به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به انتشار کارنامه و نتابج اولیه بیست و دومین دوره پذیرش دستیار دندانپزشکی نحوه پذیرش دستیار جهت اطلاع داوطلبان مجاز به انتخاب رشته منتشر شد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، کلیه دستیاران به صورت سهمیه دولتی و دارای تعهد خدمتی پذیرش می شوند و نظر به نیاز برخی دانشکده ها به تکمیل کادر هیئت علمی پایدارجهت خدمت در آن دانشکده ها و راه اندازی کلینیک های تخصصی دندانپزشکی در تعدادی از مراکز استانهای کشور که دارای دانشکده دندانپزشکی نیستند، پذیرش دستیاران رشته های تخصصی دندانپزشکی در این سهمیه به صورت سه اولویت انجام می گیرد.
داوطلبانی می توانند از سهمیه اولویت اول پذیرش جهت تکمیل کادر هیئت علمی دانشکده ها استفاده کنند که صرفاً بومی استانها وشهرهای همدان، کرمان، یزد، زاهدان، اهواز، قزوین، رفسنجان، هرمزگان، کرمانشاه باشد. این داوطلبان ملزم به سپردن تعهد خاص به میزان سه برابر مدت آموزش هستند.
همچنین داوطلبانی می توانند از سهمیه اولویت دوم برای پذیرش جهت تکمیل کادر درمانی کلینیک های تخصصی دندانپزشکی استفاده کنند که صرفاً بومی استانهای مذکور باشند. این داوطلبان نیز ملزم به سپردن تعهد خاص به میزان سه برابر مدت آموزش هستند.
افرادیکه از سهمیه تعهد خاص درمانی یا آموزشی استفاده می کنند باید مدارک بومی بودن و صلاحیت عمومی خود را به تأیید مراجع ذیصلاح مربوطه دانشگاه رسانده و همراه با مدارک مربوطه به دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی ارسال کنند.
بر اساس اعلام دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی، داوطلبان می توانند از سهمیه اولویت سوم برای پذیرش دستیاران جهت تأمین کادر آموزشی دانشکده های دندانپزشکی و یا کادر درمانی به ویژه در مناطق مورد نیاز هم استفاده کنند. این افراد موظف به سپردن تعهد عام به مدت 5/2 برابر مدت آموزش هستند، محل انجام تعهدات آنان حسب نیاز و تشخیص دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی پس از فراغت از تحصیل تعیین خواهد شد.
کسانیکه تعهد خاص می سپارند ملزم به سپردن سند تعهد خاص محضری به مدت سه برابر مدت آموزش هستند و این تعهد تحت هیچ شرایطی قابل خرید نبوده و داوطلبانی که این تعهدنامه را تکمیل می کنند ملزم به ارائه خدمات به میزان سه برابر مدت آموزش به دانشگاه محل تعهد اعم از بخش آموزشی یا درمانی مربوطه خواهند بود و دانشگاه و مرکز درمانی مربوطه به هیچ وجه و بدون هماهنگی با دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی نمی تواند نسبت به تغییر محل خدمتی تصمیم گیری کند.
در صورت تأیید رشته های دانشگاه آزاد اسلامی طبق مقررات عمل خواهد شد.
چنانچه فردی از انجام خدمات سرباز زند ملزم به پرداخت 3 برابر شهریه و حقوق و مزایای دریافتی به نرخ تعیین شده (به نرخ روز) و ضرر و زیان ناشی از آن به تعیین دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی است که این افراد مستنکف از خدمات دستیاری شناخته می شوند و حق دریافت دانشنامه تخصصی را نخواهند داشت ضمن اینکه اجازه کار در مراکز دولتی و خصوصی از آنان سلب خواهد شد.
در صورتیکه مرکز درمانی و یا آموزشی طرف تعهد خاص نسبت به انجام تعهدات فرد اعلام عدم نیاز کند به پیشنهاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی مربوطه و پس از بررسی و در صورت تصویب در کمیسیون مطالعات و توزیع نیروی انسانی تعهد خاص فرد تبدیل به تعهد عام شده و محل انجام تعهدات توسط دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی و بر اساس نیازهای آموزشی و درمانی تعیین می شود.
منظور از طول دوره آموزش مدت زمانی است که دستیار برای به اتمام رساندن دوره تخصصی طی می کند. بدین معنی که اگر فردی طول دوره سه ساله یک رشته را در طول چهار سال طی کند، (جز در مواردی که طول دوره از طرف مراکز آموزش طولانی تر شده باشد ) در مورد تعهد عام، 5/2 برابر 4 سال محاسبه خواهد شد . ملاک عمل تأیید معاونت آموزشی محل تحصیل است.
مدت زمان سربازی و یا طول مدت طرح برای افرادی که مشمول آن باشند به مدت تعهد عام و خاص اضافه خواهد شد. پذیرفته شدگان دانشگاه آزاد اسلامی باید با هماهنگی دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی و کمیسیون مطالعات و توزیع نیروی انسانی معاونت سلامت وزارت بهداشت نسبت به تعیین محل گذراندن طرح و سربازی اقدام کنند.
کلیه افرادی که از سهمیه استانی در دوره دکتری عمومی استفاده کرده اند موظف هستند که استان محل تعهد دوره دکتری عمومی را به عنوان محل تعهد خاص دوره دستیاری انتخاب کنند. بدیهی است در صورتیکه بومی آن استان نباشند، نمی توانند از تسهیلات بومی افزایش 5 درصد نمره خام استفاده کنند.
با توجه به شرط بومی بودن برای تعهد خاص چنانچه ظرفیت های متعهد خاص اعم از آموزشی و درمانی تکمیل نشود این ظرفیت ها به ظرفیت تعهد عام افزوده خواهد شد. صلاحیت عمومی قبول شدگان برای تمامی طول دوره ضروری است و چنانچه خلاف آن محرز شود از ادامه تحصیل دستیار در هر مرحله ای که باشد جلوگیری به عمل خواهد آمد و فرد حق هیچگونه اعتراضی را نخواهد داشت.
شرایط بومی بودن و نحوه امتیاز دهی برای پذیرش دستیار در دوره دستیاری تخصصی دندانپزشکی به این مفهوم است که متقاضی باید متولد استان مورد تقاضا برای استفاده از سهمیه بوده و حداقل دو مقطع از مقاطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی، متوسطه یا دانشگاهی را در آن استان گذرانده باشد و کلیه این موارد باید به تأیید دانشگاه مربوطه رسانده شود.
همچنین در صورت اینکه محل تولد یکی از والدین و یا همسر، استان مورد تقاضا برای استفاده از سهمیه بوده و خود داوطلب حداقل سه مقطع تحصیلی ابتدائی ، راهنمایی ، متوسطه یا دانشگاهی را در آن استان گذرانده باشند و کلیه موارد به تأیید دانشگاه مربوطه رسانده شود، فرد مشمول شرط بومی بودن است.
افرادی که متقاضی استفاده از شرایط بومی بودن هستند باید در استخدام رسمی دانشگاه علوم پزشکی مورد تقاضا برای استفاده از سهمیه مذکور باشند و سابقه مدیریت اجرایی به مدت 3 سال تا تاریخ 12 اردیبهشت ماه سال جاری را در همان دانشگاه داشته باشند. همچنین خدمات فرد باید حداقل تا زمان ارسال مدارک ادامه داشته باشد و تأییدیه این بند با رئیس دانشگاه علوم پزشکی مربوطه است.
دندانپزشکان عمومی که حداقل به مدت 4 سال تا تاریخ 12 اردیبهشت ماه سال جاری در مناطق محروم آن استان خدمت کرده و همچنان خدمات فرد حداقل تا زمان ارسال مدارک ادامه داشته است در صورت تأیید رئیس دانشگاه علوم پزشکی مربوطه نیز می توانند تحت شمول شرایط بومی شدن قرار گیرند.
نحوه محاسبه رتبه افراد بومی و متقاضی تعهد خاص آموزش یا درمانی به گونه ای است که معادل 5 درصد نمره احراز شده هر فرد به نمره همان فرد اضافه می شود و رتبه بر اساس آن تعیین می شود.
داوطلبان مجاز به انتخاب رشته باید مدارک مورد نیاز برای ارسال به دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی برای سال تحصیلی 88 - 87 را نیز حداکثر تا مدت 15 روز با پست سفارشی یا پیشتاز به دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی ارسال کنند.
نظر شما