به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اصوات العراق، رایان کروکر در کنفرانس مطبوعاتی خود درمحل استانداری نجف اشرف با ستایش از وضعیت باثبات امنیتی استان نجف گفت که وی تنها تحت حمایت نیروهای امنیتی عراق وارد این شهر شده است.
وی افزود: این دولت عراق بوده است که خواستار بسته شدن توافقنامه طولانی مدت با دولت آمریکا شده است که به نفع دو کشور است.
کروکر درپاسخ به سوالی درباره دیدگاهش درخصوص سخنان نماینده آیت الله سیستانی از مراجع بزرگ عراق درخطبه نمازجمعه دیروز شهر کربلا مبنی بر تاکید مرجعیت دینی بر حاکمیت ملی عراق گفت: اولا، می خواهم احترام عمیق خود را به مرجعیت عالی که نمادی درمیانه روی و تسامح برای جهان است، ابراز دارم . اما درباره توافقنامه میان عراق و آمریکا، این توافقنامه برای دوطرف مهم است زیرا دلیلی بر وجود عراق برخوردار از حاکمیت کامل است.
سفیر آمریکا درباره سفر دو روز پیش نوری المالکی نخست وزیر عراق به شهر نجف و برخی مطالب مطرح شده مبنی براینکه مالکی در این سفر برای کسب حمایت مرجعیت دینی از دولت به منظور رد توافقنامه طولانی مدت با آمریکا تلاش کرده است، در اظهاراتی دو پهلو گفت: در ماه اوت گذشته، دولت عراق خواستار ایجاد این توافقنامه با دولت آمریکا شد و این بدان معناست که ایجاد توافقنامه (صرفا) درخواستی از طرف آمریکا نیست بلکه خواست عراق و آمریکا است که به نفع دو کشور است.
وی گفت: عملیات امنیتی اخیر در بصره و موصل پیشرفت خوب و مهمی برای نیروهای عراقی بوده است و همه جهان شاهد این تحول و پیشرفت دربصره و موصل و موضع قاطعانه و قوی دولت عراق درمقابله با شبه نظامیان تندرو بوده اند.
سفیر آمریکا که پیش از ورود به نجف اشرف از شهر کربلا دیدن کرد، گفت: وضعیت امنیتی کربلا بسیار خوب است و سفر وی حاوی این پیام است که شرایط امنیتی دیگر نظیر گذشته نیست و زمان برای شرکت های خارجی جهت ورود به بازار عراق فرا رسیده است.
لازم به ذکر است؛ جمعی از اساتید و متخصصان درعلوم سیاسی، حقوق بین المللی عراق در همایشی در نجف درباره ابعاد مختلف توافقنامه طولانی مدت همکاری میان عراق و آمریکا بحث و تبادل نظر کردند و درباره پیامدهای خطرناک این توافقنامه بدون در نظرگرفتن منافع عراق هشدار دادند.
نوری المالکی" نخست وزیر عراق و "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
گفته می شود که اکثر نمایندگان پارلمان عراق با این توافقنامه مخالف هستند؛ توافقنامه ای که هم اکنون، گفتگوهای محرمانه درباره آن درجریان است و قرار است در تابستان امسال به امضا برسد؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث 14 پایگاه نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
نظر شما