۶ خرداد ۱۳۸۷، ۱۲:۰۶

پیشنهاد سه گزینه ای سازمان ملل متحد برای حل مشکل کرکوک

پیشنهاد سه گزینه ای سازمان ملل متحد برای حل مشکل کرکوک

یک مقام مسئول کرد از پیشنهاد 3 گزینه ای سازمان ملل متحد برای حل مشکل کرکوک خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، یک مقام مسئول منطقه کردستان عراق درگفتگو با روزنامه الشرق الاوسط بر صحت اخبار منتشره درباره پیشنهاد سه گزینه ای فرستاده سازمان ملل متحد برای حل مشکل کرکوک تاکید کرد.

"قادرعزیز" نماینده ریاست منطقه کردستان در کمیته عالی پیگیری اجرای ماده 140 قانون اساسی عراق درحالی صحت این اخبار را تایید می کند که "فواد حسین" رئیس دفتر ریاست منطقه کردستان دریافت پیشنهاداتی از سوی نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد درعراق را درباره مسئله کرکوک رد کرد.

"قادر عزیز" درادامه اظهارات خود تاکید دارد: پیشنهادات مذکور شامل سه گزینه درباره مناطق مورد اختلاف است؛

1) تکیه بر نتایج انتخابات 2005

2) لغو تصمیمات صادره در زمان رژیم صدام درباره تغییر بافت این استان

3) تقسیم مناطق مورد اختلاف به مناطق آرام و مناطقی که نزاع بر سر آن شدید است.

رئیس دفتر ریاست منطقه کردستان درادامه افزود: "استفان دی میستورا" دیپلمات سوئدی که به عنوان نماینده بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد درعراق فعالیت دارد، تا کنون به طور رسمی مفاد این پیشنهادات را اعلام نکرده است و هیچ کس از محتوای آن مطلع نیست.

فواد حسین تصریح کرد: قرار است "دی میستورا" پیشنهادات خود را به شورای ریاست جمهوری عراق تقدیم کند و بعد محتوای این پیشنهادات اعلام خواهد شد.

ازسوی دیگر محمود عثمان از نمایندگان کرد ائتلاف کردستان عراق درپارلمان این کشور افزود: قراراست پیشنهادات مذکور تا پایان ماه جاری میلادی در اختیار سران دولت عراق و منطقه کردستان قرار بگیرد.

کرکوک، یکی از نفت خیز ترین مناطق عراق و دارای 40 درصد ذخایر نفتی این کشور است. کردها خواهان همه پرسی و درنهایت پیوستن این شهر به مناطق کردنشین شمال عراق هستند که این مسئله با مخالفت های جدی روبه رو است.

کردها با استناد به اکثریت جمعیت کرد این شهر و به سبب نفت خیز بودن آن در تلاش هستند تا با این اقدام، قدرت خود را در شمال عراق و منطقه خودمختار تثبیت کنند.

بر اساس ماده 140 قانون اساسی،عربهایی که درزمان صدام به این منطقه مهاجرت کردند باید به اماکن اصلی خود در مرکز و جنوب عراق بازگردند. همچنین براساس این ماده قانون اساسی از ساکنان کرکوک سرشماری انجام می شود و بعد ازآن درباره وضعیت این منطقه همه پرسی برگزارخواهد شد تا نظر ساکنان کرکوک درباره اوضاع این استان مشخص شود مبنی براینکه آیا آنان تمایل دارند وضعیت استان به همین شکل کنونی خود باقی بماند یا به ایالت کردستان عراق بپیوندد.

کد خبر 690026

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha