به گزارش خبرنگار مهر، محمد احمدیان در یک نشست خبری در خصوص خاموشی های اخیر گفت: به دلیل محدودیت جدی در منابع آبی و کاهش تولید نیروگاه های برق آبی، شبکه سراسری برق در شرایط دشوار به سر می برد و تراز تولید و مصرف با کاهش 4 هزار مگاوات تولید برق از نیروگاه های برق آبی شکننده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژِی افزود: این به دلیل برخی از مشکلات فنی که در طی روزهای اخیر در خطوط شبکه برق کشور اتفاق افتاد، پایداری شبکه دچار مشکل شده و به ناچار خاموشی در مناطق مختلف و درساعات بعداز ظهر و سرشب اتفاق افتاد.
وی تصریح کرد: کمک مردم با صرفه جویی در مصرف برق و خودداری از مصرف های غیرضروری در این روزها، کمک شایانی به وزارت نیرو برای تامین نیاز کشور خواهد کرد. این در حالی است که علت اصلی کمبود تولید نیروگاه های برق آبی است که در طول فصل تابستان ادامه می یابد.
احمدیان گفت: برنامه ریزی وزارت نیرو این است که با جلب مشارکت مردم و سلسله اقداماتی که به کاهش مصرف برق منجر می شود، تابستان بدون مشکلی را برای مردم رقم زند. این درحالی است که مشکلات فنی قابل پیش بینی نیست.
وی اظهار داشت: زمانی که تراز تولید و مصرف یکسان است، اگر نیروگاهی به دلیل مشکلات فنی از شبکه خارج شود، به دلیل شکننده بودن شبکه ممکن است خاموشی بروز کند کما اینکه در روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری نیز به دلیل بروز مشکلات در 3 خط توزیع جلال به گلپایگان مشکلات خاموشی بروز کرد و تبادل برق بین جنوب و شمال کشور را در شبکه سراسری برق قطع کرد.
این مقام مسئول در وزارت نیرو خاطرنشان کرد: وزارت نیرو برای کل تابستان خاموشی از پیش تعیین شده ای را برنامه ریزی نکرده و امیدوار است با برنامه کاهش مصرف بتواند خاموشی ها را جبران کند.
وی در خصوص برنامه های وزارت نیرو برای کاهش مصرف تاکید کرد: اگر بنا به دلایلی این برنامه ها به نتایج مطلوب و از پیش تعیین شده خود نرسد قطعا خاموشی هایی در شبکه بروز می کند، این درحالی است که برنامه هایی نظیر کاهش مصارف غیرضرور در ادارات دولتی، کاهش روشنایی معابر و پارکها تعریف شده است.
احمدیان گفت: نیروگاه های برق آبی روزانه 60 هزارمگاوات ساعت تولید انرژی دارند که این به مفهوم این است که در طول 12 ساعت در روز 5 هزارمگاوات برق به شبکه تحویل می دادند اما این میزان تولید به واسطه بروز خشکسالی در کشور به یک پنجم کاهش یافته و تنها از میزان انرژی تولید شده توسط آنها در ساعات اوج مصرف استفاده می شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه خاموشی ها تبعات سنگینی را برای مشترکان داشته و موجب بروز مشکلات زیادی می شود، تلاش وزارت نیرو این است که با استفاده از تمامی امکانات شرایط را به گونه ای تنظیم کند که ناچار به اعمال خاموشی نشود؛ البته منظور از خاموشی ها در سطح وزارت نیرو در سطح وسیع است؛ در غیر این صورت خاموشی ها به واسطه بروز مشکلات در شبکه های توزیع همواره ممکن است بروز کند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: در حال حاضر میزان مصرف شبکه به 33 هزار و 50 مگاوات در سرشب و حدود 31 هزار و 500 مگاوات در بعدازظهرها می رسد. در شرایط عادی کمبودی که در شبکه برق وجود دارد 1000مگاوات است که این کمبود با هماهنگی با صنایع و افت فرکانس جبران می کند.
وی اظهار داشت: هم اکنون ایران با ترکمنستان، آذربایجان و ارمنستان برای دریافت برق بیش از تعهدات قراردادی وارد مذاکره شده تا بتواند امسال میزان برق بیشتری را دریافت کند اما به دلیل بروز مشکلات خشکسالی در برخی کشورها نظیر ارمنستان، نیروگاه های برق آبی این کشور دچار مشکل شده و خود با کمبود مواجه است.
احمدیان ادامه داد: در حال حاضر 550 مگاوات به صورت لحظه ای از این کشورها برق دریافت می شود.
وی تاکید کرد: ساخت نیروگاه های حرارتی در کشور از سال گذشته با جدیت دنیال شده و نزدیک به 3 هزارمگاوات ظرفیت جدید حرارتی وارد می شود. سرمایه گذاری مطلوبی در احداث نیروگاه های برق آبی صورت گرفته که اگر 4 هزارمگاوات نیروگاه برق آبی احداث شده به واسطه خشکسالی از دست نمی رفت، قطعا تراز تولید و مصرف در شرایط بهتری قرار داشت.
احمدیان در خصوص الگوی مصرف گفت: در مناطق عادی کشور در ماه های غیرگرم 200 کیلووات در ماه ، در مناطق عادی و در ماه های گرم 300 کیلووات در ماه و نیز در 4 منطقه گرمسیری از 300 کیلووات تا 500 کیلو وات متغیر است.
نظر شما