محمد حسین مهدی پور در گفتگو با خبرنگار مهر در رشت، اظهار داشت: از این تعداد 11مورد به ثبت میراث فرهنگی رسیده و بقیه در حال مستند سازی برای ثبت هستند.
وی با بیان اینکه مجموعه بناهای تاریخی که از قدیم مانده و حفظ شده اند، حمام ها هستند، بیان داشت: اعتبارات حوزه احیا و مرمت این سازمان محدود است و حمامهایی که تقریبا از لحاظ قدمت به نوعی مخروبه و بسیارآسیب دیده باشند، حمایت می شوند.
مهدی پور همچنین از مرمت دو حمام قدیمی دیلمان و مریان تالش در استان خبر داد و افزود: حمام تاریخی دیلمان برای کاربری جدید احیا و مرمت شده و بخش خصوصی از آن استفاده خواهد کرد.
وی با بیان اینکه مرمت بناهای تاریخی استان توجه ویژه ای نیاز دارند، عنوان کرد: اگر جاذبه های فرهنگی و طبیعی فراوانی در گیلان وجود دارد به همان اندازه یا بیشتر در مقایسه با استانهای همجوار از سطح بالاتری در حوزه میراث فرهنگی و تاریخی برخوردار هستیم.
مهدی پور ادامه داد: به رغم اینکه اعتبارات مرمت بناهای تاریخی استان بسیار ناچیز و محدود است اما در مقایسه با گذشته توجه بیشتری به این بناها شده است.
وی یادآور شد: سال گذشته نسبت به سال 85 حدود 5/2 برابر مجموع اعتبارات حوزه مرمت و احیاء این سازمان افزایش یافته است.
مهدی پور با اشاره به اینکه برای مرمت بناهای تاریخی اقدام دوگانه لازم است، خاطرنشان کرد: علاوه بر در اختیار قرار دادن خدمات رایگان در صورت وجود اعتبار بر اساس برخورداری بالاتر و رتبه بندی خاص نه بصورت گسترده، به طور قطع از محل اعتبارات دولتی اقدام خواهد شد.
نظر شما