۴ خرداد ۱۳۸۷، ۱۶:۴۲

آشتیانی اعلام کرد:

برخورد با بورس‌بازی زمین در شهرک‌های صنعتی

برخورد با بورس‌بازی زمین در شهرک‌های صنعتی

معاون وزیر صنایع و معادن با اشاره به اینکه از سال گذشته برخورد با بورس‌بازی زمین در شهرک‌های صنعتی آغاز شده است، از تداوم این برنامه در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، امیررضا واعظی آشتیانی امروز در یک نشست خبری در محل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: زمین‌هایی که سالیان سال دست افراد سودجو بود، بدون هیچ ملاحظه‌ای بازپس گیری شده است؛ به این ترتیب قیمت کاذب زمین در شهرک‌های صنعتی از بین می‌رود.

وی با اشاره به اینکه به افرادی که قصد ساخت واحد تولیدی در زمین‌های در اختیار را دارند، مهلت کوتاهی داده می‌شود، ‌خاطرنشان کرد: ساخت سوله نیز نمی‌تواند مانع مبارزه با دلالان زمین شود و اگر از سوله‌های ساخته‌شده استفاده تولیدی نشود، اراضی تحت تصاحب مطابق قانون از افراد سودجو گرفته خواهد شد.

آشتیانی تصریح کرد: در شهرک‌های صنعتی، زمینی فروخته نمی‌شود، بلکه مبلغی به عنوان حق انتقاع از بابت انجام امور زیرساختی از متقاضیان زمین گرفته می‌شود.

واعظی آشتیانی همچنین تعداد شهرکها و نواحی صنعتی مصوب این سازمان تا پایان سال 86 را 766 شهرک و ناحیه صنعتی دانست و افزود: هم اکنون در 372 شهرک صنعتی و 194 ناحیه صنعتی در مرحله بهره برداری و واگذاری زمین هستیم.

وی با بیان اینکه واحدهای بهره برداری شده در شهرک ها و نواحی صنعتی تحت پوشش سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در سال 85، یک هزار و 679 واحد بوده است، اظهار داشت: این تعداد در سال گذشته با 43 درصد افزایش به دو هزار و 394 واحد رسیده است.

معاون وزیر صنایع و معادن میزان اشتغال زایی واحدهای به بهره برداری رسیده در سال 85 را 34 هزار و 245 نفر اعلام کرد که این رقم با 30 درصد افزایش در سال 86، 44 هزار و 355 نفر بوده است.

وی در ادامه از ثابت نگه داشتن قیمت زمین در شهرک های صنعتی مناطق محروم کشور خبر داد و اذعان کرد: قیمت زمین به جز در نقاط برخوردار شامل شهرهای تهران، اصفهان، تبریز و مشهد در سایر شهرک های صنعتی کشور فقط تا 50 درصد قیمت مصوب مجاز به افزایش قیمت است.

واعظی آشتیانی از هماهنگی های صورت گرفته برای اختصاص بخشی از بودجه بانک صنعت و معدن به صنایع کوچک خبر داد و گفت: یکی از مباحث مورد نظر ما تلاش برای ایجاد ساز و کارهایی بود که صنایع کوچک کشور دغدغه مالی نداشته باشند و با همین هدف و موافقت وزیر صنایع و معادن قرار است که بخشی از بودجه بانک صنعت و معدن به این بخش از صنعت اختصاص یابد.

معاون وزیر صنایع و معادن همچنین از اتخاذ مشوقهایی برای افزایش سرمایه گذاری در حوزه صنعت و معدن کشور خبر داد و گفت: چنانچه یک واحد تولیدی در مدت زمان یکسال کاری، فعالیت خود را با 85 درصد ظرفیت اسمی خود و 10 نفر اشتغال زایی آغاز کند و این ظرفیت برای دو سال پیاپی ادامه یابد،‌ اقساط 30 ماهه خرید زمین تا 35 قسط افزایش می یابد و چنانچه میزان اشتغال زایی تا 50 نفر باشد پرداخت این اقساط تا 55 قسط افزایش می یابد.

وی ادامه داد: در مناطق محروم از همان ابتدای فعالیت 50 درصد تخفیف در نظر گرفته می شود و چنانچه یک فعالیت تولیدی با مشخصات مذکور برای 50 نفر نیز اشتغال زایی داشته باشد زمین بصورت رایگان در اختیار واحد تولیدی قرار خواهد گرفت.

واعظی آشتیانی با توجه به اینکه هم اکنون سهم صنعت در اقتصاد ملی کشور 7/19 درصد است و تا پایان برنامه چهارم این رقم باید به 25 درصد افزایش یابد، تصریح کرد: تمام مشوق هایی که در سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در نظر گرفته می شود برای دستیابی به اهداف برنامه چهارم و افق 20 ساله اقتصادی کشور است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در ادامه با اشاره به موافقت دولت با انتقال انرژی (آب، برق، گاز و نفت) از سوی سازمان های ذیربط تا درب واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی کشور، بیان کرد: این پیشنهاد در کمیسیون زیربنایی دولت و هیئت وزیران تصویب شده است و برای کسب مصوبه نهایی در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.

وی 30 تا 40 درصد قیمت تمام شده زمین در شهرک های صنعتی کشور را مربوط به ایجاد زیرساختهای انتقال انرژی در این شهرک ها دانست که با تصویب لایحه مذکور شاهد کاهش قیمت زمین و افزایش سرمایه گذاری خواهیم بود.

به گفته واعظی آشتیانی، حدود 30 درصد صنایع کشور در شهرک های صنعتی مستقر شده اند. معاون وزیر صنایع و معادن یکی از برنامه های مهم سالجاری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران را برنامه تولید بدون کارخانه اعلام و اضافه کرد: یک کمیته راهبردی در این خصوص تشکیل شده و انتظار داریم که صاحب نظران، علاقمندان و کارشناسان اهل فن در این زمینه این سازمان را همراهی کنند.

وی با بیان اینکه هم اکنون انسان دارای نقش 75 تا 80 درصدی برای تولید ثروت در کشورهایی همچون چین، هند و ... است، ادامه داد: این رقم در ایران 35 درصد است که باید با برنامه های گوناگون از جمله تولید بدون کارخانه و ... به افزون بر 70 درصد ارتقاء یابد تا به یک صادرکننده مطلق در حوزه صنایع و معادن کشور تبدیل شویم.

واعظی آشتیانی در پایان همچنین از تشکیل کارگروه بازرسی در تخصصهای گوناگون خبر داد که با حضور در شهرک های صنعتی استانهای کشور به بررسی مسائل مختلف و پیگیری آنها می پردازند.

کد خبر 688934

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha