حمیدرضا جلالوندی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک با بیان این خبر افزود: این میزان ورد فلامینگو به تالاب بین المللی اراک در 40 سال گذشته بی سابقه است در حالیکه زیستگاه این پرندگان تالاب ارومیه است.
وی افزود: در حالیکه هر ساله حدود ۵۰۰قطعه از این فلامینگوها در مسیر به در زیستگاههای استان فارس و تالاب میقان اراک می ایند امسال این تعداد فلامینگو به بیش از پنج هزار قطعه رسید.
وی تصریح کرد: امسال بیش از پنچ هزار قطعه فلامینگو در تالاب بینالمللی میقان اراک فرود آمدند که به نظر میرسد علت آن خشکسالی در زیستگاههای حاشیه ای و کمبود موادغذایی و آب برای این پرنده باشد.
جلالوندی با اشاره به اینکه این پرنده که معمولا به رنگهای صورتی و سفید مشاهده میشود دارای گردن و پاهای درازی است و با منقار رو به پایین خود از جلبکها و آرتیمیا در منابع آبی تغذیه می کند، عنوان کرد: این پرندگان تحت حمایت محیط زیست با حضوردر زیستگاه های طبیعی استان و تغذیه با لارو و تخم حشرات تعادل در اکوسیستم مناطق ایجاد کرده و در کنترل آفات موثر هستند.
این مقام مسئول در استان مرکزی گفت: هرساله در فصل بهار حدود ده گونه پرنده مهاجر در تالاب بین المللی میقان اراک قابل مشاهده بود که امسال این رقم به بیش از 15 گونه رسیده است.
وی خاطر نشان کرد: در میان این فلامینگوها، برای نخستین بارچهار قطعه پرنده اکراس سیاه در این تالاب دیده شده و پرنده چوب پا نیز اولین سال جوجه آوری خود را در زیستگاه میقان اراک انجام داده است.
جلالوندی تالاب بینالمللی اراک را از زیستگاههای با ارزش در زمینه تنوع گونهها گیاهی و جانوری دانست و گفت: با توجه به برنامه طبیعت گردی و پرنده نگری، این تالاب استعداد منحصر به فردی را در جذب توریست طبیعی دارد.
نظر شما