علی عبدالعلیزاده درباره نگارش قصه "آن سوی آسمان" با مضمون دفاع مقدس به خبرنگار مهر گفت: طرح اولیه فیلم را محسن منشیزاده کارگردان به گروه حماسه و دفاع شبکه یک سیما ارائه و آن را تصویب کرد و قرار بود خودش کارگردانی کند که به پیشنهاد مدیر گروه حماسه و دفاع شبکه اول سیما نگارش و بعد از آن تهیهکنندگی به من سپرده شد.
وی ادامه داد: علاقمند بودم خودم را در نگارش فیلمی در ژانر دفاع مقدس محک بزنم، چرا که به نظرم روح و روان آدمهای جنگ دستمایهای خوب برای تصویر کردن شخصیتهای جنگ است. نگارش "آن سوی آسمان" فروردین 86 به پایان رسید، اما پذیرش کارگردانی مجموعه "یک وجب خاک" و تاکید مدیر گروه حماسه و دفاع باعث شد تولید چند روز به تاخیر بیفتد.
عبدالعلیزاده درباره دلیل کم بودن صحنههای جنگ و تاکید بیشتر روی شخصیت حسین شاکری فرمانده اطلاعات و عملیات گفت: با توجه به اینکه مضمون "آن سوی آسمان" درباره افراد اطلاعات و عملیات جنگ بود و معمولاً این افراد کار خود را بی سر و صدا انجام میدهند، سعی کردم صحنههای جنگ آن کمتر باشد و بیشتر شخصیتها را کالبدشکافی کنم.
نویسنده "آن سوی آسمان" خاطرنشان ساخت: سعی کردم شخصیتهای تکبعدی و سفید مطلق نباشند و نشان دادم فردی همچون شاکری که از فرماندهان اطلاعات و عملیاست است هم میتواند قضاوت اشتباه داشته باشد. حتی او در تکگوییهایش از انتخابش برای رفتن به ماموریت حرف میزند که چطور خدا او را که اشتباه کرده، برای انجام ماموریت برگزیده است.
وی درباره شخصیت سامان (شهرام قائدی) که همانند شخصیت پرویز پرستویی در فیلم "لیلی با من است" طناز است و حتی نوع رفتارش مانند او در آن فیلم است، گفت: در کارهای رئال افزوده شدن شخصیتی که طناز است، خشکی کار را از بین میرود. دلیل قرار دادن شخصیت سامان هم به همین دلیل بود.
عبدالعلیزاده ادامه داد: البته شخصیت سامان با شخصیت پرستویی در آن فیلم فرق میکند. گرچه هر دو ترسو هستند، اما او برای گرفتن وام به جبهه میرود، اما سامان به خاطر حرف پدربزرگش به جنگ میرود تا مرد شود. پرستویی انتخاب نمیکرد و تقدیر او را جلو میبرد، اما سامان دچار تحول میشود و خودش مسیر را انتخاب میکند.
این تهیهکننده درباره بازی تصنعی بازیگران و هدایت نامناسبت کارگردان گفت: "آن سوی آسمان" اولین تجربه بلند منشیزاده در مقام کارگردان با بازیگران حرفهای بود. او در گذشته چند کار برای مرکز فارس ساخته و شاید نتوانسته توانمندیهایش را نشان دهد. در مجموع تولید این فیلم در اهواز با مشکلات زیادی همراه بود، چرا که امکانات مناسب نبود.
وی با اشاره به دیگر مشکلات تولید این پروژه گفت: کار با بازیگران در شهرستان مشکلات زیادی دارد. من قرار نبود در این پروژه نقش پزشک را بازی کنم و قرار بود عبدالرضا اکبری بازی کند که به دلیل تداخل با پروژه "عملیات 125" نتوانست. یا برخی بازیگران حاضر به کار در شهرستان نیستند، به همین دلیل جذب بازیگران مشکل بود و ما دائم استرس داشتیم.
عبدالعلیزاده درباره ضعف جلوههای ویژه و نشان دادن چند پرنده سبز بعد از شهادت رزمندگان گفت: اگر به خاطر داشته باشید حاتمیکیا در مجموعه "حلقه سبز" روح آدمها را با چند قاصدک نشان داد. البته میخواستیم هنگام شهادت شخصیتها روح آنها در قالب یک پرستو به کربلا و کعبه برود و بعد صدای لبیک شنیده شود، اما تصاویر موجود از کعبه آنطور که میخواستیم نبود.
نویسنده "آن سوی آسمان" ادامه داد: به همین دلیل چند پرستو سبزرنگ را نشان دادیم که بعد از شهادت شخصیتها در آسمان دیده میشوند. به هر حال جلوههای ویژه سلیقهای و ممکن است بینندگان راضی باشند. در مجموع تولید این پروژه در ژانر دفاع مقدس باعث شد ترس من بریزد و در آینده مجموعهای با مضمون دفاع مقدس بنویسم و خودم بسازم. خوشحالم این ژانر را تجربه کردم.
وی در ادامه افزود: کسانی که آثار دفاع مقدس میساختند، تجربیاتی از جنگ داشتند و از آن استفاده میکردند، اما چند سالی است که این افراد فیلم یا مجموعههایی در این ژانر نمیسازند و راه برای کسانی همچون من باز شده که نقبی به این ژانر بزنم. به نظرم وقتی سینماگری کارش را بلد باشد میتواند در هر ژانری کار کند.
فیلم تلویزیونی "آن سوی آسمان" به کارگردانی محسن منشیزاده و تهیهکنندگی علی عبدالعلیزاده جمعه سوم خرداد ساعت 15:45 از شبکه یک پخش شد. داستان درباره حسین شاکری فرمانده اطلاعات و عملیات است که در جبهه به خودشناسی میرسد. فرهاد جم، شهرام قائدی، سیروس کهورینژاد، غلامرضا اکبری، داریوش اسدزاده و ... در فیلم بازی میکنند.
نظر شما