به گزارش خبرنگار مهر در عسلویه، در حال حاضر عملیات ساخت سه جاکت فاز ۱۲ پارس جنوبی در عسلویه در حال انجام است که با اتمام کار ساخت، اولین جاکت عملیات عمودسازی آنها در تاریخ یاد شده آغاز می شود.
به منظور ساخت جاکتهای مذکور سه محموله (مصالح سازهای درزدار فولادی ) از اقلام مورد نیاز ساخت و ساز پایههای سکوی دریایی هرکدام به وزن تقریبی ۲۳۰۰ تن به همراه دو محموله ۱۵۰ تنی حاوی لولههای بدون درز به سایت بندرعباس منتقل شده است که عملیات ساخت جاکتهای مورد نظر بدون وقفه و با سرعت در حال انجام است.
در بخش پروژه خرید و نصب خطوط لوله دریایی فاز ۱۲، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران با مبلغ قراردادی به میزان حدود ۷۴۵میلیون دلار به عنوان پیمانکار این پروژه برگزیده شده است.
بر پایه این گزارش سفارش خرید لازم جهت تهیه لولههای ۳۲ اینچ زیر دریا به طول حدود ۴۵۰ کیلومتر نیز توسط شرکت IOEC به شرکت آلمانی سالز گیتر داده شده است که پیش بینی میشود مراحل انتقال و ارسال اولین محموله از لولههای مذکور به طول ۷۲کیلومتر تا پایان ماه آتی انجام شود.
جهت انجام عملیات حفاری چاههای فاز ۱۲پارس جنوبی در دریا به دو دکل حفاری نیاز است که مذاکرات لازم جهت آغاز حفاری توسط " دکل آبان ۸ " به منظور حفاری چاههای توصیفی و توسعهای این فاز نهایی شده و مذاکرات لازم جهت تامین دومین دکل حفاری مورد نیاز نیز با شرکتهای واجد شرایط در جریان است.
قرارداد ساخت عرشههای دریایی فاز ۱۲نیز با شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران در سه ماه گذشته به ارزش حدود ۳۸۶میلیون دلار منعقد شده که در این خصوص مقدمات کار در حال پیگیری است.
یکی از اهداف اصلی شرکت نفت و گاز پارس در بخش دریایی این فاز، استفاده کامل از توانمندیهای ارزشمند و سازنده شرکت های داخلی و تقویت توان و پتانسیل اجرایی آنها بوده که از این رو در کلیه مناقصات مربوط به بخش فراساحل شامل خط لوله، ساخت سکوهای دریایی (عرشه ها) و ساخت و نصب جاکتها از پیمانکاران خارجی دعوت نشده است.
تاسیسات ساحلی و پالایشگاههای فاز ۱۲در منطقه تمبک واقع در ۶۵کیلومتری عسلویه در استان بوشهر احداث میشود که فاصله تقریبی آن از مخزن پارس جنوبی حدود ۱۴۵کیلومتر است.
تحویل روزانه حداکثر دو میلیارد و ۸۵۰میلیون فوت مکعب گاز شیرین و تولید روزانه ۱۲۰هزار بشکه میعانات گازی و تولید روزانه ۷۵۰تن گوگرد دانه بندی شده(گرانول) از اهداف توسعه فاز ۱۲پارس جنوبی است.
پیمانکار اصلی طرح توسعه فاز ۱۲میدان گازی پارس جنوبی شرکت پتروپارس است که با هزینهای معادل سه میلیارد و ۲۰۶میلیون دلار توسعه و راه اندازی این طرح را برعهده دارد.
نظر شما