۹ خرداد ۱۳۸۷، ۱۰:۲۶

رئیس کتابخانه ملی:

50 درصد از دست نوشته های تاریخی علمی متعلق به ایران است

50 درصد از دست نوشته های تاریخی علمی متعلق به ایران است

شیراز - خبرگزاری مهر : علی اکبر اشعری گفت: تا قبل از ظهور چاپ 90 درصد از دست نوشته های علمی بر جای مانده متعلق به حوزه ایران و اسلام و 50 درصد متعلق به ایران است.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، اشعری شامگاه چهارشنبه در جریان مراسم افتتاحیه کنگره زندیه در شیراز اظهار داشت: ایران گذشته تاریخی علمی افتخار آمیز و تاثیر گذاری در تمدن بشری دارد و برای اثبات هرچه بیشتر این مسئله در مجامع بین المللی به اسناد و مدارک معتبر علمی نیازمندیم.

وی تصریح کرد: غرب در صدد است در کتابهای تاریخی خود مبدا ظهور علم را از کره شرقی زمین به قرن 18 و 19در غرب تغییر دهد و در این مورد کتابهای بسیاری نیز به چاپ رسانده و برای اینکه در این مورد بتوانیم تاثیر دانشمندان ایرانی در تمدن جهانی را در عرصه های جهانی به اثبات برسانیم به مدارک و منابع علمی نیازمندیم.

معاون فرهنگی رئیس جمهور تاکید کرد: در این رابطه در شورای عالی انقلاب فرهنگی کمیته ای به نام فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی تشکیل شده که بخشی از فعالیت خود را به طراحی کتاب درسی در آموزش و پرورش و دو واحد دانشگاهی در خصوص تاریخ تاثیر گذار ایرانی اختصاص داده است.

اشعری یادآور شد: بسیاری از مستندات تاریخی کشور در اختیار مردم و در شرایط نامناسب قرار دارد که در این بخش نیز از ایرانیان داخل و خارج از کشور خواسته شده مدارک تاریخی خود را به صورتهای مختلف نظیر اهدا، فروش، امانی و...در اختیار سازمانهای استاندارد و مطمئن جهت نگهداری و تحقیق قرار دهند.

رئیس کتابخانه ملی با اشاره به دست نوشته هایی که طی سال گذشته در اختیار این سازمان قرار گرفت، بیان داشت: در اوایل سال گذشته دست نوشته هایی از سید محمد کاظم یزدی که حاشیه نویسی بود در خصوص دوره مشروطیت و یا دست نوشته دیگری از شهید مدرس حاوی یادداشت های روزانه وی در زندان خواف کشف شد.

اشعری ادامه داد: طی بررسی این یادداشت ها مشخص شد که شهید مدرس به زندانبان خود منطق آموزش می داده است.

رئیس کتابخانه ملی گفت: طی چند هفته گذشته پس از چندین سال تلاش قرآنی را به سازمان منتقل کردیم که نشانه ای از اوج هنر ایرانی و اسلامی در اوایل دوره قاجار بوده است.

اشعری افزود: پس از انتقال این قرآن با ارزش به سازمان دست هایی از خارج قصد داشتند با پرداخت پول های کلان این اثر را از کشور خارج کنند اما نگذاشتیم اتفاقی که برای شاهنامه طهماسبی افتاد که پاره پاره شد و هر برگ آن در خارج به فروش رسید برای این قرآن نیز رخ دهد.

وی تصریح کرد: از دو سال پیش در کتابخانه ملی"کمیته ملی حافظه جهانی" را راه اندازی کردیم که در این کمیته سعی داریم آثاری از ایرانیان را که در تمدن جهانی نقش و تاثیر داشته اند را جمع آوری کنیم که در این خصوص موفق به جمع آوری چندین مورد از این آثار شده ایم.

معاون فرهنگی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آنچه در مورد وکیل الرعایا مبنی بر دیدگاه جمهوریتی او گفته شده اگر بتوان اسناد معتبر علمی در این خصوص بیابیم می توانیم در عرصه بین المللی ارائه داده و بدین ترتیب اثبات کنیم که جمهوریت قبل از انقلاب کبیر فرانسه در ایران ظهور کرده است.

کنگره زندیه شامگاه گذشته با حضور جمعی از فرهنگوران، اساتید دانشگاه و محققان در ارگ کریمخان زند افتتاح شد و تا دهم همین ماه نیز ادامه دارد.

همچنین صبح امروز (پنجشنبه) نیز نشستهای علمی و تخصصی کنگره در دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز آغاز شده است.

کد خبر 691848

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha