۱ خرداد ۱۳۸۷، ۲۰:۲۵

/علوم انسانی و چالش اشتغال/

علوم انسانی مقهور اصحاب "علوم جدید" در ایران است

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در دومین روز از همایش «علوم انسانی و چالش اشتغال» گفت: علوم انسانی مقهور اصحاب "علوم جدید" در ایران است.

به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز در دومین روز از همایش علوم انسانی و چالش اشتغال که به همت انجمن‌های علمی دانشجویی فلسفه دانشگاه‌های شهید بهشتی و تهران در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد،‌ دکتر عباس منوچهری،‌عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس به یک رهیافت عملی به علوم انسانی در ایران پرداخت.

دکتر منوچهری به ارتباط میان علوم انسانی و هویت بشری اشاره کرد و گفت: پرداختن به رابطه علوم انسانی با اشتغال و پاسخ به "مسله اشتغال برای علوم انسانی" مستلزم توجه و پرداختن به استلزامات وجودی علوم انسانی است. درست این است که علوم انسانی به حل مشکل اشتغال بپردازد نه اینکه به حل مشکل اشتغال علوم انسانی اهتمام ورزیده شود.

وی با اشاره به اهمیت علوم انسانی در صورت بها داده شدن در سطح جامعه در ارائه راه حل برای معضل اشتغال گفت: در صورتی که علوم انسانی شان حقیقی خود را در جامعه و در سامان نهادی کشور داشته باشد، می‌تواند خود در حل مشکل اشتغال تعیین کننده باشد.

وی گفت: علوم انسانی، در صورتی که الزامات معرفتی آن و بخصوص آنجا که با عمل در عرصه زندگی فردی و جمعی مرتبط می شود رعایت شود، مرجع پاسخگوئی به مسائل بسیاری از جمله مسئله اشتغال است.

وی تاکید کرد:علوم انسانی در ایران هم متهم است هم مقهور. موضوع شدن علوم انسانی برای مسله اشتغال مخدوش بودن را نیز به دو معضل دیگر می‌افزاید. علوم انسانی متهم به دوری از ارزشهای دینی است.

دکتر منوچهری در توضیح علت مقهور خوانده شدن علوم انسانی گفت: علوم انسانی مقهور اصحاب "علوم جدید" در ایران است که در عین بی اطلائی از قلمرو معرفتی و تضمنات عملی آن همواره در مقام تصمیم گیران و تصمیم سازان، آن را به حاشیه رانده و فرصت لازم برای پویائی و اثر گذاری را از آن دریغ کرده اند.

وی در پایان با اشاره به ضروت‌های نگاه نوین به علوم انسانی در حل معضل اشتغال گفت:‌ اکنون، با اولویت بخشی به الزاماتی چون "کار آفرینی" و "اشتغال زائی" برای علوم انسانی به جای تامین شان آن در جامعه، آن را دچار مشکل جدیدی خواهیم کرد. البته، "تامین شان علوم انسانی" امری شدنی است که الزامات خاص خود را دارد و می‌توان به آن در همین فرصت به عنوان یک دستور کار جدی پرداخت.  

کد خبر 687640

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha