاشی کاری، قلمزنی و کتابت نشان دادند که از همان ابتدا در پیخلق اثری بوده است که در آن معنویت و آرامش موج می زده است.
وحیدی مهر ابراز امیدواری کرد تا برگزاری چنین جشنواره هایی در گستره بین المللی بتواند بیش از گذشته مسلمانان را با مشترکات دینی خود آشنا کرده و باعث دمیدن روح همبستگی و انسجام اسلامی آنان باشد.
نظر شما