۵ خرداد ۱۳۸۷، ۱۶:۱۸

کارگاه آموزشی تولید و فرآوری گیاهان دارویی در مشهد برگزار شد

مشهد - خبرگزاری مهر: کارگاه آموزشی تولید و فرآوری گیاهان دارویی برای 20 نفر از کارشناسان و فارغ­التحصیلان کشور افغانستان در پارک علم و فناوری خراسان آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، عباس همتی کاخکی رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی بعد از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه این کارگاه آموزشی گفت: با وجود مشترکات فرهنگی، زبانی و دینی گسترده میان دو کشور ایران و افغانستان زمینه انتقال مفاهیم برای کارورزان افغانی بیشتر فراهم است.

وی بیان ­داشت: توسعه ارتباطات و همکاری­های بین المللی به خصوص با کشورهای همجوار منطقه یکی از اصلی ترین برنامه های پارک علم و فناوری خراسان و پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی محسوب می شود.

وی گفت: در این کارگاه آموزشی مباحث مختلفی از جمله اهمیت وضعیت گیاهان دارویی، اکولوژی تولید و تاثیر اقلیم در مواد موثره گیاهان دارویی، تولید گیاهان دارویی مهم زراعی، تولید گیاهان دارویی مرتعی، خشک کردن و کنترل کیفیت و نیز استاندارد سازی گیاهان دارویی ارائه خواهد شد.

در ادامه دکتر عبد الله ملافیلابی عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی در بیان تعریف گیاه دارویی اظهار داشت: گروه بزرگی از گیاهان اقتصادی که دارای ترکیبات و مواد موثر در اندامهای مختلف گیاهی خود هستند گیاه دارویی نامیده می شوند که در درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می­گیرند.

وی افزود: عملکرد شیمیایی گیاهان دارویی از عملکرد اقتصادی آن برای ارزش گذاری مهمتر است.

ملافیلابی با بیان این مطلب که بیش از 150 سال از عمر تولید و استفاده از داروهای شیمیایی می گذرد، تاکید کرد: حدود 30 سال است که به دلیل عوارض جانبی مصرف داروهای شیمیایی، موجی به نام "موج سبز" در دنیا برای ترویج استفاده از گیاهان دارویی و الگو برداری ازطبیعت بر پا شده است.

وی گفت: بیش از چهار میلیارد نفر از مردم کشورهای در حال توسعه از گیاهان دارویی برای درمان بیماری های خود استفاده می کنند و در سال 1990 در چین 700 هزا تن مواد گیاهی به صورت نسخه های سنتی مورد مصرف بیماران قرار گرفته بوده است.

وی خاطر نشان کرد: شش کشور صنعتی جهان که بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروهای شیمیایی در حال حاضر محسوب می شوند، به بزرگترین واردکنندگان گیاهان دارویی برای مصرف داخلی تبدیل شده اند.

ولی تصریح کرد: باتوجه به وجود شرایط و اقلیم مناسب در کشور افغانستان،  تولید و فرآوری گیاهان دارویی یک پتانسیل و یک مزیت اقتصادی مهم برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال محسوب می شود که باید از آن بهره برداری لازم صورت گیرد.

کارگاه آموزشی تولید و فرآوری گیاهان دارویی، به درخواست مرکز بین­المللی تحقیقات کشاورزی در نواحی خشک موسوم به ایکاردا برای 20 نفر از کارشناسان و فارغ­التحصیلان کشور افغانستان در پارک علم و فناوری خراسان برگزار شد.

کد خبر 689573

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha