۵ خرداد ۱۳۸۷، ۱۷:۵۲

نقطه مشترک ادیان مختلف موعودگرایی است

قم - خبرگزاری مهر: نماینده انجمن موبدان کشور گفت: شناخت و شناساندن خدا، حقیقت تمام ادیان است، منتهی راه‌های رسیدن به این حقیقت در ادیان متفاوت است.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، پدرام سروش‌زاده، در نشست موعودگرایی در دین زرتشت که بعد از ظهر یکشنبه در سالن همایش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد ضمن تشکر از برگزار کنندگان این همایش گفت: باید در اینگونه همایش‌ها، احترام به دیدگاه‌ها و بیان شفاف حقایق سرلوحه کار قرار گیرد.

وی تمدن و فرهنگ چند هزارساله ایران را موجب افتخار دانست و گفت: زردتشتیان نیز بخشی از این جامعه هستند و ما به ایرانیان می‌بالیم که از دیرباز خداپرست بوده‌اند.

پدرام سروش زاده در ادامه از اوستا و گادها به عنوان مهم‌ترین کتاب‌های زرتشتیان یاد کرد و گفت: این دو کتاب تفاوت‌هایی با هم دارند از جمله اینکه اوستا مبتنی بر اسطوره‌سازی است و حال اینکه در کتاب گادها ردپایی از اسطوره دیده نمی‌شود.

نماینده انجمن موبدان کشور در بخش دیگری از سخنانش به موعودگرایی اشاره کرد و گفت: موعود گرایی نقطه مشترک ادیان مختلف است و زرتشتیان نیز بر اساس آموزه‌هایشان معتقدند هر اندازه نیکی گسترش یابد به تبع آن بدی‌ها و اهریمن نیز قد علم خواهد کرد و این رواج ظلم به حدی خواهد بود که موعودی خواهد آمد ودنیا را از این منجلاب نجات خواهد داد.

وی افزود: بر اساس آموزه‌های زرتشتیان، سوشیان، که می‌تواند تعابیر و مصادیق مختلفی در سایر ادیان داشته باشد، ظهور خواهد کرد و به مقابله با اهریمنان خواهد پرداخت.

پدرام سروش‌زاده شیوه مبارزه سوشیان و اهریمن را امر به معروف دانست و گفت: شیوه مبارزه زرتشتیان،‌ امر به معروف است، نه نهی از منکر و با گسترش نیکی‌ها اهریمن و بدی‌ به حاشیه رانده خواهد شد.

وی ادامه داد: قدرت سوشیان‌ها به روان پاک آنهاست.

نماینده انجمن موبدان کشور در مورد وظایف منتظر زرتشتی نیز گفت: اصلاً واژه انتظار در دین زرتشت نیست و در دستورالعمل خاصی نیز در کتاب‌های زرتشتیان نیامده است، اما زرتشتیان خودشان را وامدار این فرهنگ می‌دانند و نقش مهمی در پیشرفت جامعه وجهان داشته‌اند و گسترش ابعاد مادی و معنوی زندگی مردم گام‌ بزرگ زرتشتیان است.

وی هم‌چنین از نامگذاری ماه پنجم سال به مرداد انتقاد کرد و گفت: یکی از اشتباهات بزرگ فرهنگی کشور ما در همین نامگذاری نادرست مرداد است چون مرداد به معنی مردن است و حال اینکه ریشه صحیح آن «اَمرداد» است به معنی جاودانگی.

وی ادامه داد: ما بارها به مسئولان تذکر دادیم ولی متأسفانه توجهی به این مسأله نشده است و باید این مسئله مهم مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 689639

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha