۴ خرداد ۱۳۸۷، ۱۲:۵۵

رحمتی:

ظرفیت ترمینال کانتینری بندر شهید رجایی افزایش می یابد

ظرفیت ترمینال کانتینری بندر شهید رجایی افزایش می یابد

وزیر راه و ترابری ظرفیت فعلی ترمینال کانتینری بندر شهیدرجایی را 5/3 میلیون TEU (واحد شمارش کانتینر) عنوان کرد و گفت: این ظرفیت تا دو سال آتی به 6 میلیون TEU افزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد رحمتی امروز در همایش بین المللی چابهار، ترانزیت و توسعه محور شرق در تهران گفت: کشورها بدون داشتن همکاری های همه جانبه نمی توانند به توسعه پایدار دست یابند، این درحالی است که هیچ کشوری نمی تواند در این زمینه شکوفا شود مگر اینکه زیرساختهای پیشرفته ای در زمینه حمل و نقل داشته و کشورهای همسایه نیز باید اهتمام جمعی در این خصوص داشته باشند

وزیر راه و ترابری افزود: موقعیت جغرافیایی ایران، توسعه زیرساختهای حمل و نقل را می طلبد؛ چراکه عبور دو کریدور شمال- جنوب و شرق- غرب را دارد و در مسیر عبور جاده تاریخی ابریشم واقع شده است؛ این درحالی است که ایران در چهارراه بین المللی ترانزیت قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: وزارت راه و ترابری مسئولیت بخشهای مختلف دریایی، هوایی، زمینی و ریلی اعم از داخلی و خارجی را برعهده دارد و در توسعه زیربناها به خصوص در محور شرق نقش موثری را ایفا می کند.

رحمتی گفت: در صورت تامین اعتبار درخواستی و اجرای طرحهای توسعه، ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر چابهار از دو میلیون تن فعلی به شش میلیون تن در سالهای آینده خواهد رسید.

وی با تشریح برخی ویژگی های چابهار گفت: اقدامات لازم برای پهلوگیری کشتی های با ظرفیت 100 هزار تن نیز در این اسکله فراهم شده که طرحهای توسعه مربوط به موج شکن چابهار، حوضچه های بندر، دو بندر چند منظوره در چابهار در حال اجرا است، در این صورت برای راحتی دسترسی به بندر چابهار، جاده های استان نیز در حال نوسازی و تکمیل طرحهای توسعه است.
 
رحمتی گفت: بزرگترین ترمینال کانتینری در بندر شهید رجایی با 5/3 میلیون تی. ای. یو مشغول فعالیت است و طرح توسعه ای در حال اجرا تا 2 سال آتی به 6 میلیون تی. ای . یو می رسد.

این مقام مسئول در وزارت راه و ترابری با اشاره به اهمیت نقش امکانات حمل و نقل در توسعه اقتصادی کشورها خاطرنشان کرد: از طریق تکمیل طرحها و توسعه زیرساختهای حمل و نقلی می توان تعاملات و همکاری های اقتصادی را با کشورهای همسایه افزایش داد.
 
رحمتی گفت: امید می رود با اجرای طرحهای توسعه در بنادر چابهار، باهنر و بوشهر تا سه سال آینده ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر کشور به 150 میلیون تن برسد. این درحالی است که بندر شهیدرجایی اکنون توان تخلیه و بارگیری 3/5 میلیون تی .ای .یو کانتینر را در سال دارد که امید می رود ظرفیت این بندر بتدریج به 6 میلیون تی. ای. یو برسد.
 
وی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را بزرگترین ناوگان کشور در خاورمیانه عنوان و تصریح کرد: سازمان بنادر و کشتیرانی تاکنون تسهیلات و امکانات خوبی را برای بهره برداری از این امکانات فراهم آورده است.

رحمتی میزان خطوط ریلی کشور را در حال حاضر 8 هزار و 500 کیلومتر ذکر کرد و گفت: سه هزار کیلومتر خط آهن جدید نیز در دست اجراست و ساخت 13 هزار کیلومتر خط جدید نیز در دست مطالعه است.
 
وی بهره برداری از دو خط جدید ریلی زاهدان - بم که خطوط ریلی ایران را به پاکستان متصل خواهد کرد و خط ریلی اصفهان - شیراز را از پروژه های مهم بخش شبکه ریلی کشور که تا پایان امسال به بهره برداری خواهند رسید، اعلام کرد.
 
رحمتی ابراز امیدواری کرد: خط آهن کرمان - بم نیز تا پایان امسال و اوایل سال آینده به بهره برداری رسد و گفت: توان کشور در بخش جاده ای به نحوی است که سالانه در کشور هزار و 200 کیلومتر جاده جدید ساخته می شود که متوسط سه سال گذشته این بخش به هزار و 250 کیلومتر افزایش یافته است. 

کد خبر 688718

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha