به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد، رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم، که به دعوت نشست مجمع جهانی فقه اسلامی به پاریس رفته بود، به دعوت مسلمانان مقیم پاریس و هیئت مدیره مسجد جامع پاریس در نماز جمعه شرکت و قبل از خطبهها در موضوع وحدت اسلامی سخنرانی کرد.
وی با قرائت آیه شریفه واعتصموا بحبل الله جمیعا ولاتفرقوا گفت: مهمترین نعمتی که خداوند به مسلمانان ارزانی داشته و در این آیه مسلمانان یادآوری میکند نعمت اخوت است.
او افزود: این آیه شریفه حسب نقل روایات بدین مناسبت نازل شد که دو قبیله اوس و خزرج قبل از مهاجرت پیامبر اکرم(ص) سالها میانشان آتش جنگ برقرار بود و همیشه به دست طرفین حمام خون جاری بود. همه روزه چندین قصیده و سرود علیه مردان و زنان قبیله مخالف سروده میشد.
دکتر محقق داماد افزود: با آمدن رسول گرامی اسلام آشتی کامل برقرار شد و همه در سایه اسلام با حالت برادری به زندگی آرام ایمانی ادامه دادند. این آشتی موجب حسادت قوم یهودیها دشمن سرسخت مسلمانان واقع شد. بر اساس یک توطئه حساب شده روزی یکی ازآنان به نام "شاس" آمد درمحله اوسیها و یکی از آن قصائد سابق را که خزرجیها علیه اوسی ها گفته بودند خواند. اوسیها تحریک شدند. بلافاصله آمدند و در میان خزرجی ها یک قصیده از اوسیها خواندند. نزدیک بود شمشیرها از غلاف کشیده شود و به جان هم بیفتند.
وی همچنین تصریح کرد: یکی از مسلمانان دوان دوان خود را به رسول الله(ص) رسانید و جریان را نقل کرد ودر همین حالت این آیه نازل شد. دراین آیه خداوند میفرماید واذکروا نعمت الله علیکم اذ کنتم اعدائاً فالف بین قلوبکم فاصبحتم بنتعمته اخوانا. به یاد آورید نعمت خدا را که برشما نهاد. شما دشمن یکدیگر بودید ولی به نعمت الهی میان دلهایتان الفت برقرار کرد و اینک میان شما برادری برقرار است وکنتم علی شفاحفره من النار فانقذکم شما برپرتگاه سقوط در آتش بودید وخداوند شمارا نجات داد.
وی در ادامه خطاب به خواهران وبرادران مسلمان گفت: امروز به جای یک شاس یهودی هزاران وجود دارند که به بهانههای مختلف میخواهند میان ما جدائی بیفکند. عوامل مختلف زیاد است ولی ما باید هوشیار باشیم و متوجه این نعمت اخوت باشیم وبه آن شاکر باشیم .نعمت برادری که از ناحیه ایمان به خدامیان ما برقرار شده بسیار گرانبهاست. برادری نعمتی است که جهان در قرن بیستم متوجه شد که باید به این نعمت دست یابد ولذا پس از دو جنگ جهانی وآن همه خونریزی در مقدمه حقوق بشرمهمترین اصل در روابط انسانی را برادری دانست و به این امر توصیه کرد.
نظر شما