به گزارش خبرنگار مهر حبیب الله بوربور در نشست خبری که صبح امروز در سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس برگزار شد با بیان اینکه 15 هزار باب از این مدارس مربوط به مناطق شهری و بیش از 10 هزار مدرسه دیگر در مناطق روستایی مستقر هستند، افزود: پنج هزار و 754 مدرسه استیجاری در کل کشور وجود دارد که بیشترین آن مربوط به شهر تهران با 600 مدرسه و بعد از آن برای استان سیستان و بلوچستان است.
وی از کاهش دو هزار و 800 مدرسه دو نوبته طی سال جاری خبر داد و اظهار داشت: بیشترین مدارس دو نوبته متعلق به تهران و کمترین آن برای استان سمنان است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ضمن تشکر از مجلس هفتم به خاطر همکاری با این سازمان افزود: از نمایندگان مردم در مجلس هشتم شورای اسلامی انتظار داریم که ضمن تداوم همکاریهای خود اشتباه لغو 4 تبصره ماده 18 قانون شوراهای عالی آموزش و پرورش را اصلاح کند.
وی ادامه داد: لغو این 4 تبصره باعث مشکل در برنامه ریزی ساخت وساز مدارس شده است و به طور مثال در یکی از شهرکها که 30 هزار خانوار امسال سکونت پیدا می کنند باید برای 60 هزار دانش آموز ساکن در آنجا مدرسه ساخت، درحالی که وزارت مسکن و استانداری می دانند که اعتباری دراین زمینه در نظر گرفته نشده است.
رئیس سازمان نوسازی وتوسعه تجهیز مدارس کل کشور اظهار داشت: اگر انبوه سازان در گذشته مدرسه نمی ساختند و به وظیفه خود عمل نمی کردند این موضوع بر دوش دیگری نمی افتد ولی در حال حاضر قانون دست این افراد را باز گذاشته و آنها با عدم تعهد خود در ساخت فضاهای آموزشی باعث دو نوبته شدن مدارس شده است.
بوربور با پیشنهاد این که انبوه سازان می توانند هزینه ساخت مدارس را از مشتریان خود دریافت کنند ، اظهار داشت: اگر انبوه سازان از هر خریدار خانه دو میلیون تومان که هزینه یک سال سرویس مدارس فرزندانشان می شود، دریافت کنند مدارس کنار شهرکها ساخته می شود.
وی از ساخت 200 مدرسه توسط انبوه سازان طی سالهای گذشته خبرداد و افزود: دو برابر تعداد مدارس ساخته شده پرونده انبوه سازان در دادگاهها جریان داشت که با لغو 4 تبصره از ماده 18 قانون شوراهای آموزش و پرورش رسیدگی به آنها متوقف شده است.
بیش از یک هزار و 505 میلیارد تومان سهم نوسازی مدارس در سال 87
رئیس سازمان نوسازی وتوسعه تجهیز مدارس کل کشور درادامه سخنان خود به اعتبار سازمان نوسازی اشاره کرد و گفت: یک هزار و 505 میلیارد و 650 میلیون تومان از سهم کل اعتبارات عمرانی کشور که بیش از 24 هزار 140 میلیارد تومان است برای سازمان نوسازی اختصاص یافته که 24/6 درصد از کل اعتبارات است در حالیکه این رقم در سال 85 ، 28/7 و سال گذشته 82/7 بوده است.
بوربور تاکید کرد: اگر امسال با کاهش تحویل مدارس در کشور روبرو شدیم باید ریشه آن را در این کسر اعتبار جستجو کرد.
وی به کمک خیرین مدرسه ساز در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: با توجه به مشکلاتی که در بخش انبوه سازان بوجود آمد این تفکر برای مجلس و دولت نباید بوجود آید که اعتبارات نوسازی مدارس را با درنظر گرفتن کمک خیرین به نسبت بودجه عمرانی کل کشورکاهش دهند.
کمک 600 میلیارد تومانی خیرین برای ساخت مدارس در سال جاری
رئیس سازمان نوسازی وتوسعه تجهیز مدارس کل کشور در ادامه به اعتبارات در نظر گرفته شده از سوی خیرین مدرسه ساز اشاره کرد و گفت: اعتبارات مردمی در اولین جشنواره خیرین مدرسه ساز که در سال 77 برگزار شد، تنها 17 میلیارد تومان بوده که در سال جاری این تعهدات به 600 میلیارد تومان می رسد که 137 میلیارد تومان آن مربوط به زمین و ساختمان و 460 میلیارد تومان دیگر تعهد برای ساخت و سازمدارس است.
بوربوربا بیان اینکه در 10 سال گذشته 8 هزار مدرسه با 40 هزار کلاس درس با همکاری خیرین و مشارکت دولت ساخته و تحویل داده شده است، گفت: البته 15 هزار مدرسه توسط دولت طی سالهای گذشته ساخته شده است.
وی از برگزاری جشنواره خیرین مدرسه ساز در 227 نقطه از ایران اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم این مراسم را در 716 منطقه آموزشی کشور برگزار کنیم با رشد کمکهای مردمی مواجه خواهیم بود.
تحویل 6 هزار مدرسه در سال 87
رئیس سازمان نوسازی وتوسعه تجهیز مدارس کل کشور با بیان اینکه سازمان نوسازی پیش بینی می کند در مهرماه سال جاری6 هزار مدرسه با 60 هزار کلاس درس به آموزش و پرورش تحویل دهد، اظهار داشت: البته امسال برای اولین بار اعتبارات این سازمان با کل آموزش و پرورش یک جا در نظر گرفته شده و ما به مقداری که اعتبار برای ساخت فضاهای آموزشی اختصاص دهند، متعهد به ساخت مدرسه می شویم.
بوربور در خصوص مقاوم سازی مدارس گفت: بر اساس آخرین آمار 113 مشاور با مدرک مقاوم سازی در کل کشور وجود دارد که تنها توانسته اند 27 مدسه را طی دو سال گذشته در کل کشور مقاوم سازی کند.
وی ادامه داد: این مشاوران قرارداد مطالعه در خصوص دو هزار مدرسه را با سازمان نوسازی تا اردیبهشت امال بسته بودند که این امر صورت نگرفت و در حال حاضر با فشارهایی که برای تحویل پروژه به آنها کرده ایم قرار است تابستان امسال 319 مدرسه را مقاوم سازی کنند که معادل نیم میلیون متر مربع است.
بوربور تاکید کرد: مقاوم سازی مدارس موضوع حساس و مهمی است که نیاز به عزم ملی دارد و باید در این زمینه فرهنگ سازی شود تا مشکل زباله های ساختمانی که آسیب زیادی به محیط زیست وارد می کند نیز حل شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: باید دانشگاه ها با راه اندازی رشته های مربوط به مقاوم سازی از ساخت و سازهای بی رویه که باعث تولید زباله های ساختمانی می شود جلوگیری کنند.
نظر شما